Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

TVL lidi si koupí hogofogo vířivku a pak ji dotápí brutarem. Třeba jí dojde dřevo a vyřeší se to samo.

Ještě bych za ní došel, řekl jí, jak moc vás to omezuje a poprosil, ať tu předpotopní hrůzu odstraní.

Pak to začít řešit přes instituce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zkusil bych se domluvit, spousta lidí obtěžuje okolí hlukem (máme nedaleko exota co seká trávu každý den), zápachem, kouřem . . . a společné mají jediné, a tou je jistá sociální debilita nebo jak to nazvat.

Polopaticky vysvětlit někdy pomůže, zkusit navrhnout řešení (posun brutaru, vyšší komín, jiný způsob ohřevu). 

Pergola - vysoká dva metry nad plot s pevnou zadní stěnou asi nebude že bys ji odclonil. Bacha na unáhlené akce, dřív nebo později ji nebo "poradce" může napadnout odvolat souhlas s výstavbou pergoly. Napřed postavit pergolu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Teď už je na to asi pozdě - já bych počkal až to roztopí pro děti naplno a pak ji pozval na kafe a na koláč ke stolu vynesenému na misto budoucí pergoly. Třeba by ji to docvaklo, kdyby to zažila na vlastní kůži. Ale to už teď asi nebude fungovat.

Takže co mě ještě napadá: ventilátor toho asi moc nevyřeší, zkusil bych postavit pergolu s pevnou zadní stěnou a vymyslet to tak, aby část pokryvu pergoly a její zadní stěna (zeď) kumulovaly na povrchu co nejvíc tepla ze slunce a vytvářely stoupavý proud vzduchu, který by mohl pro kouř fungovat jako bariera resp. výtah do větší výšky. Je to jen takový nápad, muselo by se to dobře vymyslet, aby to nezhoršovalo klima pod pergolou... (třeba odvětrávanou dvouvrstvou) ale za slunce by to fungovalo zadara a bez hukotu, na rozdíl od ventilátoru.

Upraveno uživatelem martar
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 22 minutami, gunman napsal:

TVL lidi si koupí hogofogo vířivku a pak ji dotápí brutarem. Třeba jí dojde dřevo a vyřeší se to samo.

Ještě bych za ní došel, řekl jí, jak moc vás to omezuje a poprosil, ať tu předpotopní hrůzu odstraní.

Pak to začít řešit přes instituce.

Jo to si taky říkám. Hogofogo barák, hogofogo výřivak a k tomu brutar. Taky to nechápu.

Už jsme za ní byli, když jsme se vrátili domů, naložila tak, že nebyl jen smrad, ale nebylo ani vidět. No a druhý den jelo topení znovu, takže si myslím, že tudy cesta nepovede.

Nicméně jsem rozhodnut tam zajít ještě jednou a pokusím se k tomu přemluvit i souseda od vedle, tomu to taky vadí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ono prošení je hrozný, ale je to jediný způsob jak to nerozesrat úplně, což člověk nechce. Já takhle prosil souseda, aby se staral o vjezd do garáže. Máme garáže zboku baráku, vjezd každá garáž pruh kostek 2x4 metry? Mezi kostkama samozřejmě roste tráva a jiný bordel. Je třeba se o to starat. Soused z vedlejší garáže má ten byt jako jako chalupu. Je tam třikrát za rok? Na garáž samozřejmě sere, takže tam je prales. O to víc se pak šíří k mé garáži. Druhý průser je, že vedle jeho příjezdu je živý plot o který se starám já. A když ho ostříhám, dostat z toho jeho pralesa ten bordel z plotu, to se fakt nedá. Prosil jsem ho třikrát. Nic. Tak jsme mu to se ženou vypleli sami. Pak se chytil za nos, víno, čokoláda, bla, bla. Omluva, že se mu nepodařilo sehnat firmu na údržbu. No tvl... Ale ok, teď už je to pohoda. Blbý je, že pro @Petr.S to není moc aplikovatelný postup.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O jednom aplikovatelném a zaručeném postupu, na který by jistě přistoupila vím, ale do toho už nejdu. Je stejný jako byl se společným plotem. Výměna drátěného za neprůhledný betotový nebyl problém, ale platit Vám to nebudu, když ho zaplatíte, tak to klidně udělejte. Kdybych jí nabídnul, že jí budu platit elektriku, myslím že to s ní klidně bude ohřívat. Mimochodem, ty ploty takhle uhrála se všemi sousedy a má je zadarmo. 😀

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Myslím, že tam bydlí od loňska. No jo, ale to se mám jako smířit s tím, že díky něčí omezenosti nebudu v lepším případě letos užívat zahradu? Tak to asi ne.

Volal jsem pro zajímavost informativně na měšťáky, abych se jako poradil. Až bude topit, bude to kouřit a smrdět, mám je zavolat, přijedou, zdokumentují a předají na správní odbor. Co s tím bude dál, nevím. Upřímně se mi do této varianty moc nechce, ale když nebude jiná možnost, asi to tak udělám. Problém je taky ten, že to kouří jen když přikládá, to se nedá vychytat. Ovšem smrdí to pořád, i když to zrovna nekouří. Na to mi nedokázala paní odpovědět, to je prý složité a muselo by se provést nějaké měření. Takže jsem k této variantě trochu skeptický.

Právě teď, Waya03 napsal:

Mě se ten betonovej plot teda moc nelíbí, taky bych na něj nepřispěl ani korunu, sorry jako 😄

To je v pohodě. Je to jako se vším, důležitý jsem já a co se líbí mě. A taky je tu praktická stránka, ty pozemky jsou celkem malé a koukat se z terasy na terasu nemusí být každému příjemné. Tohle je jedno z možných řešení. Jen tak mimo téma, koukat se večer na vorvaně ve výřivce, to fakt nechceš...🤣

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je daň za 400 nebo 500m pozemky ve velkém městě, domy jsou takto u sebe a každý má "backyard" s 300metry, tedy viditelnost je daná. Stejně tak zvuk a další efekty. Něco vyřeší ploty, ale hustota zástavby zde s sebou nese určité omezení pro všechny. 

Omezení ve smyslu vypouštění kouře, mejdanů za barákem atd..

Nevím jestli na oldskůl vesnici s 1500m2 pozemky jsou strejdové s cirkulárkama nějaká výhra, všude to je o slušnosti lidí. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Chce to vyšší plot. Já jsem řešil kvůli soukromí jak na to, nakonec to dopadlo tak, že jsem 3 roky zpátky zasadil

ve dvouřadě živý plot (jakýsi habr nebo jilm nebo co) a už to má skoro 3 metry. Chtěl bych 4, takže za rok

to tam asi bude. Sice stříhání už teď je docela ojeb, bo musím ze žebříku, ale stojí to za to. V létě je to fakt neprůstřelné,

i hluk od aut docela spadnul.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já nějak nevím, s tou dohodou... Podstatná je podle mě informace, že si nechala cálnout všechny ty ploty. Čili to není jen o kauze vířivka, prostě je to svině a každej projev slušnosti bude vnímat jako slabost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele a když jsme u těch plotů. Sousedka na nás zkouší, že plot po pravici od jejího baráku mám udělat já. Prej se to takhle dělá vždycky, no ale já teda nic takového co by bylo opřeno o nějaký zákon nedohledal. Nevíte někdo? Jako já ho klidně udělám, nemám s tím problém, ale není to na pořadu dne, ale ona to chce uspíšit, protože má psa. Máme společný plot cca 20 metrů. Z mého pohledu je mi jedno jestli budu dělat 180m plot nebo 160m, ale budu si ho dělat až já budu chtít.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...