Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Pokud budu mluvit za sebe, mě to nikdy nevadilo, spíš naopak. Kontakt se zákazníkem je podle mě velmi příjemná záležitost. Samozřejmě člověk musí být v pohodě a jistý v tom co dělá. To že se mi někdo kouká přes rameno já vnímám jako plus a určitě ne něco, co by mě mělo znervozňovat. 

Samozřejmě, že před zákazníkem neprovádíme kompletní opravu hodinek od A až do Z, ale pokud se jedná o něco menšího o příjem či diagnostiku tak s tím není žádný problém a kdyby si to někdy situace vyžadovala, tak i tu kompletní opravu před zákazníkem provedu. Nemáme co skrývat spíš naopak....

Kolegové to mají podobně....

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 hodinami, tolja napsal:

stalo se vloni, těsně před Vánoci..

 Kroky vedly do koskomu, coz nebyla uplne dobra volba. Pultovy pracovnik porad nekam odbihal konzultovat, a nakonec z nej vypadla suma, kterou bych byl asi se skripenim zubu ochotny akceptovat, ALE chlapec vyslovil neco, co rikat nemel, a to, ze hodinky poslou do Nemecka a odtud je budou posilat do Japonska. 😂. No uznejte, mohu sverit svoje oblibene hodinky nekomu, kdo je ani neumi poslat do Japonska? 

 

Nemam vubec nic proti Onyxu, odvadi skvelou praci. Ale tady se obavam trochu neopravnene nasazujes psi hlavu Koscomu. Proste pokud se obratis na oficialniho, autorizovaneho predejce, tak potom i servis jde po te oficialni, komplikovane a drahe linii. Jinak to udelat nesmi. To znamena poslat hodinky na diagnostiku do Seiko centraly do Nemecka a nasledne na servis do Japonska. Jina cesta neexistuje, to naridilo Seiko, nejedna se o vymysl Koscmou. Samozrejme je fajn, ze Onyx zvladne nezarucni servis mechanickych casti SD, ale zarucni servis a komplexni servis SD pujde vzdy cestou Nemecko, Japonsko. Jinak to bohuzel nejde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proti oficiálnímu servisu Seiko nic nemám, až na pár detailů....

termíny, cena, kvalita odvedené práce, opakovaná ignorace odborných poznatků kolegů, nerespektování přání zákazníků, posílání hodinek přes půl světa sem a tam a v případě reklamace opakovaně, atd.

Místní člen Jožo by mohl vyprávět.... a já vlastně taky.

Originál servis Seiko bude vždy zapotřebí, bez něj hodinky s definitivně opotřebovaným dílem nikdo neopraví, ale v případě Seiko jsem přesvědčen, že by buď měli hodně zamakat na kvalitě a systému poskytovaných služeb a nebo si přestat hrát na víc než jsou a díly uvolnit pro ostatní servisy. 

Ruda.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Skvělá práce kluci. Jen mě překvapilo, že jste museli lepit sklo. Teda spíš než překvapilo tak nepotěšilo. Ale co nadělám, věřím že jste i tento nepopulární úkon zvládli s maximální pečlivostí. Tlakovkou prošly, takže když se náhodou namočíme, nebude problém. Velké díky, už tu na Vás chystám další balíček, tak třeba za měsíc za dva zazvoní telefon a budu to já.

IMG_20230221_093932.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

S tím sklem je to složák, někdy prostě netěsní a netěsní i když se snažíme sebe víc. Pak nezbyde nic jiného než ho podmáznout kapkou dvoujsložkáče. 

Lepidlo je dobře a bezezbytku otstranitelné a používá se opravdu minimální množství jen na utěsnění.

Chápu, že je to nepopulární krok a to nejen pro Vás, ale i pro nás. Otázka pro nás však byla jasná. Vodotěsné či nikoliv?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Ještě jednou se vrátím k servisu mých Airmanů. Po 14 dnech nošení jsou právě +13 s. To znamená, že se předcházejí ani ne o 1 s/d. Nevěřil bych, že "obyčejná" (ve smyslu "bez certifikátu") SW330 jde takto zregulovat. 

 

@ONYX servis hodinek skvělá práce, děkuju...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já se přidávám, Samuraje jsou dnes 40s plus a už ani nevím, kdy jsem je seřizoval, tipoval bych tak 14 dní, možná deset. Takže se asi vejdem to 4 max 5s plus denně. Na 4R35 dobrý. Dobrá práce. Mohu se zeptat, vzhledem ke stavu že kolega popisoval, že mazivo není úplně nové na rok staré hodinky, vyrobeny 9/20, kdy bude nejlepší další servis, tentokrát s rozborku a promazáním?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ano, s tím perem je to tak. Je to problém lámání se uhlíkových vláken v materiálu. Při stahování a rozvíjení pera dochází k praskání těchto vláken a jednoho dne to v určitém místě pero nevydrží a praskne celé. Někdy to může být způsobeno necitlivým natahováním hodinek, kdy se na konci nátahu vyvine větší síla než by měla a tím se utrhne většinou vnější závěs pera.

Pero mít budeme a tuto dílčí opravu provedeme rychle, v rámci několika dní. Při osobní návštěvě i na počkání.

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K regulaci a přesnosti chodu hodinek, jsem se vyjadřoval už v minulosti. Je to tak, že se snažíme vždy provést regulaci v co nejlepší kvalitě a přesnosti. Pokud bude u hodinek velká delta, tak v praxi pravdě podobně nebudou chodit ani přesně a ani stabilně. Proto u nás nad rámec norem řešíme právě tuto veličinu. 

Nerad bych však budil dojem, že je odchylka v přesnosti chodu 1, 2 vteřiny samozřejmost. To rozhodně není a pokud se to podaří třeba zrovna u základního stroje SEIKO, tak se dá hovořit o velkém štěstí a nebo malém zázraku.

I nám se stává že prvotní nastavení přesnosti není v praxi pak dobré a musí se provést další jedna a nebo i více korekcí. 

V každém případě Vám oběma děkuji za kladné hodnocení.

Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 4. 3. 2023 v 13:42, Jiří Sedlák napsal:

A ještě jedna nemilá věc, na Primkách právě prasklo pero, už jsem se informoval a Honza Manta mi potvrdil, že za to opravdu asi nemůžete ani vy ani já.. Takže bych je potřeboval poslat ještě jednou. Budete mít náhradní? Budete mít čas?

Jen tak pro odlehčení, když jsem ty Primky měl, tak si vzpomínám, že v návodu jasně stálo "s nepraskajícím perem" 😁

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsou to Primky, to odlehčuje situaci tak nějak samo. Aspoň budu mít nové pero, kdybych o tom věděl dřív, vyžádal bych si výměnu hned napoprvé. Chápu, že nikomu nebylo podezřelé, když rezerva byla skoro 42 hodin, to bych řek, že je slušný.

Můžu přibalit ještě SKX? Běžný, ale asi větší servis, koupeny bez servisní historie, stroj  původní verze 7S26A, rezerva v pořádku, přesnost dobrá jen při nošení, při odložení se zpožďují v řádu minut denně. Luneta chodí dost volně a nemá originál vložku, kdybyste věděli cenu nové originál asi celé, když samotná vložka nebude. Uvažoval bych o ní. Jeden škrábanec na hardlexu bych asi neřešil. A samozřejmě přetěsnit. Kdyby byla nová korunka taky bych se nezlobil, závit je v pořádku, ale má drbnuté vroubky. Mám je rád, ale vědom si toho že potřebují servis je radši moc nenosím, takže se nepoprdím z toho, že budou nějaký měsíc pryč.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono nepraskavé pero rozhodně neznamená, že nikdy nepraskne :). Je to jen pokrok v použití speciální slitiny, která má větší odolnost oproti starým ocelovým modrým a hnědým perům. 

Dávat nové pero jen z preventivních důvodů, je podle mě taky nesmysl. Jsou pera, která v hodinkách za celou životnost nikdy nepraskla a pak jsou pera, která nám po výměně prasknou okamžitě. 

SKX samo... pošli. Až je budu mít zde uděláme nacenění a ozvu se. Přilož krátký dopis s tel. číslem, aby se holky lépe zorientovaly a zakázku správně přiřadily.

Děkuji Ruda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak som dnes po mailovej komunikácii poslal svoje hodinky do ONYXOVEHO raja😀

Sú sice pár mesiacov po GO u hodinara na Slovensku, ale veľmi sa nepodarila. Boli už i na reklamácií, po nej sa pán opravár prestal ozývať. Chodia desiatky sekúnd denne do mínusu, dátum/ deň nepreskakuju o polnoci, ale pomaly sa presúvajú, trvá to 3-4 hodiny, kým sú v správnej pozícii, zväčšovanie ani datumove okienko nie sú osadené na mieste... Tak sa už veľmi teším, keď bude všetko tam, kde malo byt po skoro rok trvajúcej GO za 1180 eur... 

20230302_151651.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Seamaster napsal:

Tak tohle bude asi jeste zajimavy :) Pocitam, ze je to jen problem nakrivo nalisovaneho skla, pokud je v tom korunka; neumim si predstavit, jak by mohl byt pootoceny samotny cifr.... pak se podelte.
 

To su taky zvedavej na info jak to s nima vypada... Dneska jsem byl v Onyxu na rychle navsteve a tusim jsem je tam zahledl, takze na misto uz doputovaly. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...