Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
V 14. 11. 2025 v 13:46, Zlý Jabko napsal:

Teda, kouknu - a mě takhle praská plachťák Campagnolo, to by byla nehezká lekce s Breitlema... dík za upozornění!

No jo, poločas rozpadu je neůprosný.

Odesláno

Počet radarů/měřících bodů: Říčany a blízké obce jsou často zmiňovány pro vysoký počet radarů, který je uváděn jako 66.

Tento počet se týká spíše systému kamer na měření rychlosti v různých úsecích, nikoliv nutně 66 samostatných zařízení v jednom bodě. V jednom zdroji je uvedeno, že se jedná o měření rychlosti v jedenácti úsecích s vyššími desítkami kamer.

Město Říčany je někdy v médiích označováno i jako "Radarov" kvůli velkému množství měřicích zařízení.

Odesláno

Včera jsme letěli do Pisy. Sleduji na FR24 naše letadlo na příletu a vidím, jak udělá dva pokusy na přistání a mizí do Brna. První informace: až se zvedne mlha, doletí do Prahy a poletíme (podotýkám, že ostatní 737 a 320 vesele sedají). Další informace po dvou hodinách: venku stojí tři autobusy, letadlo zůstane v Brně, vás tam odvezeme 3 h po D1, letíte ve 22.00. Pak ve 23.00, nakonec startujeme v 0.30, mezitím mlha i v Brně. V Pise sedáme ve 2.00, na letišti samozřejmě ani noha, ani jeden taxík a místní firmy nereagují ani na aplikaci, ani na volání. Naštěstí je Pisa spíš větší vesnice a letiště je skoro v centru. Takže po 40 minutách svižné chůze mrtvou Pisou jsme na hotelu ve 3.00 místo původních plánovaných 19.00. Naštěstí 24 h recepce...

Nakonec jsme se tomu zasmáli...

• Haha 1
  • Dát hlas 2
Odesláno

..pero ma snad prumer 12 mm, rana jaxvina, dom zboreny malem a za tyden si mam pripravit skoro devet klacku.

Ale nutno rict, ze po 22 letech na to melo narok.

To moje nevydrzelo o moc vic!

IMG_2746.jpeg

IMG_2747.jpeg

Odesláno
V 15. 11. 2025 v 21:44, paya01 napsal:

Včera jsme letěli do Pisy. Sleduji na FR24 naše letadlo na příletu a vidím, jak udělá dva pokusy na přistání a mizí do Brna. První informace: až se zvedne mlha, doletí do Prahy a poletíme (podotýkám, že ostatní 737 a 320 vesele sedají). Další informace po dvou hodinách: venku stojí tři autobusy, letadlo zůstane v Brně, vás tam odvezeme 3 h po D1, letíte ve 22.00. Pak ve 23.00, nakonec startujeme v 0.30, mezitím mlha i v Brně. V Pise sedáme ve 2.00, na letišti samozřejmě ani noha, ani jeden taxík a místní firmy nereagují ani na aplikaci, ani na volání. Naštěstí je Pisa spíš větší vesnice a letiště je skoro v centru. Takže po 40 minutách svižné chůze mrtvou Pisou jsme na hotelu ve 3.00 místo původních plánovaných 19.00. Naštěstí 24 h recepce...

Nakonec jsme se tomu zasmáli...

No musím říct, že když jsem při čekání na letišti při cestě zpět viděl, že kvůli bouřce udělalo naše letadlo na příletu dva vyčkávací obrazce a pak zmizelo do Janova, trochu jsem měl pocit deja-vu a už se viděl v autobusu do Janova. Nakonec Ryanair poslal jiné letadlo a bylo to jen s drobným zdržením. Aspoň jsme si užili dosyta letištních salonků jak v Praze, tak v Pise 🙂

No aspoň zkusím rozjet hru "naval kompenzaci"  za těch 7 hodin zpoždění🙂

Odesláno
před 15 hodinami, Murphy97 napsal:

..pero ma snad prumer 12 mm, rana jaxvina, dom zboreny malem a za tyden si mam pripravit skoro devet klacku.

Ale nutno rict, ze po 22 letech na to melo narok.

To moje nevydrzelo o moc vic!

