Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

Nas je 7 (ano sedm) a testujeme se od unora 2x tydne antigenem, co nam poslal pan majitel. Za tu dobu 1x "falesny poplach" (nasledne negativni PCR test) a 1x test "mlcel" i po te, co si ho zkusmo udelal kolega, ktery mel cerstve pozitivni PCR a ma prubeh tezsi chripky ( a to je junak 30let + sportovec co zere jen samy zdravy veci). Nakazil se na vikendove rodinne seslosti. Z deseti dospelejch jich to 8 ma.

Takze hlasat do sveta, ze nas spasi antigenni testovani 1x tydne je holej nesmysl. To si rvali vlasy hruzou nekteri odbornici uz pred vanocema, kdyz Blabol posilam lidi zadara na testy, at muzou jet obejmout rodice, nez to od 27.12. zakaze. Vysledky se v lednu "prekvapive" dostavily :(

Jsou to hnupi. Kdyz se k tomu prida "kvalita" stada, tak mame vyhlidky dost chmurne.

Upraveno uživatelem honza71
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já měl začátek mizernej. Udýchat to nebyl problém, ale horečky 39°C jsem v životě myslím ještě neměl. Nepochopitelně akutní a vtíravá bolest zad a paradox únavy a nemožnosti dva dny a dvě noci spát mi z toho udělal chvíli peklo. Asi po čtyřech dnech jsem měl pocit, že je to za mnou a aniž bych se nějak více začal namáhat, přišlo lehké zhoršení a totální ztráta čichu, chuť tak na 50%. Blbě se to popisuje, ale spíš jako bych necítil jen některé složky chuti jídel. Dva dny před koncem karenteny jsem se nadutě rozhodl, že už budu zdravej a covid mi do toho vidle neházel. Oholil jsem se, poslechl nějakou muziku a něco dobrýho si uvařil. Druhý den po karenténě jsem se šel večer sám projít někam mimo lidí i když zrovna pršelo. Taky musím dodat, že jsem si asi dva dny před vypuknutím covidu zlomil, nebo hodně pohmoždil palec u nohy a tak to byl on, kdo mě limitoval při procházce. Druhý den jsem šel už cca 8km a den poté lehounce kolo asi 12km, ale fakt jen tak na volnoběh. Potřeboval jsem zkusit to čidlo kadence, rychlosti a palec. Vše funkční, palec na kole lepší než při chůzi. Kondici těžko posoudit. Je tam ztráta, ale dost možná adekvátní těm 14ti dnům válení se. Strašně mě bolí lýtka, nevím jestli je to nějaká covidová libůstka a nebo normální namožení, ale před covidem jsem denně chodil 8-12km a nebo lekce kolo, někdy oboje, takže by si to snad nohy mohly pamatovat. Spím normálně, ale tak cca 10 dní to nebyl žádný zázrak, čich tak 70% a stále trochu chraptím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mno tak koukám, že v tom nejsem sám. Já měl covid vánoce. Cca 3 dny prostě na lůžku. Totální unava a neschopnost ničeho. Bolest hlavy, spát nešlo, ležet nešlo, vstát nešlo. Kašel žádnej, teplota tak den. Zimnice co mají ostatní taky nic. Tak jsem pak nějak doladil vánoce, 30týho měl konec karantény a byl už fit. ALE....ted je to vlastně dva měsíce, a pořád hrůza. Špatně spím, ráno vstávám s bolavýma nohama jak když jsem den před tím ušel 100 km, energie na nule, večer v 8 na odpis atd. Změna chutí na několik věcí atd. Nejsem sice vrcholovej sportovec, ale dvakrát týdně plavání před coidem, běh, floorball atd. Teď ? za synama udělám 3 rychlejší kroky a můžu si jít sednout. Je to pád na úplný dno a i když se snažím, tak se mi vůbec nedaří to vylepšit. Běhám, no dost se ploužím, cvičím, ale prostě to "nejde". Samo nepomáhá co je, moct do bazénu atd by taky bylo lepší. Ale nějak to ani nejde zpět. Dost mě to děsí. A to jsem prostě ležel 3 blbý dny a měl opravdu lehký průběh bez nemocnice, kašle a kdo ví čeho. Takže...nepodceňujte to. teď měním co jde, strava, myšlení. Ale nějak to nejde tak jak mi to šlo dřív. Před covidem dát dolů nebo nahoru 5 kg byla otázka se soustředit a měsíc a hotovo. Tak uvidíme co to dlouhodobě bude znamenat pro naše těla, jestli se to vše vrátí, nebo jestli je to na pořád. Netuším. Na nějaký velký vyšetření se mi teď v situaci jakou nemocnice maj moc nechce. Tak jsem to mohl alespoň někomu říct a koukám, že tu je spousta podobných případů. Neb doma jsem v plným zápřahu a občas to fakt nedávám.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 17 hodinami, Bert napsal:

