Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

Před hodinou, Milan59 napsal:

Ne, pochopil jsem Tvoje příspěvky a souhlasím. Ale ten Bertův příspěvek hned někdo využil jako "důkaz", že do pronajatých chat se může jezdit. Což za 1) není pravda, 2) myslím, že ani Bert to asi tak nemyslel.

 

E: skutečnost, že můžeš vyjít na zahradu a houbařit, Ti nahlas závidím. 🙂

Nedalo mu to a šel jsem (přesně podle doporučení epidemiologů) na čerstvý vzduch zjistit, jestli jsem nekecal. No a mrkni sem:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hezky rozhovor s primarkou Rohacovou z Infekcni kliniky NNB. Pravdepodobne jedna z nejpovolanejsich osob ktera se k soucasne situaci i prognoze do budoucna muze vyjadrit. Nazor at si kazdy udela sam.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nedesme-lidi-covid-zvladame-rekla-primarka-infekcniho-oddeleni-bulovky-40340297


 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@krtenek Technicky vzato, ti mladí noční výletníci nejsou o nic větší "debilové" než různí "nepostradatelní" pitomci, co radši den co den šmirglujou sockou do roboty, ačkoliv by v jejich případě stejně tak dobře mohli fungovat ve vlastním prázdném bytě na home office (nechci jmenovat svého šéfa ani konkrétní zdejší experty) - protože by jim chyběl "kontakt s lidma", prcání zbylých podřízených, pomlouvání nadřízených, adrenalin při rozrážení davů v roušce - a při každém zazvonění budíku by je sžíral pocit viny, že bez jejich osobní přítomnosti se ten barák s teplou židlí zhroutí a oni už nebudou mít kam usadit svou olověnou prdel... :crybaby:

Opakovaně se tady lamentuje nad paternalistickými nařízeními a osobní zodpovědností - jako by snad ve stávajících předpisech a zákonech nebylo (i s jistou důvěrou ve zdravý rozum a slušné vychování dotčených) záměrně ponecháno dost mezer, umožňujících i reptajícím poměrně svobodné fungování, aniž by (po zachycení automatickými kamerami a nebo policejními šťárami na základě mobilního signálu) končili spoutaní v gulagu s oholenýma hlavama. Jinými slovy - když se TEĎ Nickolas s Dawem a rodinama seberou a pojedou na pučenou daču, ve stávající situaci je nikdo cestou nebude zastavovat, perlustrovat ani jinak buzerovat - a pokud na té chajdě nebudou smradem, hlukem a tůrováním teréňáků po polňačkách vysírat místní, nikdo si jich všímat nebude a veškeré zdejší moralizování bude jenom plané internetové tlachání:smoke:

Samotný zákaz vandalismu, fetování, krádeží a jiných hnusných věcí nic neřeší, stejně jako nic neřešily veřejné drakonické tresty ve středověku (pokud jako společenské plus nebereme nárůst počtu mrzáků, smrad z popravišť a štědré platové podmínky katů) - tak proč se divit že na 3x týdně měněnou vyhlášku (s dopravním zpožděním 2-4 týdny?) sere pes? Sorry, ale jenom naivka a nebo na pokutách zainteresovanej fízl dnes může veřejně lomit ručičkama, jak jisté (malé ale drzé) procento společnosti ignoruje vágně psanou literu zákona - a nevidět davy, co svou tupou každodenní horlivostí nabourávají samotného "ducha" onoho dienstreglamá... :thumbsdown_anim:

@neuromancer Fakt myslíš že na chronomag lezou čtenáři blesku, že sem taháš mapku která je ve skutečnosti jen ve škále od bílé do červené (a to dost možná ještě logaritmicky)? Styď se... :furious:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 26 minutami, krtenek napsal:

Může být. U nás v práci je řekněme 20 oddělení. Nařízení HO je v tuto chvíli v kompetenci vedoucích. No a jako jedinej HO nepovolil jen náš debil vedoucí. Přitom všechna oddělení vykonávají podobnou práci stejnými postupy. Vedoucí pak v kanclu skoro neni a nikdo neví, co a kde vlastně celej tejden dělá.

