Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

před 9 minutami, bandicoot napsal:

S těma úkolama je to debilní, ztrácí to trochu tu flexibilitu home office. Chápu, že školy řeší techniku on-line hodin a zadávání a přijímání úkolů, ale MŠMT mělo půl roku nejen na to, školám v tomhle pomoci, ale i na nějakou analýzu dopadu do života školáka a rodiny a třeba vydat noty, jak školu na dálku dělat efektivně, pragmaticky a i s nějakým psychologickým backgroundem.

Toho ovšem není na MŠMT bohužel nikdo schopen :(:wallbash:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kur*a jde o vzdělanost národa a školy frčí na google platformě využívané max. do výše schopností lokálního učitele IKT (rozuměj školního IT guru).

Jasně chápu, centralizovaný IT řešení zastřešený MŠMT by stálo sedum miliard a pět let vývoje i kdyby Microsoft dodal s medální fanfárou zadarmo customizovaný Teamsy za dva měsíce i s nalitou databází dětí z národního registru obyvatel.

Upraveno uživatelem bandicoot
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V SW problém fakt nevidim, naprosto vůbec. Řešení jsou hotový a funkční, stačí si vybrat a nastavit (Google, MS) a jedem. U nás to učitele zvládaj skvěle, za daných okolností samozřejmě, někdo hůře, někdo na výbornou, ale spíše skvěle. Vrchnost jim v tom nepomohla vůbec, naopak. Ostatně jako vždycky. Spousta učitelů má svoje děti a vidí to i z druhý strany u těch je to dost znatelný, jak k tomu přistupujou, horší jsou staří nebo naopak mladí bezdětní, ale i tak to celkem jde, u mejch dětí teda.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zítra jdu poprvý na třídní schůzky místo manželky. 
Jelikož jsou online. :D 
Tak možná raději půjdu s manželkou aby na mě jako dohlížela.
Teď jsem dodělal úkoly z Aj a jdeme na matematiku. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@geometr já nenadávám na google, ten funguje. Ale mít postavený školství na google a na tom, že si to ty školy a učitelé museli zajstit sami, je špatně.

Ojeb pak je, když se ti sejde těch prtsředí několik, každej učitel jinak, to se žákovi i hlava zamotá, natož že propásne někde nějaký termín.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

U nás ve škole v podstatě MS řešení už bylo, akorát ho používali jen ve škole při informatice a teď objevují jeho skutečné možnosti 🙂 A jedou svorně MS, celkem obstojně, na začátku v březnu byly porodní bolesti a začalo to Skypem, ale pak si to vlastně u staršího kluka (dnes 7. třída) zkoordinovaly samy děti. Teď už je to fakt v pohodě. Problém začínám vidět trochu v bezpečnosti. Ideální by bylo nějaký školení učitelskýho sboru v rámci školy. Třeba jaký maj žáci hesla (přidělený školou a já jim ho nemůžu změnit na nějaký bezpečnější) nebo jak učitelé "nezamknou" nějaký dokumenty a děti jim je smažou nebo "vylepšej" nebo jak ustřihnou z onlinu učitelku nebo spolužáky... A to je ještě sranda, taky tam těm dětem může někdo vystavit naprosto nevhodný 'materiály"...

Na druhou stranu"učit se plavat hozením do vody" bude mít taky svá pozitiva, jinak by třeba někdo vůbec nevěděl, že nějaký Teams nebo Classroom vůbec existuje 🙂

Jinak já, když vidím pana Plagu a jeho team, tak bych si sednul na bobeček a rozplakal se a to už před celou koronou, škoda slov.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono je zejména u starších dětí krásně vidět, že nebýt jejich znalostí a dovedností v oblasti online komunikace mimo školu, byl by celý současný systém distančního vyučování totálně v háji. Takže doufám, že až to všechno skončí, utichnou i taková ta zoufalá volání řady "pedagogických odborníků" o zákazech mobilů ve školách apod. Nebýt toho, že tyhle technologie jsou pro děti přitažlívé učí se s nimi zacházet zcela dobrovolně, nevím, nevím, o co by se školství v téhle situaci opřelo. Tak jen doufám, že až tohle všechno skončí, pochopí konečně mnozí mí kolegové "pedagogové", že namísto volání po zákazech mobilů ve školách je mnohem užitečnější učit s nima děti zacházet správně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Asi půjdu proti proudu, ale mně je spíš líto toho typu lidí, kteří si doteď nepouštěli moderní technologie zbytečně k tělu, dokázali žít spokojeně bez nich, a teď jsou přes děti nuceni to všechno najednou přijmout. Nemluvím o aktivistech z jeskyně, ale o lidech, kterým stačí mail a hloupej mobil a kterým stačí vlézt na síť jednou denně (na deset minut večer). To musí být strašnej masakr, psychicky, časově a taky z hlediska pořízení nového hardware. Často nemají ani odpovídající kvalitu připojení.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, African napsal:

To je ono, past na medvěda ve spojení s vuvuzelou, dobře vy ...😂

máme v práci takový vtípek, mezi záchodem a umývárnou je ve stěně ocelový sloup konstrukce budovy. No a když se do něj praští kladivem, je to kravál jak kdyby padal barák. Původně to byl žertík, pak jsme to používali na trestání některých jedinců kteří nechápali elementární záchodovou hygienu. Jo, funguje to. Takže ta vuvuzela, klakson z auta, dělobuch, to by mohlo být veselé. 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...