Jump to content

Koronavirus a vše okolo...

African

Recommended Posts

Má to být o Coronaviru a vy se  teď hádáte kde se má lepe zda OSVČ nebo zaměstnanec a jaké jsou odvody

Jděte s tím do háje

Psal jsi že je to Tvůj poslední příspěvek k danému tématu, ale evidentně není. Nechci říct že jsou méně nemocní, ale chci říct, že většina OSVČ si nemůže dovolit vzít si nemocenskou. Prostě si zaleze do postele, vezme si na klín notebook a do ruky telefon a snaží se dělat z postele. Rozhodně si nejde stoupnout do fronty k lékaři aby na nachlazení dostal kapky a papír pro zaměstnavatele. A stát může řešit výpadek i tak, že změnší přebujelý a luxusně živený byrokratický aparát, nebo zruší nesmysly typu Ostrava - Praha za 45,- Kč, zruší nesmyslé dotace které ničí trh a další. Zvyšovat daňovou zátěž u nejvíce poškozené skupiny obyvatel, je jako hasit hořící olej vodou. Poud dodržíš, alespoň napodruhé svje HOWK, tak už Tvoje další mládkovsko-venezuelské nesmysly, reagovat nebudu muset. Díky.

Musim se hodne drzet, protoze diskutovat o danich s clovekem ktery si mysli ze nemocenska se hradi ze zdravotniho pojisteni je opravdu o nervy. Ale vydrzim to :) reagovat nebudu a jde mi to narozdil od tebe i bez urazek! Edited by rayethon

Má to být o Coronaviru a vy se  teď hádáte kde se má lepe zda OSVČ nebo zaměstnanec a jaké jsou odvody

Jděte s tím do háje

Šel bych do háje, ale nemám kde koupit roušku a šít neumím.... :D

Edited by Cyber

Psal jsi že je to Tvůj poslední příspěvek k danému tématu, ale evidentně není. Nechci říct že jsou méně nemocní, ale chci říct, že většina OSVČ si nemůže dovolit vzít si nemocenskou. Prostě si zaleze do postele, vezme si na klín notebook a do ruky telefon a snaží se dělat z postele. Rozhodně si nejde stoupnout do fronty k lékaři aby na nachlazení dostal kapky a papír pro zaměstnavatele. A stát může řešit výpadek i tak, že změnší přebujelý a luxusně živený byrokratický aparát, nebo zruší nesmysly typu Ostrava - Praha za 45,- Kč, zruší nesmyslé dotace které ničí trh a další. Zvyšovat daňovou zátěž u nejvíce poškozené skupiny obyvatel, je jako hasit hořící olej vodou. Poud dodržíš, alespoň napodruhé svje HOWK, tak už Tvoje další mládkovsko-venezuelské nesmysly, reagovat nebudu muset. Díky.

Na to zbyva jen odpoved, kdyz je to tak nevyhodny, proc se nestat tedy zamestnancem (samozrejme to plati i naopak)?

Tak jeste je varianta propustit tretinu statnich zamestnancu,kteri toho do systemu moc nedaji a presto cerpaji spoustu vyhod :-)

Tak myslim oba vime ze se urcite nestane. Ve statnim aparatu a prispevkovych organizacich pracuje milion lidi - to je milion volicu - nejpocetnejsi volicska zajmova skupina, volicske jadro soucasne vlady. Na ty si nikdo nedovoli sahnout.

Musim se hodne drzet, protoze diskutovat o danich s clovekem ktery si mysli ze nemocenska se hradi ze zdravotniho pojisteni je opravdu o nervy. Ale vydrzim to :) reagovat nebudu a jde my to narozdil od tebe i bez urazek!

Hele, minimálně dvakrát jsi  sám řekl, že už budeš mlčet. Ale asi slovo chlapa není nic co by tě nějak omezovalo. Ukaž mi,  ideálně v SZ, ať neklepne Conrada, který by  rád diskutoval pouze o Coroně, kde jsem napsal že se nemocenská hradí ze zdravotního ??? Psal jsem pouze že nemocný OSVČ nevysírá u doktora a jde si lehnout do postele, a rozdíl od lidí, kteří si jdou stoupnout s banalitou k lékaři aby získali neschopenku. Připadá Ti jako urážka, když někdo kdo myslí, jako komunista, mluví jako komunista, je osloven Zdar práci, souhruhu? 

Edited by Cyber

Hele, minimálně dvakrát jsi sám řekl, že už budeš mlčet. Ale asi slovo chlapa není nic co by tě nějak omezovalo. Ukaž mi, ideálně v SZ, ať neklepne Conrada, který by rád diskutoval pouze o Coroně, kde jsem napsal že se nemocenská hradí ze zdravotního ??? Psal jsem pouze že nemocný OSVČ nevysírá u doktora a jde si lehnout do postele, a rozdíl od lidí, kteří si jdou stoupnout s banalitou k lékaři aby získali neschopenku. Připadá Ti jako urážka, když někdo kdo myslí, jako komunista, mluví jako komunista, je osloven Zdar práci, souhruhu?

Ted nebudu reagovat na tvuj prispevek ale na tebe. Sala z tebe obrovska frustrace a nenavist, kdyz te nekdo opravi a pouci, takze ho mas potrebu v kazdem prispevku misto vecneho argumentu nejak urazit. Takhle se diskuze nevede. Doporucuji ti nastudovat pravidla diskuze, treba zde: https://www.zeit.de/gesellschaft/2017-05/debates-discussions-politics-rules-d17

Ma chot je PL a na ordinaci dostala min. pondeli 3 ks rousky. Teda tvrdej o tom, ze je to respirator, je na tom napsany N95, ventil to nema. Anzto trpim lehkou paranoiou, tak sem 24.2. koupil 6ks respiratoru FFP3, kdyz se to teprv zacinalo resit.

Ma chot je PL a na ordinaci dostala min. pondeli 3 ks rousky. Teda tvrdej o tom, ze je to respirator, je na tom napsany N95, ventil to nema. Anzto trpim lehkou paranoiou, tak sem 24.2. koupil 6ks respiratoru FFP3, kdyz se to teprv zacinalo resit.

N95 je respirator FFP2, je to z daru PPF CR. Bohuzel to jsou take jednorazove pomucky funkcni max 8 hodin. Vuci PL kteri nemaji nic je to obzvlast sproste, protoze spousta jich je nad 60 let - tedy rizikova skupina. A pokud ti to zavrou, tak cely system zkolabuje, protoze nemocnice uz predtim jely na hranici kapscity a ted by to nedaly uz vubec.

A skusali ste ten respirator niekedy na nieco realne pouzit? Ja som v tom raz skusil upratat sklep ked som kupil barak a vratil som sa do OBI pre polomasku po tretom vynesenom vedre bo som mal pocit, ze v plucach toho bordelu vynasam viacej. Moze to mat P aj 1000 ked to okolo huby netesni.

Moje starší dítě už proneslo, že jestli tohle bude trvat dlouho a tím měl na mysli ten způsob výuky, stejně si všichni (myslel žáky) budou ten rok muset zopakovat ještě jednou. Kolik myslíte, že by mohlo bejt to dlouho?

Jo a na ten venkov jsme nakonec minulý týden neodjeli, usoudili jsme, že nejde jen o nás a neradi bychom případně něco někam přitáhli. Přišlo mi docela smutný, že hodně lidí to vidí pořád jako já před tejdnem a frčeli (asi na víkend?) na chaty a chalupy, navíc, když je hnusně :-(