Přejít na obsah

Hádanky a úlohy


Doporučené příspěvky

  • Odpovědi 460
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Když jsem dneska dětem vysvětloval, že je sice teplo, ale pořád ještě moc chladno na to, aby si hrály s vodní hračkou na zahradu ve tvaru loďky, vzpomněl jsem si na svou oblíbenou fyzikální hádanku, která se tu možná už v nějaké podobě objevila, ale do tohohle vlákna by to mohlo patřit, takže tady je:

 

Následující rébus je teoretický, nebabrejte se moc v reálné měřitelnosti poklesu/zvednutí hladiny, co by cihla zlata udělala ve fóliovém bazénku, atp. Klasický zjednodušený model ideální koule ve vakuu, jo?

 

Na hladině milionářova bazénku je loďka. V loďce je stokilová cihla zlata. Když zlato vypadne z loďky do bazénu a loďka zůstane na hladině, co se stane s hladinou vody v bazénu?

A) Zůstane na stejné úrovni.

B) Zvedne se.

C) Poklesne.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Menzovní IQ test (kdysi Ravenův, nevím jak teď) měl v tý nejproduktivnější věkový skupině strop 160 (při všech správných odpovědích). Ale s přibývajícím věkem šlo při horších odpovědích dosáhnout i na lepší hodnoty než 160.

Není to naopak? Kamarád to dělal přes dvacet let zpátky v teenagerovském věku a právě tehdy mu nějaký koeficient dle věku umožnil dostat se přes těch 160 asi na snad 168.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud by ses pořádně podíval na tabulku na předcházející straně, zjistil by si, že obě varianty jsou správné ... Je to nastaveno na střední věk. Oba extrémy (mládí, stáří) jsou kvazi zvýhodněny.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...