Jiří Sedlák Posted May 14, 2024 Report Share Posted May 14, 2024 před 3 hodinami, Vit napsal: Zajímaly mě spíš ručky a možná číselník. Hodinky nemám, jen mě to zajímá. Tak to je jiná, to už ti odpoví pouze odborník. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted May 14, 2024 Report Share Posted May 14, 2024 Já mám vlastně ještě pár dotazů. V případě pravidelného nošení, střídání 2 až třech kusů bude další servis kdy? Když víš, že jsou opravdu poctivě udělané, znáš životnost maziv a konstrukci stroje a chceš aby se příště nemuselo nic ani zalešťovat, natož měnit. Tak 5 let? Nebo je to na ty maziva moc? Jo a dáváš na dýnko zevnitř nějakej autogram s datumem? Nebo už tam nějakej byl? Jo a ten vlásek, co jsi musel rovnat byl dílem nějakého nárazu nebo spíš hodináře před tebou. Hlavně že jsme spolu mluvili takovou dobu a já blbec se na tohle nezeptám. Dík za odpověď a taky ještě jednou za skvěle udělané hodinky. Everydayky co se mnou ještě něco zažijou a v kanceláři fakt nesedím. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ONYX servis hodinek Posted May 15, 2024 Report Share Posted May 15, 2024 před 19 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Tak za tady máme jeden naprosto dokonale provedený projekt z hlavy mé a dílny Rudovy. A že když koukám na ty vaše Omegy, přijdou mi třeba pouzdra mnohem jednodušší. Myslím, že moje Seiko byla opravdu výzva jak tvarem pouzdra, který se povede každému druhému zmršit, tak třeba stavem indexů a ruček, o stroji vymáchaném v oleji a zadržených čepech pérovníku ani nemluvě. A kluci ji zvládli na jedničku. Pouzdro bez chyb, lumi vypadala na Rudových rychlocvacích trochu rozpačitě, ale v reálu jsou to pěkně bílé kostky cukru, jak to má být. A dokonce to ani zas tak moc nesvítí, takže to vypadá dost autenticky. Jenom škoda, že jsem na Aukru prošvihl origo sklo co prodával Jeronimo. Takhle je tam replika od Sternkreutz, ale co jsem se dočetl, nic lepšího se stejně nedá sehnat a safíry mají hodně jiný tvar. No, posuďte sami, já dávám jedničku s hvězdičkou. Za mě velké díky Jirkovi a to, že mi umožnil realizovat renovaci Seiko bez omezení... Na tomto projektu byla radost pracovat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ONYX servis hodinek Posted May 15, 2024 Report Share Posted May 15, 2024 před 15 hodinami, Jiří Sedlák napsal: Já mám vlastně ještě pár dotazů. V případě pravidelného nošení, střídání 2 až třech kusů bude další servis kdy? Když víš, že jsou opravdu poctivě udělané, znáš životnost maziv a konstrukci stroje a chceš aby se příště nemuselo nic ani zalešťovat, natož měnit. Tak 5 let? Nebo je to na ty maziva moc? Jo a dáváš na dýnko zevnitř nějakej autogram s datumem? Nebo už tam nějakej byl? Jo a ten vlásek, co jsi musel rovnat byl dílem nějakého nárazu nebo spíš hodináře před tebou. Hlavně že jsme spolu mluvili takovou dobu a já blbec se na tohle nezeptám. Dík za odpověď a taky ještě jednou za skvěle udělané hodinky. Everydayky co se mnou ještě něco zažijou a v kanceláři fakt nesedím. Jirko, s tím servisem je to jako se servisem na auto. Když budeš s hodinkami hrubě zacházet, budou absorbovat nárazy a a otřesy, tak se bude jejich servisní interval zkracovat. U Vintage hodinek je to o to horší, že vše už má hodně naběháno, materiály stárnou tvrdnou a křehnou. Někde může být i cokoliv načaté a mikrotrhlina nebo prasklina není odhalitelná. Zde mám doporučení. Nos je tak dlouho dokud půjdou přesně a kdyby jsi jim chtěl dopřát opravdu pečlivý servis, tak po pěti letech bude ten správný čas. Vlásek byl poškozen předešlým zásahem... Maziva jsou použity ty nejmodernější a dle zásad autorizovaného servisu, ne starší jak dva roky a skladované v lednici. Jejich životnost je jistě delší jak 10 let, ale vždy se při nošení vyskytnou faktory, které životnost maziv zásadním způsobem ovlivňují. Ruda. