Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

před 24 minutami, Tom4 napsal:

Obávám se že se tady jedná o taktiku výměny pár lidí, zavedení nových zmatených, nelogických a chaotických "pravidel", jakých jsme už viděli stovky a pořád to stejné dokola. :( Začíná se mi to dost nelíbit. Po roce jsme se nepohli. Covid měl teď přes Velikonoce volno (těžká ironie), a velmi se obávám že nastane doba testovací. Všude jen s testem. Ať to sype. Už se novej ministr zdravotnictví stihl zdiskreditovat nebo ještě ne, nevíte někdo?  ;)

Už to stihl, někde už koluje jeho spis na spolupráci v 89. Nevím, nakolik je to podvrh.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na Facebooku:

Estébáci dali novému ministrovi zdravotnictví v září 1989 při jeho údajném získávání ke spolupráci krycí jméno KŮŽE. Podrobnosti neznáme, svazek vedený 3. oddělením 12. odboru Hlavní správy kontrarozvědky SNB (krycím názvem II. správa SNB, příslušné oddělení tohoto centrálního útvaru StB se věnovalo stážistům, stipendistům, ochraně mírového a ekologického hnutí) v kategorii kandidát tajné spolupráce (KTS) byl zanedlouho v prosinci 1989 zničen. V registru svazků je jako důstojník StB, který svazek vedl, uveden mjr. JUDr. Vladimír Šedina (jeho osobní evidenční karta je dostupná zde https://www.ustrcr.cz/data/pdf/karty/sprava2-1989/sedina-vladimir.pdf), původním povoláním zeměměřič. Zmíněná kategorie KTS byla ovšem přechodná a zdůrazňuji proto, že dotyčný nemusel s tajnou policí reálně vůbec spolupracovat. Proto Ústavní soud ČR rozhodl již v roce 1993, že nebude nadále zahrnuta do lustračního zákona. Krycí jméno patrně odkazovalo na povolání pana profesora, který je dermatolog. Píšu to zde proto, že mi volalo již několik novinářů, abych to nemusel opakovat.

Zdroj: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=4229696677040818&id=100000015829058

Upraveno uživatelem aaaa
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To testování dětí ve škole je pěkná zhovadilost. Netušíte někdo, na základě čeho nebude žák vpuštěn do školy (bude mu upřeno právo na vzdělání) při odmítnutí / neprovedení testu s tím, že bude odeslán domu, kde bude, jako by byl nemocný a bude si učivo muset doplnit sám?

A taky by mě zajímalo, co budou dělat první čtvrtek, kdy zjistěj první nemocný dítě, který bylo s ostatníma 4 dny ve škole a v jídelně. Se poseru už, fakt.

Mimochodem žena mi četla cosi o spolehlivosti těch testů nakoupených do škol... Taky smutný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lepší se o to nestarat, školy snad dostanou pokyny od ministerstva a ty budou muset dodržet. Oháněním se paragrafama ničemu nepomůžeš, spíš ještě vystavíš dítě jako cíl. Pochybuji, že si škola bude moci sama o něčem rozhodnout, bude to obdobné, jako testování ve firmách.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To beru, jen už mně začíná lézt krkem tahle forma sdělení v podobě vyhrožování. Nevinim školu, to ani náhodou, je mi těch učitelů a ředitelů naopak líto. Ale ta forma zavedení dalších nesmyslů mi přijde v některých ohledech právně přes čáru a v mnoha ohledech zas jak hurá akce, kdy už standardně nikdo nedomyslel důsledky variant, které mohou nastat a taky nepochybně a velmi brzy nastanou. Pozitivní dítě - potenciálně pozitivních dalších 29 dětí - potenciálně pozitivních 30 rodin ... šup hygiena - trasujeme, nařizujeme, přikazujeme, zakazujeme...  Za jak dlouho tak bude zavřená a na jak dlouho třída - škola...  A nebo to je fuk, že je pozitivní, dyť měli na ksichtech náhubky a větral jsme...  Jedeme dál.

A jinak já se nestarám už, přestalo mě to zajímat a bavit. Ale svoje děti napospas nenecháme teda. Dost jsme teď doma začali řešit, jak se k tomu postavíme, nebylo by prostě lepší ještě ty děti nechat chvíli doma, do pytle. Tady ta nákaza trochu polevila a kašpaři s ulhancem v čele už maj roupy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás ve škole zvolili lehkou formu testování v přední části nosu, kterou děti zvládnou v pohodě sami. Samozřejmě můžou být přítomni i rodiče, popřípadě to dělat dětem sami. Kluk už se strašně těší, takže jsem za to rád a nevidím v tom žádný stresík. Pokud by to byl ten debilní test až do mozku, tak kluka do školy nedáme....jako většina rodičů co jsme měli schůzi přes kameru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 6 minutami, McStinger napsal:

Celý problém je v tom, že odborníci ktorí do situácie naozaj vidia a vedeli by ju efektívne vyriešiť, nesedia tam kde by boli užitoční, ale trávia čas na Chronomagu

Veľmi výstižné :thumbsup_anim:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Jarett napsal:

Tak je jasné, že si z toho ti naši zmrdi udělali výborný business...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, geometr napsal:

...

A taky by mě zajímalo, co budou dělat první čtvrtek, kdy zjistěj první nemocný dítě, který bylo s ostatníma 4 dny ve škole a v jídelně. Se poseru už, fakt.

...

K tvému dotazu: Tohle jsme dnes dostali od ředitele do emajlu. Ministerstvo vymyslelo jakýsi "vývoový diagram":

93892615_Bezejmna.jpg.3605ef86ed9e7770ba62383b9ca00216.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...