To je pěkně na nic (chování tvého vedoucího). Fakt, že práce je jedním z nejčastějších míst přenosu tý nemoci, není žádná novinka. Pokud lze agenda zaměstnance zaopatřit z domova, mělo by být pro zaměstnavatele povinné home office zřídit (můj názor). I u nás to trvalo dost dlouho, než byl HO povolen (teď bude 3. týden, střídáme se v práci obden). Sice se home office u nás netýká všech, např. agendu sekretariátu bohužel z domu nelze zabezpečit, stejně jako třeba vedoucí oddělení, ale i tak i tihle lidé, co jsou v práci pořád, se rázem prakticky s nikým nepotkají což je ve výsledku dobře.

Osobně si myslím, že v mnoha případech současný home office dokazuje, že pevná pracovní doba vykonávaná na adrese zaměstnavatele je u spousty profesí přežitek. Možná i proto k tomu někteří zaměstnavatelé nechtějí přistoupit, čímž ale potenciálně ohrožují zdraví svých zaměstnanců.

E: home office u nás se jede na dvě skupiny zaměstnanců, kdy se tyto každý den střídají v práci a na HO. Kde je to proveditelné to je nastavený tak, aby kancelář obýval vždy jen jeden člověk.

Upraveno uživatelem Milan59
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Konkretne ja HO zvladam zatial dobre, ale plne chapem ludi ktori nie. Aj ta najvhodnejsia predstavitelna praca z domu (one man, one PC) vyzaduje fyzicke oddelenie od ostatnych clenov domacnosti ak to ma aspon trochu za nieco stat. Takze dvaja dospeli, dve deti, vsetci na HO/domaca vyuka, to mame hned 4 oddelene pracoviska. Ked nepocitame nutny nakup veskereho vybavenia, tak mnohe domacnosti taky komfort proste nemaju z hladiska dispozicie bytu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejhorsi je hysterie a demence lidi. Jdes po ulici/v parku/lese bez rousky a hysterickej frajer na tebe z dalky rve, ze ses deb*l a hrozba, kdyz ji nemas. Se dvema jsem se na dalku zkousel bavit a argumentovat, ze ji mit nemusim, kdyz kolem me nikdo neni. Ted uz je ignoruju. Ale stve me to :) 

Upraveno uživatelem KFL
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

Jo, byli jsme se asi na 2 hodinky projit v lesoparku, lidi vsude mraky. Rousku melo tak 10 %, vcetne senioru (taky na to kaslou... ohrozena skupina...).

Nedivim se, ze jsme nejhorsi na svete.

Upraveno uživatelem Ondra
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ale dá se s tím nejak pracovat. Dodatkem pracovní smlouvy aspon definovat, jaké parametry musí mít pracovní místo a že jiné části domu, bytu nejsou pracovním prostředím.  Zaměstnanec ma doma lekarnicku a hasicak. 
Copak pokud řešíme home office, tak je houno zle. Nefunkčnost takového způsobu práce spočívá v neschopnosti managementu se svými lidmi v tomto režimu pracovat a všeobecné IT nekompetentnosti jak zamestnancu, tak ve velké míře i firem. 
Mám známé. On jezdí s autobusem, paní dělá v blázinci a dospěla dcera, co s nimi bydlí, v covidariu ve špitále. 
To je jiný level, dcera v podstate se “nesmí” nakazit, páč se máti stará o objímající se psychotiky na otevřeném oddělení, cokoliv tam dotáhnout, darmo mluvit.

V jejich optice jsou starosti s homáčem fakt pičovina.....

Upraveno uživatelem Roman I.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vyzvy k HO jsou jen dalsim dukazem zoufalstvi toho kasparkovyho divadla, kteremu se rika vlada CR. Naklady na vybaveni lidi pro praci z domu nejsou zanedbatelne. 

Dat k tomu, co nas ceka, mel Bures s tim svym souborem od leta dost. Kombinace jeho naproste neschopnosti ridit stado, kterym se nechal zvolit, s tuposti toho stada, nas dovedli do soucasne situace. Jeho soucasny vymlouvani se na vsechno a na vsechny je ubohy.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...