Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

A třeba ne, já chci aby ještě do voleb vydržel, už se nemůžu dočkat, až zase vymyslí nějakou svojí politickou kličku aby byl Andrej zase premiér.....je to taková super česká komedie na pokračování.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Z hlediska "oprávněnosti" důvodů k očkování nevidím rozdíl mezi "nelékařským" šéfem nemocnice, šéfem VZP, hejtmanem, primátorem, hradním šaškem a nebo tím kokotem z Hlohovca - ať jsou mi inkousti typu Kabátka sympatičtí nebo ne, je logické že ze své pozice skutečně přicházejí do styku s velkým množstvím (stále ne dost proočkovaných) felčarů, takže určitý "společenský zájem" na jejich naočkování rozhodně bude a v celkové spotřebě půjde jen o zaokrouhlovací chybu. 
Politický průser IMHO nastává teprve v okamžiku kdy si k tomu dotyční (třeba jako ten kundus z Hradce) nadrzo a mimo veškeré pořadí přivedou i starou/kamarády/dětičky/Bohdalku a z pozice své funkce "očekávají" jejich přednostní naočkování - s tím že nemocnice už si k tomu nějakou mediální legendu (třeba o ubohé bezprizorní ušetřené vakcíně co by se stejně musela vylejt) nachystá... :thumbsdown_anim: 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 hodinami, Tom4 napsal:

Tak já mám hledat tvoje matematiky? :)To jako víš že od toho utekli, ale nevíš kam a kdo? Předpokládal jsem že když tohle tvrdíš tak máš načteno kdo vymyslel PES. Já ano, ty si to teda dohledej na Googlu nebo v mém příspěvku tady. Máš tam i nalinkovaný interaktivní graf modelace vývoje který používali, vyjmenované dotyčné neziskovky a pak už si jen dohledáš jednotlivá jména. Akorát bacha, za krásně znějícími a noblesními názvy se kolikrát skrývá něco obyč. Asi jako je moderní nazývat člověka na lince operátorem výroby. Přitom vůbec neoperuje ;) :)

Nejhorší je, že celý ansámbl MZ, s tolika lidmi, poradci a financemi se ukázal jako neschopen. Sami nic. KHS kolaps. Úředníci na MZ po-pá na ranní, full salary, žádná odpovědnost, žádné výsledky. Potom jsou odtržení od reality, ovšem tyhle rozhodnutí ovlivňují stovky tisíc lidí. A to u, narozdíl od zbytku mého postu, vtipné není :(

Mám načteno, kdo a jak vymyslel PES. Chtěl jsem link na tvoje dozajista vtipné a zasvěcené hodnocení toho nejlepšího, co tahle země ke zvládnutí epidemie dostala. Neříkám, že je to dokonalé, koneckonců na jaře v první vlně zachránil spoustu životů jakýsi pojišťovák s jednou excelovou tabulkou, ale ve srovnání s tím, co od té doby doteď předvádějí odborníci typu pánů Klausů, Beranů a Zimů, mi přijde nějakej Kulveit pořád dost dobrej - jeho predikce v rozhovorech se na rozdíl od těch prvně jmenovaných (bohužel) naplňují.
Že nám vládne tlupa šmejdů, kteří, když jim někdo přinese takovouhle věc, tak ji nepochopí a řídí se jakýmsi mixem výstupů PESa (těch, který se jim líbí), zbytek odignorují a opatření zavedou se zpožděním, aby se voliči moc nezlobili a hlavně aby to nepoškodilo holding, na ostatní sere pes, a ani pak ty opatření neumí veřejnosti srozumitelně popsat, to je z mýho pohledu jiná věc a mám pocit, že v ní nejsme ve sporu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No na to jsem se marně ptal už na předchozí stránce. Podke všeho se u mutace zlepšila schopnost napadnout hostitelskou buňku, a ta procenta mají patrně značit, o kolik se za stejné situace zvětší pravděpodobnost přenosu, potažmo bez opatření i slavné číslo R.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Napr takto dospeli k info že Britská mutácia je o 30% smrteľnejšia +3 z pôvodných 10 je 30%