No ty kráso. Pozitivní test před 18 dny. Negativní test před 8. Dnes poprvé na orbitreku. 30 minut, průměrná tf 132. No, a teď ležím už 3 hodiny jako lemra, a je mi, jako bych uběhl půlmaraton.

tohle zařízení neznám, ale jakou máš během této aktivity běžnou prům. tf? Mě 132 připadá z běhání jako normální TF, pro mě spíš lehce nižší zatížení. Jinak přeju hodně síly. Jojo, po půlmaratonu jsem byl jednou fakt hodně vyfluslej, to se běhá dost rychle...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@petr_cha Tomu říkám mikromanažerskej blbákov - aneb tímto odvolávám co jsem odvolal a slibuju co jsem slíbil a zpívat se smí (a nebo ne?) :king:

Chybí už jenom (od zítřka povinné) zaměstnanecké testy operativně změnit na PCR, omezení cest na "po vnější hranice sousedního kraje" a noční zákaz vycházení na "jen tam kde se nesvítí"... :goof:

 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

si tady odlozim

 

Zdeněk Chmelík
Po včerejším hodinovém monologu našeho premiéra v pořadu Partie (proto se to jmenuje partie, protože tam člověk mele hodinu sám) jsem pochopil, že mimo víry nám už nezbývá nic jiného, co by nás mohlo zachránit ze spárů současných problémů.
To, že je premiér blázen tady píši již dlouhodobě, ale měl jsem za to, že se to nezhoršuje. Bohužel mýlil jsem se.
Přesně 59 minut pořadu (příště to Prima může nazvat DUEL, ať je to ještě absurdnější) mi stačilo na to, abych pochopil, že neexistují žádná opatření, která by dávala smysl.
Ta jedna jediná minuta, která zněla trochu logicky a opatření bylo zdůvodněno byla mířena na fabriky. Pan vyšinutý premiér prohlásil, že pokud se bude od 5.3. testovat (Pochopíte, že od 1.3. platí nouzový stav, ale testovat se bude až od 5.3.?) ve fabrikách, tak je přesvědčen, že jsou fabriky OK. Hned mě napadla otázka zda-li by za stejné podmínky nemohly být otevřené třeba obchody a služby. Test trvá minutu a myslím, že by lidé ke kadeřníkovi šli klidně pod testem (neinvazivním). Proč jedno opatření umí premiér debilně obhájit, ale jiné už obhajoby není hodno?
Asi stopadesátkrát jsem v debatě (už to slovo debata je v kontextu toho pořadu ujeté) slyšel, že jediný krizový manažer v tomto státě je Babiš. Zařídí, udělá, přiveze, domluví, vyrobí, prodá, zkasíruje. Všechno zadarmo. A samozřejmě nikdy neodstoupí.
Jenže mě by úplně stačilo, aby mi on (nebo někdo kdo před ním leze pod stůl) vysvětlil proč už rok máme opatření někde a jinde ne? Proč už rok může mít otevřeno květinářství, ale obuv ne? Proč fabrice bude někdy, jednou, možná stačit testovat dvakrát týdně, ale proč to nestačí kadeřníkovi?
Po hodině hry na "já jsem Váš pán a musíte mě poslouchat" jsem zmaten a mám více otázek než odpovědí.
Jako občan a jako politik (malinkatý komunální) se ptám proč už tato vláda nebyla obdařena nedůvěrou v Parlamentu? Proč necháváme lidi nemocné na duši i na hlavě vládnout? Bojíme se, že budeme muset tyhle nepříjemnosti řešit bez Babiše a ANO (a ČSSD)? Chceme nechat hloupou a nekompetentní vládu, aby si posbírala co si nadrobila?
Ano bylo by to správné za normálních okolností, ale vymáchat někomu hubu v tom, co způsobil je sice navýsost výchovné, ale pro tenhle národ zničující.
