Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

před 18 hodinami, morbo napsal:

Původně jsem to chtěl dát do Hodinky a ženy, ale mám dojem, že tady to bude lepší.

 

Šel bych hnedle :D Tak za tu krátkodobou nevolnost opravdicky může lopata, jsme s holkou negativní 👍 Já to nechápu, je to možná jak neuromancer psal, těžko říct, ale určitě mě to potěšilo, už jenom kvůli té karanténě. Jdu si nalít Porto  :wine:

Upraveno uživatelem African
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Už ten titulek nepotřebuje další komentář: Přímo na covid zemřela jen třetina z vykázaných obětí, připustil Blatný

Jinými slovy, lidi umírají pořád - někteří na sešlost věkem, jiní na nemoci a úrazy. No a v posledních měsících roste počet obětí odkládané/zanedbané péče, ve spoustě případů zkombinované s nechtěnou nákazou tím čínským hnusem přímo v nemocnici (kde naivně očekávali pomoc), protože mimo specializovaná oddělení přece stačí vyhláškou předepsaný hadr na hubu. Hlavně že si nemocnice u VŠECH hospitalizovaných preventivně účtují "podezření na COVID", pod záminkou očkování vlastních zaměstanců syslí vakcíny pro místní "kulichy" (aktuálně s tím že "sice v prvním kole neměli nárok, ale vynecháním druhého kola by státu vznikla škoda" ) - zatímco důchodcům co už si stihli rezervovat snad i dálniční známku ruší termíny a slepce co dorazí posílají domů. No co kdyby zítra v rámci Burešova micromanagementu dostalo před necelými 2000 seniory přednost všech 6000(!) tuzemských "olympioniků"?! Do toho se nám magor Kubek (toho času bohužel šéf lékařské komory) dovolává každodenních testů ve školkách + zavírání fabrik, ve kterých by na vlastní náklady testovat nestíhali - a aby politici před mediálním mrdkama nevypadali že to nezvládají, tak se aspoň předbíhají ve vyhlížení "nových a nakažlivějších" mutací. Tohle už je fakt absurdní divadlo, řekněte mi prosím někdo že se mi to jenom zdá... :skull:

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 minutou, Radek124 napsal:

Myslím, že se brzy stane to, že jednoho krásného dne někomu z těch, co to už nedávají dojde trpělivost ... a pak už to tak krásný den nebude ...

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vystřílet tu bandu amatérů není řešení - obratem by z regionálních záloh vyskákali noví nenažranci a jako první věc by zvedli daně, aby bylo na "pomníky pro mučedníky" - jako v Polsku po té trapné nehodě u Smolenska. Spíš by se místo Covidárií měla včas navýšit kapacita blázinců, než naši sousedi prohlásí za blázinec celý knedlíkov a postaví kolem plot...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 13 hodinami, Kapo napsal:

Já si pamatuji jak na jaře Pekova tvrdila že v létě už tu Corona nebude. 

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Některé příspěvky tu zavání negativismem a neověřenými informacemi, což není programově moje parketa, takže jen vlastní zkušenost:

V sobotu jsem byl s mámou (81) na očkování. Registrace do systému byla v pohodě, 3 dny mi ale trvalo než se podařilo zarezervovat termín, pokaždé to nabízelo jiné a když jsem nějaký zvolil, objevila se hláška, že termín je už plný. Chápu, že pokud se během prvních 3 dnů po spuštění rezervačního systému zaregistrovalo 170 tisíc lidí, kteří si hned ve druhém kroku chtěli zarezervovat termín (podařilo se to v těch dnech jen asi 9000 lidem), tak ve stejném okamžiku na stejné termíny klikalo spousta lidí a šlo o sekundy, komu systém termín potvrdí a kdo to musel zkoušet víckrát. Spíš jsem nepochopil, proč mi při některých pokusech systém nabízel únor-březen a nakonec se podařilo zarezervovat 23. leden. To se mezitím lidé odhlásili? Možné to je, třeba má sestřenice do klávesnice bušila jako datel do stromu, některé termíny pak rušila a kdoví, jestli se jí to podařilo. Nicméně s lidským faktorem se musí počítat a systém by měl být blbuvzdorný. Nicméně podařilo se a vlastní očkování v Hradci Králové proběhlo hladce, příjemný a ochotný personál, jen mne zarazilo, že tam bylo málo lidí a obě očkovací místa byla nevytížená, což je škoda. Jde o chybu rezervačního systému? O nedostatek vakcín? O rušení termínů ze strany lidí a systém už termín nenabídne? Nebo se lidé zarezervují ale pak nepřijdou? A druhá věc - neumím si představit, že by registraci a rezervaci zvládla máma sama. Co když senior nemá nikoho blízkého ani počítač? Po telefonu je možné si sice nechat pomoci, ale jestli je možné po telefonu i rezervovat termín, nevím, snad ano.