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ONYX servis hodinek Posted May 15, 2024 Report Share Posted May 15, 2024 před 22 hodinami, Vit napsal: Zajímaly mě spíš ručky a možná číselník. Hodinky nemám, jen mě to zajímá. Vzhledem k tomu, že je to jenom napodobenina, předpokládám že je lumi fixována novým nezvětralým pojivem a tím pádem nevidím problém hodinky servisovat. Ještě že je nenapadlo nechat hodinky zreznout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ONYX servis hodinek Posted May 15, 2024 Report Share Posted May 15, 2024 před 21 hodinami, cdale napsal: Děkuji týmu v Onyxu za kvalitní servis a profesionální přístup. Těším se na další budoucí spolupráci. OMEGY zase tikají jedna báseň. Odesláno z mého SM-S928B pomocí Tapatalk Také děkujeme a těšíme se na další spolupráci.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted May 15, 2024 Report Share Posted May 15, 2024 Dík za vyčerpávající odpověď. Píšu si do deníčku. Květen 2029 servis Pogue. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vit Posted May 16, 2024 Report Share Posted May 16, 2024 před 21 hodinami, ONYX servis hodinek napsal: Vzhledem k tomu, že je to jenom napodobenina, předpokládám že je lumi fixována novým nezvětralým pojivem a tím pádem nevidím problém hodinky servisovat. Ještě že je nenapadlo nechat hodinky zreznout. Děkuju. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndyAaron Posted May 19, 2024 Report Share Posted May 19, 2024 Rád bych touto cestou přinesl jednu dvě stěžejky do hodinářství a poděkoval Rudovi a celému jeho týmu za trpělivost a velkou vstřícnost. Asi čtyři roky jsem Rudu trápil projektem, který zahrnoval práci s nebezpečným materiálem, obchody se zakázanými zeměmi a balancování v šedé zóně toho, co je legální. Tento projekt byl včerejším dnem úspěšně završen aniž by mě Ruda poslal do míst, kam slunce nesvítí. Bylo to náročené, ale světýlko nadšení v očích kamarádů, když spatřili svoje nové hodinky rozhodně stálo za to. Tajně doufám, že to i Onyxu přineslo něco dobrého, minimálně zkušenosti jakým zákazníkům se do budoucna vyhnout. Pro vás ostatní je to dobrá zpráva. Rudova trpělivost a vstřícnost je nesmírná, takže můžete zkoušet posunout jejich hranice s nadějí, že to ve zdraví přežijete. Rudo, dík! P.S. Jo a v Onyxu umi servisovat jak drahe hodinky, tak vyměňovat baterky v šuntózních hodinkách. Taky maji kopu řemenů, které si můžete koupit hned a rovnou vám je tam nasadí a nemusíte jak hňupi čekat než vám je nějaký eshop pošle a pak ještě pro to běžet do vedlejší vesnice do Zásilkovny. Vše vyzkoušeno včera za vás. Tak se nebojte tam přijít. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ouskavl Posted June 15, 2024 Report Share Posted June 15, 2024 Díky Rudovi za vyladění ladiček, a Alešovi za pokec při předání. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jiří Sedlák Posted June 15, 2024 Report Share Posted June 15, 2024 (edited) Já musím vyzdvihnout Rudu za jeho naprosto příkladnou reakci, když se něco nepovede, po několika dnech jsem zjistil, že Pogue po servisu se při zapnutému chromu vždycky k ránu zastavily. Zavolal jsem Rudovi že to budu pár dní sledovat a jeho reakce byla prostě mi je pošli. Chvíli jsem je sledoval, objevil jistou pravidelnost, sdělil Rudovi, hodinky jsem v pondělí poslal a v pátek byly zpět, prý úprava hloubky zalisování jednoho kamene, byla větší vůle kola. Hodinky teď chodí dokonale s chronem i bez. Za mě jednoznačně příkladný přístup k řešení problémů. Vlastně ten jediný správný. A ještě můžu dodat, že i s touto příhodou jsme se celkově časově s přehledem vešli. Původní odhad byl 3 až 4 měsíce, hodinky byly za 2 měsíce doma a tato druhá návštěva protáhla opravu i s mým sledováním o cca 10 dní. Takže ještě měsíc rezerva do původního termínu. Navíc jsem se během debaty s Rudou o tom co jsem vysledoval a co tomu může být zase trochu něco dověděl. S ním je vždycky zajímavá konstruktivní debata. A kdyby šlo všechno vždycky snadno a napoprvé, tak by člověka ty vintážky snad ani nebavily. Ruda má samozřejmě moji plnou důvěru a na dílně další starý Seiko 5 Sports. Edited June 15, 2024 by Jiří Sedlák Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolohh Posted June 17, 2024 Report Share Posted June 17, 2024 I já děkuji Onyxu. Servis Damasek, debata ohledně opravy vintage Eterna, vše tak, jak má být, mockrát díky. Link to comment Share on other sites More sharing options...
