Jump to content

Koronavirus a vše okolo...

African

Recommended Posts

• 2 weeks later...
před 10 minutami, African napsal:

Chápu to dobře, že od příštího týdne nemusí být v prostorách letiště respirátory?

Chapu to taky tak, v letadle asi ano… alespon nad uzemim CR.

před 3 minutami, mtruelle napsal:

Ten předpis neznám přesně, ale jen podotýkám, že letadlo je česká půda dokud se všemi koly nedotkne přistávací plochy mimo ČR ... 🙂 Takže dovozuji, že pokud máš mít v českém dopravním prostředku respirátor, bude to v tomto případě platit i mimo území ČR.

před 13 minutami, mtruelle napsal:

Letadlo je dopravní prostředek a tam být musí..nebylo mě jasný letiště.

před 38 minutami, Bert napsal:

Ten předpis neznám přesně, ale jen podotýkám, že letadlo je česká půda dokud se všemi koly nedotkne přistávací plochy mimo ČR ... 🙂 Takže dovozuji, že pokud máš mít v českém dopravním prostředku respirátor, bude to v tomto případě platit i mimo území ČR.

Je to nepodstatné... Co když je to cizi dopravce? 

Od toho má snad "Václav Havel" na svém webu informace o aktuálních opatřeních pro cestující, i s infolinkou a odkazy na weby jednotlivých dopravců.
Neber si to zle Vlasto, ale fakt mi přijde trochu kostrbaté chodit s technickými dotazy tohoto typu zrovna na Chronomag :whistle:

Edited by Radek124

Jen na okraj. Ač to že statistik MZd nevyplývá, počet případů Covid opět přibývá... Kromě sezónně zvýšené nemocnosti v ordinaci přibývá u mě cca 10 potvrzených případů denně, vzhledem k rozpadu systému karantény se spousta klinicky jasných děti ani na testy neposílá. Naštěstí většinově lehké průběhy... 

před 3 hodinami, Radek124 napsal:

Od toho má snad "Václav Havel" na svém webu informace o aktuálních opatřeních pro cestující, i s infolinkou a odkazy na weby jednotlivých dopravců.
Neber si to zle Vlasto, ale fakt mi přijde trochu kostrbaté chodit s technickými dotazy tohoto typu zrovna na Chronomag 

Nerad surfuji, tady jsem jak doma a většinou na mé různorodé dotazy dostávám dobré odpovědi s obratem ;) 

Jinak u nás ve městě se roztrhl s Covidem pytel, mají ho defakto všichni.... takže jestli my odletíme, tak se dám na modlení :D

před 11 hodinami, mtruelle napsal:

Jen na okraj. Ač to že statistik MZd nevyplývá, počet případů Covid opět přibývá... Kromě sezónně zvýšené nemocnosti v ordinaci přibývá u mě cca 10 potvrzených případů denně, vzhledem k rozpadu systému karantény se spousta klinicky jasných děti ani na testy neposílá. Naštěstí většinově lehké průběhy... 

Jj, vidím to taky (jako Afri) kolem sebe, přesto že vlastně "Covid neexistuje" 😕. Bohužel to čapla i mamka, 77 let,v rehabilitační domě, naštěstí lehčí průběh. Doktorka jí dala Lagevrio a asi i to pomohlo, vyhrabává se z toho.... Bojím se že to ještě není úplně pryč, ale že to lidi tak už berou...  😞

před 10 hodinami, DavidLC napsal:

Jj, vidím to taky (jako Afri) kolem sebe, přesto že vlastně "Covid neexistuje" 😕. Bohužel to čapla i mamka, 77 let,v rehabilitační domě, naštěstí lehčí průběh. Doktorka jí dala Lagevrio a asi i to pomohlo, vyhrabává se z toho.... Bojím se že to ještě není úplně pryč, ale že to lidi tak už berou...  😞

Tak zatím ty průběhy u dětí celkem jdou - i když čtyřicítky 3 dny taky nikoho nepotěší. Zápaly plic zatím u dětí nejsou.

Rizikem pro přenos jsou stále děti - do pěti let není očkování schválené - včera 5timěsíční batole dost příznakové, 5+ očkovaní minimálně, 12+ nemají prakticky booster. Ty děti sice nemají extra těžké průběhy / kromě PIMS/, ale jsou dobrým semeništěm na dospělou a zejména seniorní populaci. Tak to holt je. Poměrně velký problém, o kterém se zatím moc nemluví  je longCovid u dětí.

před 57 minutami, skalis napsal:

Jak rikame s manzelkou: ze se respirator nosit nemusi (po rozhodnem datu), neznamena to, ze se nosit nesmi.

JJ, bude to chtít trochu vydržet ty pohledy. Byl jsem před dvěma týdny na schůzce (30 lidí v místnosti pro 20) a jako jediný jsem měl respík. Volal jsem teď jednomu z lidí a mají to tam asi 4 kolegové, zrovna v části oddělení (kde jsem s nimi potom také krátce mluvil). Jasný, je to o náhodě, ale takový model je celkem vzorový...

@mtruelle Dneska už jsou články o další možné "vlnce", snad to vyřeší to teplo... Jen mám trochu obavy z podzimu... Zapomíná se...

před 1 hodinou, mtruelle napsal:

Tak zatím ty průběhy u dětí celkem jdou - i když čtyřicítky 3 dny taky nikoho nepotěší. Zápaly plic zatím u dětí nejsou.

Rizikem pro přenos jsou stále děti - do pěti let není očkování schválené - včera 5timěsíční batole dost příznakové, 5+ očkovaní minimálně, 12+ nemají prakticky booster. Ty děti sice nemají extra těžké průběhy / kromě PIMS/, ale jsou dobrým semeništěm na dospělou a zejména seniorní populaci. Tak to holt je. Poměrně velký problém, o kterém se zatím moc nemluví  je longCovid u dětí.

Tak ze zvědavosti jako lékař jak se stavíš k tomu učkování u dětí, tady jsem pochopil, že je ta odborná veřejnost spíš zdrženlivá. Slyšel jsem pak rozhovor s Martinem Tolarem například, kde k tom byl velmi kritický. Ostatně i spousty vakcionologů to u těch dětí spíš nedoporučovali... pak je ještě otázka jak rychle očkovat u dospělých. 

Já tomu houby rozumím, spíš mě zajímá jaká je Tvá zkušenost z okolí, pochopil jsem z textu, že jsi obvoďák? 

jak rikali nekteri odbornici, covid nezmizi a mame se s tim smirit, tak sem se smiril s tim, ze to dostanu jeste asi mockrat, maximalne muzu omezit kontakt se starsimi rocniky, pokud budu citit priznaky. bez ohledu na pocet reinfekci nebo booster davek :(

klobouk dolu ale pred temi, kteri se tomu dokazali doposud vyhnout :) v mem okoli uz je jen par jedincu, kterym pozitivni test nevysel. pry je cast populace , ktera koronaviry nechyti. asi to jsou oni