Přejít na obsah

*** UPGRADE FÓRA ***


Doporučené příspěvky


Rychlost: Tohle vypadá na hlubší problematiku, zatím mě napadá tohle:
a) Trochu by mohlo pomoci zapnout cron na background tasky, protože v současnosti se zřejmě vykonávají v rámci náhodných požadavků (to může způsobit že se jedna stránka nechce načíst a ostatní jdou)

b) V tuto chvíli zběžně vidím, že na server jde cca 150 requestů za sekundu, a to je hodně. Může jít částečně o vyhladovělé roboty, ale předpokládám že je to i spousta ochotných návštěvníků, zkoumajících nové fórum :) Moc děkuji za zájem, ale pohodlí všech pomůže, když možnádáme serveru trochu oddechu a svoje zkoumání rozprostřeme do celého dne :)

c) Prozkoumám zda je konfigurace serveru na tu peakovou zátěž adekvátní (150rps je dost, ale server není papírově žádné ořezávátko). Zkusíme domluvit upgrade disku, pokud je to slabé místo.

d) Prozkoumám na čem se pálí nejvíce výkonu a jak by tomu šlo zabránit - nasazením bariér proti spamerům a robotům, cachováním...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, adasek napsal:

b) V tuto chvíli zběžně vidím, že na server jde cca 150 requestů za sekundu, a to je hodně. ........... ale předpokládám že je to i spousta ochotných návštěvníků, zkoumajících nové fórum :) Moc děkuji za zájem, ale pohodlí všech pomůže, když možnádáme serveru trochu oddechu a svoje zkoumání rozprostřeme do celého dne :)

Díky za práci a že to už jede, byť s problémy.

Ale mám pocit, že ti Bert zatajil s jakými uživateli tady máš tu čest. My jsme skupina velmi nemocných a velmi závislých lidí. 24 hodin bez fóra? To je jak nechat feťáka bez dávky. Kolabujem! Takže s oddychem pro servry a rozprostřením zkoumání bych spíš moc nepočítal ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mozna jsem slepej, ale nepodarilo se mi najit zadne nastaveni vzhledu. Je nekde moznost nastaveni tmave sablony, treba? Nebo aspon zmena barevneho schematu? Priorita nizka, jasne, takze 5, ale celkem mi to taha oci, takze je to vlastne zdravotni vec  :D

Jinak dobry, muselo to byt technicky narocne, klobouk dolu. Dobra prace.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za update, designově se mi to moc líbí a držím palce s dotažením funkčnosti.

  • rychlost, resp. pomalost načítání stránek je opravdu zoufalá a je to téměř nepoužitelné - 1
  • některé přiložené fotky se zobrazují jen v malých a nekvalitních náhledech, možná tím, že nesplňují nějaké velikostní parametry, aby se přizpůsobily na stránku? Např v "Co máte právě na ruce" page 6531, 5 posledních příspěvků je OK, nad ním post od "Vit", který je takto zvláštně zmenšený... - 2
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

1. Rychlost (Win10 + Chrome, Win7 + Chrome, Android + Chrome), ale předpokládám, že to jsou porodní bolesti, které po nějaké počáteční analýze zmizí.

2. Pro někoho (pro mě ne) tmavý vzhled - to je dnešní trend - tmavé x světlé prostředí.

Omáčka navíc:

Mně se moc líbí jak to vypadá, už jsem si nastavil, co chci vidět.

Tapatalk nepotřebuju, barevný varianty už vůbec a je super že to má jednu responzivní verzi (Gustave, žádnej přepínač není - netřeba).

 

DĚKUJU MOC, KLUCI!    Žiju  ;-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nutne potrebuji tmavou variantu fora, toto mi vypali oci pri delsim cteni.

A je to hrozne, hrozne, hrozne pomale. A obcas mi to vyhodi chybu pripojeni k serveru. Win 10+ chrome, ale i na androidu.

Jinak je to pekny, az na tu bilou plochu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluji autorovi myšlenky na zakulacení avatarů. Ty ořiznuté rohy byly naprosto nepodstatné a nezaslouzily si nadále existovat. Nyní může onen výtečník svou pozornost upřit na Louvre, Uffizi či Ermitáž, kde je většina vystavených pláten také v trapně nemoderním hranatém formátu.

Co mě ale opravdu zajimá, je degradace všech fotek v minulosti uploadovaných přimo na forum. To znehodnocení je trvalý a konečný stav? Alespoň já vidim ve svych recenzích, galeriích a v nahodně otevřeném "Co máte dnes na ruce" pidifotky, na rozdíl od externě linkovaných obrázků.

K      r  y  c  h  l  o  s  t  i     s  e    n  e  v  y  j  a  d  ř  u  j  u  .  .  .   .      .        .

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Gratuluji k dokoncene migraci. Co se tyce priorit, tak za me by to bylo v nasledujicim poradi:

P1 - rychlost, ta je opravdu spatna (nechci delat prehnane chytreho, protoze nevim jaky je HW na kterem to bezi, ale treba SSD disk by mohl pomoct, pokud uz tam neni, nebo treba reindex DB se taky muze obcas hodit tesne po upgrade/zmene struktury db)
P2 - tapatalk
P3 - nejaky usporny "ksicht", vsechny tyhle moderni rozlezly veci, kde 90% plochy je bile misto misto toho, aby tam byly nejake informace me ubiji, protoze je potreba furt nekam scrollovat, ale kazdy to ma jinak (mozna neco pujde upravit v nastaveni, ale tam se vzhledem k rychlosti nejsem schopen proklikat)

Kazdopadne diky!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, nickolas napsal:

Máte štěstí že jdu zrovna kolem. Je to polámaný, jede to nějak pomalu ;)

Tu rychlost asi chápu a věřím, že za pár dní to poletí jak Slovenská strela. Tapatalk je jasný, ale ty avatary...ony někdy nebyly kulatý?

Je to neskutečně pomalý - priorita 1

Hranaté avatary byly mnohem lepší - Priorita 3

A hlavně je tu spousta prázdného prostoru, až se to stává nepřehledné. Chtělo by to nějak zkompresovat. - priorita 2

Celkově IMHO ta stará grafika byla lepší a přehlednější, ale tenhle dojem jsem měl i při minulém upgradu fóra. Zvykneme si.

Bez názvu.jpg

Upraveno uživatelem Honza.manta
Doplnění textu.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, jsem konzerva, tak si musím nejdřív zvyknout na nový vzhled. Doufám, že výhody nového formátu převládnou a nedostatky se za pochodu vyřeší.

Svižnost zatím chybí, dole na branku klepu 10ms, ale otevřou  mi, až co sejdou  z 10. patra :D. Určitě se to časem zlepší. Tapatalk nepoužívám, protože si dělal co chtěl a to mě vytáčelo, takže pro mě, za mě... 

Kulatý avatar NE, 

tmavý, či šedý vzhled by se hodil. Zatím se tu rozkoukávám, ale byla by škoda nějaké komprese fotek , nebo jak psali kucí nade mnou.  

  

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...