Přejít na obsah

Koronavirus a vše okolo...


Doporučené příspěvky

Bananastát level 337.

V pátek na tiskovce bude oznámeno že hospoda bude moct otevřít zahrádku.

Od pondělí (to dá rozum, protože přes víkend kdo by tam lozil a taky se přes víkend úplně nejlíp objednává a dováží zboží a obvolává personál, pokud nějaký zbyl).

Písemné vyhotovení opatření bude během víkendu. Cca. Kraviny v usnesení jako kafe do piva a pivo do tašky a kelímek do limonády se opraví příští tejden.

Soud ho zruší či nezruší max. do měsíce, kdy už bude platit něco jiného.

Na zahrádku budou moct zcela bez diskriminace naočkovaní, černý a lidi s testem. S jakým testem bude upřesněno. Kdy to bude upřesněno upřesníme.

Ví se, že půjde o test negativní. A bude to kontrolovat hygiena, páč mají hovno co trasovat teďkonc. A pomáhat jim bude polis. Teda pokud jim to někdo oznámí, dodá metodiku, odměny a nebudou-li se cítit uražený že je o to nepožádal papež.

Protože se jedná o zahrádku hospody, bude přijato opatření, aby se tam, cituji supahministra: "Aby se na zahrádkách nescházeli lidé a netrávili zde až příliš mnoho času" a tím opatřením má být vypnutí wi-fi sítě, či nehrající hudba. 

Bravo. Bravissimo. Vivat. Paraziti v podobě hospodských jsou nadšení, protože hospodský, to dycky byl vyhlášený samotář. Lidem se vyhýbal a nikoho kolem sebe nesnesl. Ale odjakživa toužil stát se hostinským. Nejdřív si otevřel hospodu u silnice na Písek. Ale chodili mu tam lidi. Pak si najal hostinec na náměstí v Opočně, zas mu tam chodili. 

Být v gastro byznysu v tomto státě znamená žasnout. Denně. 

😂😂😂 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, geometr napsal:

No já slyšel dneska v autě v rádiu, že pod Kůží se houpe židle. Bureš po něm chce vysvětlit majetek prej. To mě pobavilo.

Na to je nějaké pořekadlo, zloděj volá chyťte zloděje, nebotaknějak 😄

 

Upraveno uživatelem pebe
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pozor, wifina na zahrádce bude moct být zapnutá. 

Omg. Uděláme opatření aby se neslejzali, ale zrušíme ho. Zákaz zpívání nikdo neví jestli platí, volal jsem na hygienu i ministerstvo. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koho by zajímalo k tématu 90/180 dní tak se nic zatím nezměnilo a u nás platí 90 dní. 

Docela podrobně to rozebírá článek na Seznamu

Komu se nechce číst tak ve zkratce 180 dní zavedlo minulý týden DE, u nás podle toho uvažuje Česká vakcinologická společnost, která tento krok doporučuje. 

Z textu: "Společnost však neuvádí, že by mělo být očkování proti covidu-19 pro uzdravené na půl roku zcela zapovězeno. Redakce se s dotazem obrátila na ministerstvo, zatím nereagovalo."

"V Česku by se podle Arenbergera měla změna projevit nejpozději v době, kdy bude pro veřejnost dostupný evropský covid pas."

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, skutečně to vypadá že si můžeme vybrat :) nicméně v platných opatřeních vlády by mělo stále figurovat 90 dnů. Těžko říct, protože vyznat se v tom co platí, co řekl ministr v pátek, co řekl v sobotu, co je oficiální stanovisko MZ, co do toho vnese nedělní Čaučau, co už zrušil soud a co MZ opravuje . . . to je skutečně nad lidské síly. Nejsem schopný dohledat to aktuální opatření, citoval jsem z toho článku co jsem linkoval.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 37 minutami, Dez123 napsal:

Nepříjemná komplikace v Indii Post covid mucormycosis - YouTube

ps: jen pro silné povahy

Tak cerna houba je extremne vzacne onemocneni i silne imunodeficitnich lidi, HIV a cukrovky. Horsi je velky pocet embolii po prodelanem Covidu, kdy lidi jsou v pohode a bum ho....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za jak dlouho po prodělání covidu mi najdou protilátky? 

Před 3 týdny měla covid nejmladší dcera, zůstali jsme doma v karanténě všichni. Všem nám bylo zle, já jsem 10 dní necítil vůbec nic, horečky, zimnice, průjmy - ale všechny testy, i PCR jsem měl negativní.

Chtěl bych se nechat očkovat, oficiálně jsem to neměl, ale mám strach, aby se to s vakcínou nějak nepotkalo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na protilátky bych určitě zašel, ale asi je ještě brzo. Možná za týden dva, ale nejsem doktor. A pak tu bylo pár pozitivních a současně očkovaných borců a zdá se, že přežili 😀

Upraveno uživatelem Flipik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Přátelé, obecný dotaz. Jaký informační zdroj používáte pro zjištění aktuálních informací před cestou do zahraničí? Mám takový pocit hraničící s jistotou, že v tom je totiž pěknej bordel 🙂

Dotaz druhý, specifický. Může mi někdo z vlastní zkušenosti potvrdit, že Německo do délky pobytu 24 hod  je již bez testu, bez karantény, a bez registrace? Zdroj:

https://www.kurzy.cz/zpravy/594035-aktualni-podminky-pro-cestovani-z-ceska-do-bavorska-doslo-k-upresneni-podminek-vstupu-do-nemecka/

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...