anachron Posted June 18, 2024 Report Share Posted June 18, 2024 Rád bych se připojil ke chvalozpěvům, s bratrem jsme dávali hodinky na servis do dvou pražských hodinářství, Yemy tam ležely 6 měsíců bez výsledku, Seika skoro dva měsíce, komunikace vázla - v tom přichází na scénu Onyx a jejich příkladná péče o zákazníka. Hodinky stihli vyservisovat za přibližně týden, v průběhu informovali co se děje/kdy to bude a cena na faktuře potěšila. Navíc krásný bonus v podobě hezkého cestovního/servisního pouzdra a milé komunikace s paní Kalivodovou. i za bratra, mockrát díky Onyxu! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Conrad Posted June 19, 2024 Report Share Posted June 19, 2024 Po lázních v Onyxu Portuguise jsou jeden rok a dělají stabilně 8 sec za týden neuvěřitelné fantastická chtěl jsem napsat práce ale je to umění. Link to comment Share on other sites More sharing options...
gathol Posted June 20, 2024 Report Share Posted June 20, 2024 I já se přidám s opakovaně dobrou zkušeností. Posílal jsem na opravu obyčejné levné Seiko, ke kterým mám citový vztah. Po servisu běží zyse jako nové, díky novému safírovému sklu pořádně prokoukly. Komunikace perfektní, nemám co vytknout. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarylVanHorne Posted June 22, 2024 Report Share Posted June 22, 2024 Velké díky @ONYX servis hodinek za trpělivost s tatíkovými kousky. Pro Casio Edifice objednali a nainstalovali korunku (jako fakt nevím, jak je možné "ztratit korunku", ale táta je umělec ). Dále mu zprovoznili jeho oblíbené společenské Oříšky. A nakonec, a to především, se po letech podařilo zrenovovat zbastlené soukolí stolních hodin, které jsou dominantou tátova alkoholického stolku a nyní nám u oběda budou i hezky cinkat. Prostě chlapi v Onyxu umí a tímto se zpětně omlouvám, protože jak sám vím, tak s tátou to není lehký Ale opravdu velké díky, vše funguje, ukazuje čas, jak má, a tatík je fakt šťastný pacient 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
DarylVanHorne Posted June 22, 2024 Report Share Posted June 22, 2024 (edited) PS: Koukám na ně a říkám, že když už fungují, proč je na nich blbý čas. Tátova odpověď: "oni to tak hezky dali dohromady, já se to bojím seřizovat tak čekám, až se zastaví, seřídím čas a natáhnu Chjo... Ale je šťastnej Edited June 22, 2024 by DarylVanHorne 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Caszidy Posted June 23, 2024 Report Share Posted June 23, 2024 Také bych se rád připojil do pochval servisu Onyx! V prvé řadě se "neštítí" i levných hodinek a v druhé řadě s vřelostí se snaží splnit i ty možná až bizarní požadavky (aspoň v mém případě) klientů. Můj "případ" - nechal jsem se kdysi "influencnout" Tristanem z The Urban Gentry k pořízení vintage inspirovaných Timex Navi Harbour. Bohužel v té době byla nedostupná původní 38mm varianta, tak jsem sáhnul po 41mm "XL" verzi. Bohužel jsem si při objednání přes web nevšiml, že indexy jsou na rozdíl od 38mm verze stříbrně ohraničeny, takže pak naživo vypadají mnohem menší, než kdyby celý index byl luminiscencí (která byla navíc tak strašná, že vydržela asi tak půl minuty). A to v těch 41mm proporcích prostě nevypadalo dobře (ach ta má OCD). Současně jsem se nešikovně pokusil o vytvoření "vybledlé" vintage výplně lunety, která mi ale při aplikaci spadla do bělidla celá a nic na ní nezbylo... S ohledem na cenu pak samozřejmě Timex nedisponovaly safírovým sklem, ale pouze minerálem, který jsem v mezidobí slušně poškrábal. Takže jsem s malou dušičkou poslal do Onyxu s požadavky na výměnu skla za safírové, výměnu výplně lunety (kterou jsem rozměrově pasující náhodně sehnal z Číny - jinak to bohužel nešlo) a aplikaci pořádné luminiscence a to tak, aby překrývala ta stříbrná ohraničení. No a výsledek předčil má očekávání. Jednotlivé fáze viz foto (plus přikládám pro srovnání foto té 38mm verze). Link to comment Share on other sites More sharing options...
senior1949 Posted June 27, 2024 Report Share Posted June 27, 2024 Zdravím všechny zaměstnáno ONYX Jihlava.Oprava oblíbených hodinek Omega proběhla k naprosté spokojenosti. Výměna strojku, přetěsnění, nová baterie a seřízení komplikovaného kalendáře, který nikdo v Česku nedokázal. Včera v poledne uhrazeno převodem a dnes v 9:00 doručeno do Ostravy. Vše na 1* Moc děkuji a doporučuji. Senior 1949 Link to comment Share on other sites More sharing options...
warann Posted June 29, 2024 Report Share Posted June 29, 2024 Omlouvam se za drobny pleveni, ale pokud jsem se neprehlidl, tak se Ruda ani nepochlubil se svou zaoceanskou akvizici . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts