Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

... Hele a fšim si někdo třeba toho že řidiči autobusů jezděj bez roušek? Asi ne. To je dobře, že to nikomu nevadí

Tak pevné zdraví fšem :)

Zrovna autobusáci by mohli být v úplně zaskleným výběhu s těsnícíma dveřma, kde by byli víc chráněný, už dávno. Technicky tomu snad nic nebrání, ne? Mašinfírové a tramvajáci to tak mají. Měli by jste tam teplíčko a smrádeček, ale nemuseli by jste být nervózní z každýho kašlajícího cestujícího. Nejen teď, ale i v době áčkový chřipky nebo kvůli občasnýmu výskytu tubery. A okýnko se dá otevřít vždycky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je ale čistá ruská propaganda, hlavně pasáž zaměřená proti Ukrajině nesmí chybět atd., poslal bych tě s touto nechutnou politickou masírkou kam se patří, ale.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Todle vlákno čtu jen zběžně, takže pokud to tady bylo tak sorry. Kámoš jede na plný obrátky v tomhle a požádal mě, abych to poslal dál. Podle mě si to publlicitu zaslouží:

 

https://www.tisknecelecesko.cz/

Tak to vypada jako hodne dobre zorganizovaná akce.. tisky, návody, pošta a centralni dezinfekce.. paráda!
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak nám sem "laskajefajn" 14 dní nenapíše. Po tom, co si včera dovolil Ypo, a když to tady tak občas čtu, začínám přemýšlet o vyhlášení mimořádného stavu ....

 

O duševní příčetnosti lasky pochybuji, ale snad ani on není tak mimo, aby ten příspěvek myslel vážně? Na konec věty zařadil smajlík...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak já po každém svém příspěvku do tohoto vlákna tak nějak počítám, že můžu dostat ban. Doba si to holt žádá. Ale je v pořádku, že to tady Bert monitoruje a nenechává tomu úplně volný průběh. Díky tomu, je ta debata tady relativně věcná a kultivovana (samozřejmě viděno optikou jiných debat jinde na toto téma)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mas to spravne, ale testovana virusova RNA neni uplne specificka, tudiz muze vyjit "falesne pozitivni", tedy nemusi byt pritomen testovany virus ale nejaky jiny podobny. Uplne do detailu tomu taky nerozumim, ale proto mi bylo vysvetleno ze je nutna ta konfirmace prime pritomnosti viru.

 

Tento stav je z meho pohledu lepsi, nez kdyby to bylo opacne. Plosne zacit testovat (decentralizovane) a okamzite uklizet "potencialne" nakazene lidi do karanteny. V druhem kroku overovat vysledek treba centralne v NRL. Urcite je spousta laboratori, ktere nemaji certifikaci a muzou testovat. Je ted opravdu dulezite mit nejake ISO? Neni lepsi docasne nastavit/standardizovat bezpecnosti opatreni a testovat vsude, kde je to realne? Jestli je laborator veterina nebo ne, neni v tuhle chvili prece podstatne. I kdyby jedna tretina uklizenych byla falesne pozitivni, bude to z hlediska zastaveni epidemie lepsi nez nic nedelani.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Docela by me zajimalo, jaky je casovy odstup od testovani lokalniho a centralniho, a zda se delaji individualni kontrolni odbery, nebo se verifikace provadi na puvodnim vzorku. Resp. zda lide, kteri byli oznaceni lokalni laboratori pozitivni a centralni laboratori negativni, to nikdy nemeli, nebo to uz nemaji.

 

post-37946-0-19782800-1585395045_thumb.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U mne je to odhad okolo 60000 k dnešku. Je to mix čínských poznatků a výpočtu založených na statistický uspokojivém dotestovani obyvatel wch, a pak per analogiam výpočet podle chřipky se zohledněním vyššího Rnula u Covidu a zase delšího sériového intervalu.

 

Protože piji pouze espresso, nemohl jsem věštit z kávové sedliny,jak bezchybně udělal kolega ragu :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...