Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

Že někdo povolí nonstop techno párty. Asi 3km od nás. Děti se budí, dospělí nasraný. Co je to za lidi, todlencto? Můžete mě to prosím někdo osvětlit. Dá se s tím něco dělat? Noční klid, hlukové limity....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 hodinami, Liqid napsal:

Může být, sekačka mi na obyč benzín taky moc dobře neběhá, leju už jenom Verva 100 a dobrý.

nevím jak vařiče ale kultivátor Mountfield po pár týdnech stání nenastartuju. Jak vyschne benzin v karburátoru, zkroutí se membrána a nenačerpá to palivo. Vždycky jsem musel dotyčnou gumičku vymontovat a namočit do benzinu aby obživla. Výměna za novou nepomohla. Přidávám tam aditivum VIF a od té doby je to v pohodě, po zimě naskočil na třetí zatáhnutí. Takže ano, dělá to benzin, jiné složení. Ale jak to mají vařiče, to nevím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 hodinami, martar napsal:

Benzin je kupovanej v květnu, tak nevím.

Benzin se po trech mesicich muze zkazit... viz

https://www.ceproas.cz/public/files/userfiles/EuroOil/Cepro_Doba použitelnosti paliv.pdf

eurooil furt jeste prodava naftu bez babisovo prisady, benzin uz bohuzel jenom pancovanej.

Verva 100 je taky pancovana, ale tvrdej ze misto biolihu je tam neco jinyho. Etyltercbutyleter, skoro bych spis tipnul ze to je marketingovej blabol, jinej nazev pro to samy, ale jestli to klukum hori ve varicich lip, tak treba to bude vyjimecne fakt pravda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju moc. Zkusim čerstvou várku.

Budu muset nastudovat, jak správně uchovávat benzin (do vařiče, elektrocentrály apod), aby vydržel. Tři měsíce jsou strašně krátká doba, hlavně proto, že nemám auto, takže to nemůžu snadno furt točit za čerstvej. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ad benzín - ono se totéž co píše @DavidLC řeší i u velkododavatelů: zásoby v běžných cisternách se musí "točit", s tím že za maximum skladovatelnosti se už dávno před Babišem uvádělo 6 měsíců. U obřích zásobníků rafinérií a "hmotných rezerv" se pak používají "plovoucí střechy" - ne kvůli udržování tlaku jako u plynu, ale aby se minimalizoval kontakt uloženého paliva a nebo maziv se vzduchem (ztráty odparem + nebezpečí vznětlivých výparů, na druhou stranu koroze + degradace kondenzací)... 

main-qimg-f76c0a1699346fc761e9d81f9b054e

 

Upraveno uživatelem Radek124
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud jde o benzín, který má vydržet OK delší dobu (s ohledem na bio přísady, kondenzaci vody apod), tak je vhodná volba opravdu prémiový 100 oktan.
Jen upozorňuji, že u benziny už má aktuálně jiné složení než když jej vozila z Rakouska.
Nejlepší složení (nejméně škodící) je nyní asi u MaxxMotion OMV.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je tu nejaky chemik, ktery by osvetlil to "starnuti" benzinu? U stihlu s tim taky strasi, ze pak nevemou zaruku. Co jsem se ja bavil s lidmi z branze, tak benzin "starne" naprosto zanedbatelne a neni mozne aby to melo vliv na pouziti jako pohonne hmoty. Dalo by se rict ze nestarne.

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi se sluší říct že Benzina má každá jiného provozovatele, tedy je riziko že se někdo pokusí oje.at palivo. Osobně už u tohoto franšízpodniku netankuju, jednou mi nekvalitní Verva zapříčinila problémy s autem (teplotní čidla na výfukovém potrubí - všechny, oprava byla v záruce vozu u AD, brali naftu na rozbor). 

Benzín je asi jak u čeho, v sekačce nevadí, ale v zahradním traktoru už mi starý nechce chytat. Moc vědu bych za tím nehledal, je to těkavá látka přece.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zalezi podla mna jak je konstruovany karburator a jak moc tam ma benzin pri stani sancu vetrat.... a potom tiez co po nom po tom z/vetrani ostava a jak dobre sa to rozpusta novym benzinom. Ja napriklad viem ze obyc benzin z robinoilu si v banditovi vyziadal na jar cistenie karbca od tej doby ked nemam istotu ze sa nadrz hned zkonzumuje, tak len verva a zatial uz tri roky ok. Zvetranu vervu som pozoroval v udelatku ktore som si vyrobil z priehladnych hadiciek na sychro karbca a vzdy po naliati novej vervy sa hadicka dokonale ocisti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Sice se bavíte o benzínu ale ono ani u nafty si nemůže člověk bejt jistej, že u jednoho řetězce natankuje pod stejným názvem to samý https://www.auto.cz/proc-je-nafta-lepsi-v-cechach-nez-na-morave-muze-za-to-nova-slozka-135222 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Seznam.cz a jejich titulky jak turisté prchají z Chorvatska, dvanáctihodinové kolony.

A v textu se píše že Rakušané si začali evidovat všechny co přijíždí nebo jen projíždí přes Rakousko. Duh, takže asi fronta je jasná. Je sice jen na jednom tahu směrem z Chrovatska, je prázdninový víkend ale titulek ku.wa jak kdyby tam řádil minimálně mor. 

Zaměstnávají tam senzacechtivé úchyly nebo to má nějaký důvod proč vyvolávat až panickými titulky pozdvižení? Clickbait po vzoru bulváru? Kam jste se Sezname dostali . . . 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...