Sakra, to by mě nenapadlo, že tohle může mít omezenou životnost. Chápal bych potřebu nějaké adjustace, seřízení, ale že se to rovnou přetrhne je divné... Jsem zatím na 21 letech, tak abych se pomalu začína bát... 

Odesláno
před 1 hodinou, Artesia napsal:

Sakra, to by mě nenapadlo, že tohle může mít omezenou životnost. Chápal bych potřebu nějaké adjustace, seřízení, ale že se to rovnou přetrhne je divné... Jsem zatím na 21 letech, tak abych se pomalu začína bát... 

To je normální, v práci mám vrata, která se otevírají 50x denně, jsou tam 2 torzní pružiny a pravidelně vždycky jedna z páru praskne každého půl roku. Samozřejmě s efektem pádu vrat z výšky, šťastný řidič aspoň může vždycky vyprávět historku, jak těsně unikl gilotině a zapomene, že pak musí stát a čekat, až se to ručně zvedne. 😅

Odesláno

Nákup kuponu na pražskou MHD v aplikaci lítačka. Peníze se strhly, kupon se neobjevil ani po restartu telefonu ani po opětovném přihlášení do aplikace. Blokace na kartě už je bankou zaúčtovaná. PID neodpovídá na maily. 

Takže jim asi v pondělí zašlu do datové schránky předžalobní výzvu. To by je mohlo přimět k nějaké činnosti. 

Odesláno (upraveno)
před 56 minutami, EpsteinBarr napsal:

@Murphy97 @Goran02
Akoze ta brana padne "na zem"? A to ju ta druha pruzina nepodrzi? Resp. udeje sa to len pocas otvarania alebo zatvarania brany?

Ne ne, ta rana byla ta praskla pruzina. Retez od motoru je jisteny, vrata nesmi/nemela by padnout kvuli bezpecnosti.

Ten pad vrat co zminuje goran se mi nejak nezda, resp. me strasi..

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno
před 21 hodinami, Murphy97 napsal:

Ne ne, ta rana byla ta praskla pruzina...

Je to fakt tak, že celá brána sjede zpravidla při pohybu nahoru, možná to druhá pružina přibrzdí, ale hoermann pohon to neudrží, žádná nouzová brzda není, takže padne. Jelikož jsem seděl dva roky v kanceláři přímo nad vjezdem, tak jsem to asi 2x zažil. Ale nejsou to klasiky do garáže, ale rozměr 3x3m. 

Odesláno
před 1 hodinou, Goran02 napsal:

Je to fakt tak, že celá brána sjede zpravidla při pohybu nahoru, možná to druhá pružina přibrzdí, ale hoermann pohon to neudrží, žádná nouzová brzda není, takže padne. Jelikož jsem seděl dva roky v kanceláři přímo nad vjezdem, tak jsem to asi 2x zažil. Ale nejsou to klasiky do garáže, ale rozměr 3x3m. 

zajimavy a taky trochu nebezpecny 🙃😳

Odesláno
V 20. 11. 2025 v 16:30, safi napsal:

Nákup kuponu na pražskou MHD v aplikaci lítačka. Peníze se strhly, kupon se neobjevil ani po restartu telefonu ani po opětovném přihlášení do aplikace. Blokace na kartě už je bankou zaúčtovaná. PID neodpovídá na maily. 

Takže jim asi v pondělí zašlu do datové schránky předžalobní výzvu. To by je mohlo přimět k nějaké činnosti. 

Dej tomu čas do pondělí. Mají od čtvrtka nějaké technické problemy- fatální výpadek systému. Mělo by být vše zálohované a přes víkend to mají vyřešit.

• Like 1
Odesláno

Dnešní hlášení ze silnic- Ústecký kraj- u nás se neuklízí, řídici si silnici a stopu najdou a udělají, Středočeský kraj- trochu to osolichame, oni to na těch letnacich rozjezdej, Praha- posolime to, to stačí. Cesta od 4.50 do 6.10 hod, Libochovice- Vinohradská 169. Zase je sněžení zaskočilo.

Odesláno
V 22. 11. 2025 v 14:48, kuncák7 napsal:

Dej tomu čas do pondělí. Mají od čtvrtka nějaké technické problemy- fatální výpadek systému. Mělo by být vše zálohované a přes víkend to mají vyřešit.

Děkuju, už se mi ozval automat:-)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...