Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V 13. 5. 2021 v 17:07, alky napsal:

Pánové, v rodinné pozůstalosti jsem kromě E.Moravce nalezl tyto různé bankovky. Má smysl s tím někoho otravovat? SZ případně. Díky.

IMG_20210513_110610.jpg

IMG_20210512_171257.jpg

ta publikace - to je volný? Kolik to má stránek.

Díky.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...
  • Odpovědi 89
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

To by sis na ně musel nechat udělat certifikaci NGC z výsledkem kvality MS64+, aby šel přes dvě kila. a to samozřejmě není zadarmo. Máš je pěkný, ostrý, na nějakém vidím hranu, z fotek nejsou vidět případné rysky v ploše, občas z nich leze na povrch trochu mědi, což není nijak na škodu, je to přirozená patinace. Ale ty vysoké částky za ně dávají investoři a ne sběratelé a ty je mají rádi naleštěný :-).

Já je vidím v aukci momentálně tak něco přes stopade. Před deseti, patnácti lety byly do 10 tisíc. Ať tě ani nenapadne je prodávat, tedy pokud nepotřebuješ. Lepší investici v této době nenajdeš. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diky za vycerpavajici info, urcite me to ted netrapi, takze prodavat nemusim… otazka tedy je - fakt to jeste poleze nahoru? Nedosahlo to sveho vrcholu? Na aukceaukci mi odepsali, ze to v aukci vidi tak 150-200 za jednu :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na tvojí otázku jestli to půjde ještě nahoru neznám odpověď :-). Kdybych jí znal, tak se podle toho zařídím a vezmu si na dukáty hypotéku :-). V roce 2000 šly ty nejlepší ročníky Svatováclavský dukátů za 4-5 tisíc. Po roce 2008 při nástupu krize se začaly dostávat nad 10 tisíc. Před covidem, tak 2018, byla cena okolo 25 tisíc. Na podzim 2020 mezi 50 - 70 tisíci. Teď v době inflační a válečné jsme skoro u dvouset tisíc. Cena bude stoupat podle toho, jaká bude situace ve světě. A to otázka spíš pro politologa :-).  Mluvím samozřejmě o ročnících 29,30,34,35,36. 

Pokud se situace ve světě normalizuje, a to se dříve nebo později stane, cena investičních předmětu se stabilizuje, ale nikdy se už nevrátí na dřívější hodnoty. Spíš bude růst pozvolna, ne skokově, dokud se ve světě zase něco neposere. A poučeni z historie víme, že se po miléniu něco ve světě posralo už několikrát :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Ondras_CZ napsal:

co jsem se koukal na aukce, tak ten rocnik 1930 lita uplne klidne pres 200, to jsem zvedavej...

Kdyby Tě to zajímalo, díky otevření očí mistrem Habadějem (ještě jednou velice děkuji!🙂) jsem pátral po zhotovení NGC certifikátu. A dostal jsem odpověď 🙂 Případně napíši do SZ.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mincovní slitina Svatováclavských dukátů a obecně dukátů se skládá z 986 dílků zlata a 13 dílků mědi. Vlivem oxidace ta měď občas vylejzá na povrch. Ono kolikrát stačí, když se sáhne upoceným prstem na minci s perfektním povrchem a na místě dotyku vznikne "choulostivý" místo. Ono je nejlepší u takhle vzácných mincí používat ty bílé rukavice a mince uchovávat v kapslích. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s habadej ,jen jestli se investiční šílenství kolem sv.dukátů a jejich neopodstatněného dramatickeho nárůstu cen nejedná spíše o manipulaci trhu některými velkými hráči v zákulisí ,ke kterým se postupně přidávali další překupnici a veze se na tom ted celý trh ...ne vše musí být tak jak se zdá... lidi chtějí pohádky ,a jiní jim je vyprávějí...ale je to zapsané ve výsledcích tak je to bráno jako fakt a prez to vlak nejede... Vzhledem k nákladům a cenám Cz a třeba De,At,Pl zlatým mincím je to k zamyšlení a i by se tomu dalo věřit...mimochodem kdo skoupil po rozdělení ČSFR od Slovenské národní banky sv.dukáty co dostala ve vypořádání (a nebylo jich málo) je dnes ,,Král ",pokud jim udělal cenu a bude je pouštět pomalu...ale možná jsou to jen pindy.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 3 týdnech...
V 20. 4. 2022 v 17:37, Lobber napsal:

Super vlákno, rád si sem dojdu pro pár novych informací…  Midlochu - Tvá skromnost se cení , trochu kapsáče ??? Těch tvých “pár” kousků pohladí po duši …. 

Já už toho moc z kapsáčů nekupuju, mám kolem 10ks IWCček v různých kalibrech a jako ano líbil by se mně od IWC Palweber, ale to už sou dneska hrozný love.

Co se týká mincí tak ty sv. dukáty jsou samo supr, já se držím mimořádných ražeb ČNB, takovej Jan Hus v b.k. toho sem koupil před pár lety už relativně za draho tj 40tis za ks ale dneska se na Aukru pohybuje 180-200tis jen to fikne, takže celkově vzato se tyhle ražby zhodnocují 3-5x po cca 5letech a je to rychle likvidní 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po měsících...

Ahoj,

tak přemýšlím jestli nekoupit britský sovereign s vyobrazením Alžběty II 1/4 librový - nebo je to nesmysl? Případně je důvěryhodný server zlataky.cz nebo spíš někoho jiného?

dík

image.png.fa78db14693bece335f3fb50061b6ec1.png

Upraveno uživatelem tenge
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...