Není na co čekat. ANO si určitě lekci zaslouží a je potřeba je konfrontovat s tím, co způsobili. Ale každou vteřinou jejich vlády pod taktovkou blázna nás ničí. Chceme opravdu dát někomu za vyučenou a ztratit při tom měsíce možné práce na záchraně této země? Morálka říká že ano, ale logika křičí, že ne.
Každá minuta tohoto kabinetu je dražší, než cokoliv co nás ještě čeká pod vedením kohokoliv jiného.
Před Babišem nelezou pod stůl jeho vlastní ministři, ale lezeme před ním pod stůl především my jako opozice, která tuto zemi vyslovením nedůvěry může zachránit.
Je jedno jaké přinese opozice návrhy, je jedno co opozici Babiš slíbí, je jedno, co Babiš udělá. On už nemůže vládnout, protože je nedůvěryhodný a neškodí jenom politikům, ale nám všem.
Vždy jsem psal, že Babiš vejde do učebnic. Vždy jsem myslel, že to budou učebnice dějepisu a politologie. Ukazuje se, že se pravděpodobně dostane i do učebnic psychologie a kriminologie.
Opozice nás může před řáděním tohoto individua zachránit a i přes všechny okolnosti proč to neudělat jsem přesvědčen, že to udělat musí. Pro zastavení destrukce. Pro zastavení úpadku morálky. Pro obnovení důvěry mezi státem a jeho vlastními občany.
Jak se bude dát vládnout, když Babiš a jeho nohsledi zničí schopnost občanů žít v pravidlech vlastního státu.
Babiš = budoucí anarchie. A pak už bude jakákoliv snaha vládnout odsouzena k neúspěchu.
A to si tato země nezaslouží. Babiše je nutné svrhnout. On musí skončit neprodleně. Čím dřív, tím lépe. Bez ohledu na politické následky. Svrhnutí Babiše bude naší obětí, ale jsem přesvědčen, že stojí za to ji podstoupit.
Přestaňme myslet na sebe a udělejme to.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 

před 1 hodinou, Žigi napsal:

Mno tak koukám, že v tom nejsem sám. Já měl covid vánoce. Cca 3 dny prostě na lůžku. Totální unava a neschopnost ničeho. Bolest hlavy, spát nešlo, ležet nešlo, vstát nešlo. Kašel žádnej, teplota tak den. Zimnice co mají ostatní taky nic. Tak jsem pak nějak doladil vánoce, 30týho měl konec karantény a byl už fit. ALE....ted je to vlastně dva měsíce, a pořád hrůza. Špatně spím, ráno vstávám s bolavýma nohama jak když jsem den před tím ušel 100 km, energie na nule, večer v 8 na odpis atd. Změna chutí na několik věcí atd. Nejsem sice vrcholovej sportovec, ale dvakrát týdně plavání před coidem, běh, floorball atd. Teď ? za synama udělám 3 rychlejší kroky a můžu si jít sednout. Je to pád na úplný dno a i když se snažím, tak se mi vůbec nedaří to vylepšit. Běhám, no dost se ploužím, cvičím, ale prostě to "nejde". Samo nepomáhá co je, moct do bazénu atd by taky bylo lepší. Ale nějak to ani nejde zpět. Dost mě to děsí. A to jsem prostě ležel 3 blbý dny a měl opravdu lehký průběh bez nemocnice, kašle a kdo ví čeho. Takže...nepodceňujte to. teď měním co jde, strava, myšlení. Ale nějak to nejde tak jak mi to šlo dřív. Před covidem dát dolů nebo nahoru 5 kg byla otázka se soustředit a měsíc a hotovo. Tak uvidíme co to dlouhodobě bude znamenat pro naše těla, jestli se to vše vrátí, nebo jestli je to na pořád. Netuším. Na nějaký velký vyšetření se mi teď v situaci jakou nemocnice maj moc nechce. Tak jsem to mohl alespoň někomu říct a koukám, že tu je spousta podobných případů. Neb doma jsem v plným zápřahu a občas to fakt nedávám.

