Přejít na obsah

Nákup hodinek - cenová politika v ČR


Doporučené příspěvky

Dobrý den všem - doufám, že neotvírám nějaké nevyřčeně zakázané téma, ale zajímalo by mě jaké máte zkušenosti při nákupu hodinek v ČR co se týče cenové/slevové politiky. Tak nějak jsem vypozoroval, že v podstatě sleva 10% z oficiální ceny je téměř standardní. Má smysl žádat o slevu vyšší - jaké jsou vaše zkušenosti? Nechci utrácet zbytečně, na druhou stranu taky nechci mít nereálné požadavky a zajímá mě jaký je rozumný standard. Děkuji moc, Tomáš

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dle mých zkušeností se na slevu 10% dostaneš hned, když to nějak odůvodníš, tak jde i 15%, ale přes 20% se už podle mne nedostaneš. Samozřejmě to není obecné dogma - záleží na obchodníkovi, jeho potřebě prodat a počátečním nastavení pultové ceny, ze které slevu dává. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to o prodejci i o Tvých realizovaných nákupech. Ale nechce se mi věřit, že když přijdeš do jistého nejmenovaného AD s luxusními hodinkami v Praze(poblíž Václaváku), že dostaneš 10% mezi dvěřmi. Moje zkušenost je zcela opačná a také jde o to, že třeba v jiném luxusním hodinářství poblíž Staromáku, nedavají na potkání slevu vůbec, týká se to třeba PAM nebo IWC, o Rolexu nemluvě.

Pak jsou různí nejmenovaní prodejci luxusních značek v ČR, kteří rádi poskytnou těch (+/-) 10%, ale zase hraje roli historie nákupu. A jde to v zásadě až při osobním setkání s penězi v ruce. Konkrétní jména používat nebudu, neboť v Praze jsou bystré oči, které si hlídají okolní prodejce, aby jim nepodstřelovali obchody a tito pak můžou mít značné nepříjemnosti, což je pochopitelné.

No a závěrem, pokud jde o největší hodinářství ve střední Evropě na Poříčí v Praze, pak tam není jistota ani těch zmíněných 10%, takže tady bych byl opatrný, aby si někdo nemyslel, že si nakráčí do prodejny, řekne si o slevu a hned ji dostane. Zejména jeden významný hráč na tomto poli ze západních Čech je na toto jednání dost alergický, tak jen aby se potenciální zájemce nevystavil nepříjemnému faux-pas.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na první nákup před lety jsem neukecal nic. A taky předpokládám, že kolega Tomáš jde do prvního nákupu, teď před pár týdny, když jsem byl v Pařížské jen na kukačku, tak se mi věnoval jeden velmi znalý a sympatický chlapík, zkoušel jsem si nové Vacherony, historii tam mám slušnou, důvěrný kontakt taky, ale tento člověk o tom nevěděl a rozhodně o slevě nebyla řeč, přičemž Vacheron je u nás dost okrajovka na čemž jsme se shodli. Nabídka byla za retail.

No a ty šifry - mám už za ta leta svoje zkušenosti, bohužel i nepříjemné, tak nač dělat zbytečné víry. Například na IWC a Panerai výborně funguje Německo, Monaco nebo Itálie, navíc ještě slušný výlet. Za cenu za jakou cenu se dá koupit tam se tady nedostaneš ani s kontakty. Bavíme se o rozdílu v tisících EUR ve prospěch zahraničí. Jeden příklad za všechny. PAM 580 FL - cena tady nějakých 370K, dejme tomu mínus nějaká sleva tady u AD, ale nečekej zázraky. Pak to prodáváš za 240K po 4 letech a neprodáš, protože přijde Němec a nabídne na nové cenu 260K + osm let ext. záruky. I tím se člověk dost poučí, to si musíš zažít, to se nepřenese :D . Řešil jsem to tady s jedním "váženým" kolegou, kamarádem, bohužel realita našeho trhu, byli jsme překvapeni oba dva.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Moje zkusenost je takova, ze vse zalezi na lidech...Byl jsem na prvnim nakupu v nejmenovanym obchode...prijemne jsme si pokecali, spousta toho prohledly...pak jsme se priznal, ze jsem si je chtel koupit az k narozeninam ale ne k tem svym letosnim ale az k tem pristi rok, ale ze to asi nevydrzim a tak si je koupim uz asi letos, tak jsem dostal k narozeninam slevu 15 %. S zadnou slevou jsem nepocital a o to vic me potesila :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...