Druhá zkušenost ze včerejška - známý, se kterým jsme se viděli volal, že má pozitivní test a tak jsme se s přítelkyní rozhodli se nechat otestovat než půjdeme v pondělí do práce. Rezervace přes internet byla bleskurychlá, vlastní test a výsledky v Hradci Králové také, naštěstí jsme negativní. Tady nemám systému co vytknout, vše fungovalo výborně a i když bydlíme 20 km od testovacího místa, od chvíle kdy jsem usedl k počítači do návratu domů uplynuly 2 hodiny.  

Jinak považuji za průser, když někdo šíří fake news typu "tam a tam očkovali xx lidí a 80% jich onemocnělo". Různé konspirátory považuji zčásti za hlupáky, ale mají nárok na názor. Tady jde ale evidentně o záměrné šíření poplašných zpráv, které mnozí duchem slabší a neschopní si informace ověřit jen horečně sdílí. Upřímně nechápu, kdo na tom má zájem a osobně bych byl v takových případech pro exemplární tresty, protože nemyslím, že žijeme ve srandovní době a tyhle věci mohou mít nedozírné následky. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkušenost se zaregistrováním 3 letitých sousedů a sousedek nad 80 let (nemají comp a ani rodinu). Registrace v centrálním registru očkování proběhla. Termín už samozřejmě nebyl. Naštěstí naše pražská městská část rychle zprovoznila informační linku, kam mohli zavolat a hned dostali termín v nejbližší nemocnici 🙂 Dokonce byli úředníci tak ochotní, že ačkoliv pro jednu sousedku neměli hned termín, že jí sami o dvě hodiny později zavolali s nabídkou termínu. 

Je fajn, že se městská část snaží více než centrální vláda 🙂 

Jinak tip pro všechny, co mají malé děti a musí na povinný PCR test: www.nazadanku.cz - dětem dělají výtěr z krku, ne z nosu. Během dvou vteřin pořešeno, žádný brekot, s dětmi to tam umí, výsledek za 9 hodin 🙂 

 

 

 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, Ivan Lelák napsal:

Spíš jsem nepochopil, proč mi při některých pokusech systém nabízel únor-březen a nakonec se podařilo zarezervovat 23. leden. To se mezitím lidé odhlásili?

Do systému se postupně přidávají další kapacity. Navíc u letitých nad 80 let a více, které jsem pomáhal registrovat,  jsem se dost často setkal s názorem typu: Musím zavolat panu doktorovi, než se půjdu někam přihlásit.... U letitých s řadou nemocí můžou být situace, kdy přínosy a rizika očkování jsou relativně vyrovnané.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Své staroušky 83, 84 a 89 jsem zaregistroval 17.1. ale protože není vakcína tak není ani termín. Doufám, že se toho očkování dožijí. Stejně z toho jsou už na hlavu, protože jediný kontakt s nimi jsou asi 3 osoby, přesto by raději viděli své vnuky a pravnuky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukám, že jsem měl (resp. rodiče měli) kliku. Registrace první den spuštění systému 15. 1. ráno, rezervace termínu 16. 1. odpoledne, první očkování včera (25. 1.) na Bulovce, a jako bonus naprosto bez reakce. Teď ještě druhá dávka aby klapla, aby to zafungovalo jak má a aby se nenakazili v následujicích několika týdnech... Maminka partnerky se dokonce dokázala zaregistrovat a zarezervovat sama, přes tu jejich infolinku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před časem jsme tady spekulovali, jak to bude s těmi potvrzeními o očkování.  Nepoučitelní optimisté zmiňovali již existující a uznávané mezinárodní očkovací průkazy. Jak logická volba, že...

 

2C350878-E4BA-452F-BDA4-03E8AE20376C.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi reakcia na možné právne žaloby za znížený počet dodávok alebo našli výhovorku...

Spoločnosť Pfizer znížila objem dodávok vakcín po tom, čo európske krajiny začali extrahovať šesť dávok namiesto piatich. Podľa zistení českého Deníka N sú zmluvy na dodávky uzavreté na počet dávok, nie ampuliek. Štáty EÚ tak šiestou dávkou nakoniec nič navyše nezískajú. https://dennikn.sk/minuta/2243364/?ref=impm

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No bylo to pouze otázkou času kdy budu moct říct vlastní zkušenost.... 

Včera ve dvě hodiny odpoledne odvezli tchána do nemocnice. Je to starý člověk (77) který už moc nechodil, vlastně by se dalo říct že vůbec. Do nemocnice nejel kvůli kovidu ale kvůli extrémně vysokému tlaku, malatnost atd...

Po příjezdu do nemocnice byl ihned otestován a test vyšel negativně. Nechali ho tam ležet na chodbě do 22:30. Dnes mu zařídili převoz do jiné nemocnice kde mu opět dělali test který vyšel pozitivně. Takže byl okamžitě přesunut na kovidove oddělení... Jak to celé dopadne nechci ani domýšlet. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...