Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

Jedine co je problem je nedostatek roušek. Ale toto nikdo nemohl vedet.

 

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

No, ocividne to nekdo vedel, opozice. V lednu chteli zaradit bod o mozne pandemii a predzasobeni se zdravotnich pomucek.

Muzes hadat kolikrat chces, kdo to smetl ze stolu, ze je vseho dost a neni nic potreba.

Vsadim svou rousku, ze kdyby to v te dobe resili, ze by vse sehnali vcas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Úplně nejdůležitější je zachovat si chladnou hlavu a nepanikařit. Naše dosavadní znalosti o průběhu epidemie svědčí o tom, že koronavirová infekce je při správném chování do značné míry srovnatelná s chřipkou. Ano, je zřejmé, že velká část naší populace tuto infekci prodělá, ale naprostá většina postižených se brzy uzdraví bez jakýchkoli zdravotních následků.


17.3.2020 Prof. MUDr. Jiří Beneš, CSc., Prof. MUDr. Ladislav Machala, Ph.D.


Klinika infekčních nemocí 3. LF UK, Nemocnice Na Bulovce, Praha


 


Tohle si všichni povinně přečtěte, a nemusíme tady z toho dělat bojiště a nebo arénu  https://www.lidovky.cz/relax/veda/velky-manual-ke-koronaviru-od-expertu-z-bulovky-co-vime-proc-jsme-v-karantene-a-jak-se-ochranit.A200317_155409_ln_domov_ele


Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sorry ale toto toci zase me. Nesouhlasim vubec s tim co pises. Jedine co je problem je nedostatek roušek. Ale toto nikdo nemohl vedet. Skoro cela Evropa kopíruje kroky CR. Vsude kolem je situace mnohem horsi. Diky za to ze tam mame premiera jakeho mame. Vubec si nedokazu predstavit nekoho kdo by to zvladal lepe ... jen jak si vzpomenu na Sobotku tak si ani nechci predstavit jak by to tady vypadalo ...

 

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

 

Mel jsem rozepsanou odpoved, ale smaznul jsem to.. Nedovedu pochopit lidi, co k tomu buranovi (jinak to neumim napsat, promin) maji vubec nejake sympatie. Na netu visi dost clanku, kde to autori velmi podrobne rozebiraji - napr. zde https://nazory.aktualne.cz/komentare/babis-ma-na-prvnim-miste-sve-pr-ustredni-krizovy-stab-mel-da/r~7d6652a2677e11eab115ac1f6b220ee8/ , hodne ostry je pak komentar od Dana Vavry na FB, taky doporucuji, trebaze uz to ma trosku vulgarnejsi charakter. Neni to zdaleka jen o ustenkach/respiratorech. Nas vudce zcela ignoroval, ze mel od sameho zacatku svolat ÚKŠ a místo toho si sam (jak je jeho dobrym zvykem) rozhodoval od stolu, teda vlastne od pultiku na tiskovce...

 

Kazdopadne v nemocnicich stale chybi respiratory, ochrane obleky, ordinace dale jsou zavreny.. Na konci ledna pan ministr Vojtech ujistoval, ze vseho mame dost, ze jsme pripraveni, diskusi na tema koronaviru strany ANO, CSSD a KSCM spolecnymi silami zablokovaly.. . 

Nedovedes si predstavit, jak nekompetentne Babis u odborne verejnosti vypada, kdyz z huby vypusti, ze on ustenku mit nemusi, kdyz ji prece maji novinari..  Nebo to divadlo s osobnim rozvozem ustenek potrebnym (i kdyz proste nebyly a nejsou). Pripadne jak bude sam kontrolovat sklady.. To je k placi! A kdyz to nekdo nechape, tak bohuzel jsme zcela na jine vlne  ;)

Upraveno uživatelem Axel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechápu, jak někdo může obhajovat Babiše a jeho figurku Vojtěcha. Jak ten imbecil může dělat ministra zdravotnictví? Vždyť nemá žádnou kvalifikaci! Nedostatek ochranných pomůcek je jednoznačně chyba současné vlády - já objednával respirátory v době, kdy byly běžně dostupné - a stejně tak to mohla udělat vláda pro zajištění ochrany lékařů a ostatních složek. Se vším přijdou až 2 týdny ex post.... roušky začaly svéprávní taky nosit a šít před vyhlášením povinnosti. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez ohledu na Babiše musíme říci, že v současné chvíli bychom asi nikdo nechtěli být v Británii a jsme rádi za to, kde jsme, to se asi shodneme, ne?

 

Tak o tom zadna, urcite.. Tam to bude velmi krusny, i kdyz jeste jedna vec se moc zatim v mediich nezminuje a tou je rozdilna imunitni odpoved u obyvetel na jihu a severu. Totiz kdyz je populace zvykla na sezonni chripky, virozy, rymecky, protoze proste pocasi, zima, tak se lehce muze stat, ze Britove (potazmo klidne i my) muzeme mit mnohem lepsi imunitni odpoved a prubeh nez obyvatele jiznich statu.. :) 

PS: sorry vsem, co voli Babise, ja ho proste nemuzu, na druhou stranu rozumim, ze jini zase nemaji pochopeni pro muj postoj ..  :cheers:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tou mikrovlnkou to urcite ide, ale nie je to nic moc... mikrovlnka potrebuje aby energiu magnetronu nieco odoberalo, to nieco musi obsahovat vodu.... voda z rusky sa rychlo odpari a potom ide mikrovlnka naprazdno tym sa nici.... minimalne tie lacnejsie tym odchadzaju pomerne rychlo... mozno keby si tam dal k tej ruske pohar vody bolo by to asi lepsie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chlapi, myslíte, že se dá bavlněná rouška dezinfikovat v mikrovlnce? Vyvařit je jasné, v troubě prý taky, ale o mikrovlnce jsem nikde nečetl...

 

Muzes, parou (asi bude jednodussi je vyvarit). https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3078131/

 

Ale po vyvareni je muzes v mikrovlnce vysusit.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Britskej důchodce má zákaz vycházení 4 měsíce, takže když vyleze nedej bože nakoupit, aby neumřel hlady, tak má smůlu, páč my mu to říkali, že nemá nikde trajdat. Ostatní si nemají na co stěžovat, protože vrchní řízek to říkal, že se mají rozloučit. Uvidíme jak to dopadne, třeba tam opravdu nebude tolik mrtvých a vytvoří si imunitu. Třeba to taky bude průser jako vrata. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...