Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

? Na letištní ploše zopakoval, že náklad neobsahuje nejvyšší typ respirátorů FFP3, které jsou určeny pro zdravotníky přímo ošetřující pacienty s koronavirem.´
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hovadina....pokud máš doma respirátor s výdechovým ventilekm nějaké normální značky ( nemyslím čínské noname šmejdy ), tak se podívej na konstrukci výdechové ventilu.

 

Děkujeme za názor, posíláme klíčenku...četl jsi to celé? Jde o výdechový ventil. MZČR to má ve svých doporučeních psáno stejně.

 

Doporučuji toto video ohledně práce s pomůckami osobní ochrany

 

Upraveno uživatelem Liqid
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Rovnako ako v plynovej maske je dychanie s ruskou ci respiratorom neprirodzene musis dychat viac z hlboka nez normalne, inak si pri kratkych nadychoch na ktore je clovek bezne zvyknuty budes z velkej casti stale dokola recyklovat ten isty vzduch. To s tym EGR je absolutne presne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky těm rouškám už se dokážu daleko líp vcítit do situace auta, kterému namontují k sání EGR ventil. 

to je zásadní, ikdyž velmi obvyklé, nepochopení funkce EGR ventilu. Ale to patří do jiného. Tu roušku bych spíš přirovnal k tomu když to auto má ucpaný, včas nevyměněný, nebo nevhodný vzduchový filtr.

Ale jinak jo, je to hnusný, otravný, překáží to a vůbec divný. Tuhle jsem byl na nákupu a za chvíli jsem toho měl dost.Zvláštní je že s tím nemám problém u práce kde se náhubek používá běžně, broušení, stříkání barev, prostě hlava si to nějak přebere. Ale jít s tím do obchodu je divný a nepříjemný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele, pokud se to tu ještě neřešilo, tak jeden technickej. Občas situace i mě donutí vylízt z brlohu, na třeba dvě nebo i víc pochůzek. Přijedu autem, dám roušku, vyřídím pochůzku a pokračuju autem do bodu dvě. A teď ta otázka. Jako jet s rouškou, na kterou někdo (zřeba) naprskal? Asi blbost. Nebo jí sundat a pak dát znovu? Taky asi blbost. Takže jich mít víc? Použitou hodit do kufru, ideálně do nějkýho pytle, vydesinfikovat ruce gelem a pak dle potřeby užít další?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja by som rusky neukladal do sacku. Ak uz je nutne znova ich pouzit tak ich zavesit na 3 dni na dobre vetranom teplom mieste, virus skape, rusko sa vysusi.

 

Asi jsem to blbě napsal. Jde mi o tu cestu autem. Jedu ...vylezu ...jedu...vylezu ....jedu ...vylezu. Tak mi šlo o situaci, kdy se vrátím do auta z pochůzky A a přemísťuju se k pochůzce B.

Jinak jsme si udělali na zahradě prádelnu se starým vařičem, takže roušky vyvaříme tam.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vypada to ze decka pujdou do školy az v zaři tz.ze budou opakovat celý ročnik? Tvl. To je šileny.

máš výborné informace...

 

Otevření škol předpokládáme na přelomu května nebo června, řekl na Primě ministr Vojtěch. Bude zrušeno jako jedno z posledních opatření.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

e je Hippokratova přísaha?

 

V Ústeckém kraji přistoupili k informování zdravotníků o následujícím postupu ještě o trochu razantněji než na ministerstvu. Zmínili dokonce Hippokratovu přísahu, tedy přísahu skládanou lékaři, která obsahuje základní etické principy jejich povolání. Laicky řečeno říká, že zdravotníci musí ze všech sil a s plným svědomím sloužit pacientům.

 

Ve výzvě krajského úřadu v Ústí nad Labem určené pro poskytovatele lékařské pohotovostní služby a ostatní ambulantní lékaře se píše následující:

 

 

 

 

?Snažíme se uspokojit požadavky, ale je jich více, než jsme schopni zařídit. Proto nás mrzí nelibé reakce některých z vás, že roušky vám nestačí a nechcete je, a kdeže jsou slibované respirátory třídy FFP3. Kdepak je ale Hippokratova přísaha?! Vraťte se do ordinací a pomáhejte společně se postavit proti koronaviru. Děkujeme

Tak úředníci to nelibě nesou

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...