Podľa prvých poznatkov je britská mutácia koronavírusu smrteľnejšia, oznámil premiér Boris Johnson. Kým pri pôvodnej verzii zomieralo 10 z tisíc ľudí, pri novej je to 13. Johnson však dodal, že vakcína, ktorú už dostala desatina dospelých Britov, je účinná proti všetkým variantom. (guardian) https://dennikn.sk/minuta/2238049/?ref=impm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přitom se všude u nás tvrdí, že je nakažlivější, ale nezpůsobuje těžší průběh než původní verze. Což mi nedává logiku, protože jestli britská mutace zlepšila schopnost napadnout buňky (pevnější přichycení k buňce a lepší odolnost proti protilátkám), mělo by to vést k rychlejšímu resp. závažnějšímu průběhu nemoci, a to jak u jedince (poničeno více plicních buněk v kratším čase), tak u společnosti (nakaženo více lidí, zahlcená kapacita zdravotniho systému). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Houby tomu rozumim, slysim jen ze je nakazlivejsi, ale nezpusobuje tezsi prubeh. To co rikas ty dava smysl, zni to logicky. S informaci ze je smrtelnejsi prisel dneska Boris. Vsichni dosud rikali, ze vakciny na tuhle mutaci funguji taky. Tezko rict. Kazdopadne, mame tady nejakou zakladni verzi 1.0, kvuli ktere se cely svet posral a zavrel. Ted prisla verze 1.1, nebo 2.0, nebo nevim kolik. Nicmene, pokud nekdo oficialne prohlasi, ze na tuhle verzi vsechno to co delame nefunguje, no tak to potes koste. To se svet zblazni definitivne! A jestli je to pravda, tak se vlastne nedivim, ze se to nikomu nechce priznat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen jestli vědátoři s Excelem nezapomněli Bórjovi (a ostatním přiblblým pisálkům, vyhledávajícím drama) zdůraznit, že jako "more deadly" by se to jejich svinstvo nemělo označovat kvůli statisticky těžšímu průběhu, ale protože se tím šmejdem jednoduše stihne nakazit víc lidí (a z nich stále stejné procento umře na komplikace).

Sorry za zlehčování, ale ten mimoň z Kingdom of Condom mi čím dál tím víc připomíná jeho někdejšího guru z bílého domu...

image.png.dfaabe08acc68ed0a468bf4408473ec0.png

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radku, tak znova. Aby se u Covid 2.0 zvýšila o 30-70% nakažlivost, ale nebezpečnost zůstala stejná, musela by se podle mne mutace týkat pouze mechanismu přenosu mezi hostiteli, tj např. zmenšení velikosti viru, prodloužení schopnosti přežít bez hostitele, nebo zvýšení odolnosti vůči dezinfekčním prostředkům. Ale protože se mutace týká zlepšení schopnosti napadnout buňky a bránit se protilátkám (cituji: "tři klinické mutace, které jsou dominantně na spike proteinu, mají za význam snazší vstup viru do buňky a mírně horší působení protilátek, pokud tam jsou"), smysl mi to nedává, protože tohle vylepšení se neprojeví jen v okamžiku infikování zdravého člověka virovou náloží, ale i pŕi následném množení viru v těle. Tím virus ziskává náskok pred imunitním systémem a zničí i víc buněk (těžší průběh nemoci).

Klidně mě vyveďte z omylu, třeba to chápu blbě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

su to politicke prehlasenia za ucelom zvysenia opatrnosti obyvatelstva. tie cisla o udajne vyssej skodlivosti odvodzuju z epidemickych/statistickych udajov, nie z vedeckych testov. ale media to prezentuju ako vedecke nazory, co je samozrejme zavadzanie. 95% populacie nedokaze spravne interpretovat ani tak zakladnu vec ako median, nie ze by este bola schopna nejakeho deduktivneho rozmyslania o statistickych datach. proste kym to dokladne nepreskumaju a neotestuju v labaku, tak su to domnienky podporene statistikami, co vsak nie je vedecky dokaz ani ked to vyslovi vedec na tlacovke. Ti vedci to tak aj spravne interpretuju stylom "je predpoklad, ze novy virus" ale v Novom Case je to uz ze "americki vedci tvrdia ze.."

trochu mimo temu britsky mutant, k Wuhan story. toto je natacane pred tym ako to vypukol. Daszak je clenom teamu WHO ktory je teraz v Cine a vysetruje povod koronavirusu. Video je videocast o tom co vsetko robi, relevantne k teme je cca od 25 minuty:

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dneska jsem házel hodinu lopatou a cítil jsem se dost divně, unaveně a nebavilo mě to moc, ale to má asi většina i zdravých lidí řekl bych... 😂 Zítra další test, po šesti dnech od negativního, tak budeme zase chytřejší. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...