U nás celá rodina pozitivní včetně dvou malých dětí. Já i žena pozitivní jak antigenní tak i CPR test, děti pozitivní PCR test výtěrem z krku (samoplátci). Manželka měla potvrzenou britskou mutaci, takže jsme ji asi měli všichni. Musím bohužel potvrdit, že to žádná lehká chřipečka není. Dva dny teploty k 39, velké bolesti hlavy, kloubů, šlach, atd... Teď už jsem 12. den od objevení příznaků a pořád dost velká únava. Co mě štve nejvíc, je nechopnost konzumace jakéhokoliv masa... prostě příšerně mi smrdí a chutná ještě hůř. Díky covidu vegetariánem.. a ke všemu to tchýně přežila 🙂 

Jako součást léčby jsem si naordinoval Eloprin (dík Bertovi za doporučení), který jsem si koupil dva dny před nákazou. Jinak velké dávky zinku, hořčíku (cca 850mg denně), vitamínu C, začal jsem brát prášky na spaní, protože jsem se každou chvíli budil. 

Manželce se večer pravidelně vrací zimnice. Naštěstí můžu plnohodnotně pracovat z domova, ale i po těch 12 dnech od přrvních příznaků je výkonost tak 40-45 procent. 

Velmi příjemně nás překvapil tchán s tchýni (3. rokem v důchodu), kdy tchán je kompletně bez příznaků a tchýně má lehký průběh (i přes astma). 

 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, gunman napsal:

Nás se to povinné testování netýká, ale prozřetelně jsem ve čtvrtek objednal 100 testů u dvou firem. Potvrdili mi dodání 8.3. k nim na sklad a následné poslání k nám.

Ve velkých firmám asi zaměstnávají věštce, takže tam si objednali testy už před měsícem.

U nás v RB je možnost se firemně otestovat tak 2 měsíce. Je super, že ted se podporují i samoodběry, protože jinak musíš mít smlouvu s nějakou lekařskou firmou, která většinou požaduje minimální počet testů a minimální plnění. 

Upraveno uživatelem safi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, beeman napsal:

si tady odlozim

 

Zdeněk Chmelík
Po včerejším hodinovém monologu našeho premiéra v pořadu Partie (proto se to jmenuje partie, protože tam člověk mele hodinu sám) jsem pochopil, že mimo víry nám už nezbývá nic jiného, co by nás mohlo zachránit ze spárů současných problémů.
To, že je premiér blázen tady píši již dlouhodobě, ale měl jsem za to, že se to nezhoršuje. Bohužel mýlil jsem se.
Přesně 59 minut pořadu (příště to Prima může nazvat DUEL, ať je to ještě absurdnější) mi stačilo na to, abych pochopil, že neexistují žádná opatření, která by dávala smysl.
Ta jedna jediná minuta, která zněla trochu logicky a opatření bylo zdůvodněno byla mířena na fabriky. Pan vyšinutý premiér prohlásil, že pokud se bude od 5.3. testovat (Pochopíte, že od 1.3. platí nouzový stav, ale testovat se bude až od 5.3.?) ve fabrikách, tak je přesvědčen, že jsou fabriky OK. Hned mě napadla otázka zda-li by za stejné podmínky nemohly být otevřené třeba obchody a služby. Test trvá minutu a myslím, že by lidé ke kadeřníkovi šli klidně pod testem (neinvazivním). Proč jedno opatření umí premiér debilně obhájit, ale jiné už obhajoby není hodno?
Asi stopadesátkrát jsem v debatě (už to slovo debata je v kontextu toho pořadu ujeté) slyšel, že jediný krizový manažer v tomto státě je Babiš. Zařídí, udělá, přiveze, domluví, vyrobí, prodá, zkasíruje. Všechno zadarmo. A samozřejmě nikdy neodstoupí.
Jenže mě by úplně stačilo, aby mi on (nebo někdo kdo před ním leze pod stůl) vysvětlil proč už rok máme opatření někde a jinde ne? Proč už rok může mít otevřeno květinářství, ale obuv ne? Proč fabrice bude někdy, jednou, možná stačit testovat dvakrát týdně, ale proč to nestačí kadeřníkovi?
Po hodině hry na "já jsem Váš pán a musíte mě poslouchat" jsem zmaten a mám více otázek než odpovědí.
Jako občan a jako politik (malinkatý komunální) se ptám proč už tato vláda nebyla obdařena nedůvěrou v Parlamentu? Proč necháváme lidi nemocné na duši i na hlavě vládnout? Bojíme se, že budeme muset tyhle nepříjemnosti řešit bez Babiše a ANO (a ČSSD)? Chceme nechat hloupou a nekompetentní vládu, aby si posbírala co si nadrobila?
Ano bylo by to správné za normálních okolností, ale vymáchat někomu hubu v tom, co způsobil je sice navýsost výchovné, ale pro tenhle národ zničující.
Není na co čekat. ANO si určitě lekci zaslouží a je potřeba je konfrontovat s tím, co způsobili. Ale každou vteřinou jejich vlády pod taktovkou blázna nás ničí. Chceme opravdu dát někomu za vyučenou a ztratit při tom měsíce možné práce na záchraně této země? Morálka říká že ano, ale logika křičí, že ne.
Každá minuta tohoto kabinetu je dražší, než cokoliv co nás ještě čeká pod vedením kohokoliv jiného.
Před Babišem nelezou pod stůl jeho vlastní ministři, ale lezeme před ním pod stůl především my jako opozice, která tuto zemi vyslovením nedůvěry může zachránit.
Je jedno jaké přinese opozice návrhy, je jedno co opozici Babiš slíbí, je jedno, co Babiš udělá. On už nemůže vládnout, protože je nedůvěryhodný a neškodí jenom politikům, ale nám všem.
Vždy jsem psal, že Babiš vejde do učebnic. Vždy jsem myslel, že to budou učebnice dějepisu a politologie. Ukazuje se, že se pravděpodobně dostane i do učebnic psychologie a kriminologie.
Opozice nás může před řáděním tohoto individua zachránit a i přes všechny okolnosti proč to neudělat jsem přesvědčen, že to udělat musí. Pro zastavení destrukce. Pro zastavení úpadku morálky. Pro obnovení důvěry mezi státem a jeho vlastními občany.
Jak se bude dát vládnout, když Babiš a jeho nohsledi zničí schopnost občanů žít v pravidlech vlastního státu.
Babiš = budoucí anarchie. A pak už bude jakákoliv snaha vládnout odsouzena k neúspěchu.
A to si tato země nezaslouží. Babiše je nutné svrhnout. On musí skončit neprodleně. Čím dřív, tím lépe. Bez ohledu na politické následky. Svrhnutí Babiše bude naší obětí, ale jsem přesvědčen, že stojí za to ji podstoupit.
Přestaňme myslet na sebe a udělejme to.

Pod tohle bych se podepsal👍👍

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...