Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

před 45 minutami, martar napsal:

Tak jo, potvrzeno i autorem elektrotechnické příručky pro VŠ, konečně jsem se mu dovolal :) ještě jednou díky, eskimaku.

Rado sa stalo 👍.

A 10 ich nekupuj, max jeden do zasoby, rok nieje naozaj bezna zivotnost. Teraz som menil na kompresore po 7 rokoch.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

prostě bych tam dal kondenzátor jaký byl, výrobce jistě ví proč tam je takový. Ty výpočty nesedí protože jsou pro zapojení třífázového motoru na jednu fázi. Ale u motoru už určeného pro jednu fázi může být ta kondenzátorová jen pomocná pro rozběh, to vinutí má jiné parametry než to hlavní a tím i ten kond je jiný. Některé motory mají dokonce uvnitř mechanický kontakt který po rozběhu ten pomocný kond odpojí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jedu první třídou pendolinem za dvojnásobnou cenu, protože je svátek. Na záchodě skoro neteče voda a jeden nefunguje vůbec, paní v bistru je sama a tomu odpovídá obsluha, vagon plnej batůžkářu, z nichž většina nemá na obličeji nic, ani latkovou rousku. Průvodci zkontroloval jízdenky, ale ani se neobtěžoval upozornit na povinnost nosit ochranu dýchacích cest ve formě respiratoru, evidentně na to kašle. Ve vagonu je vedro, jako by klima nebyla. Wi-Fi naprosto k nepouziti. Tedy, ať jdou cely ČD do prdele! Příště už jedině autem. 

Upraveno uživatelem Petr R
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Petr R

Kouzlo legrační ffp3 polomasky, kterou už 15 měsíců v interiérech a mhd nosím, tkví v tom, že se nemusím rozčilovat nad tím, co kdo na rypáku nosí nebo nenosí :) Popravdě v každém autobusu nebo vagónu se vyskytne rebel, mentál s vyjímkou, popírač, bezdomovec nebo přinejmenším rouškonoš podfrňákový :) Zejtra jdu na druhej opich Modernou, ale nosit tu parádu budu asi dál, minimálně na delší cesty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve vší účtě, běžte s tímhle rýpáním do prdele. Každej má hranice nastavený jinde, lidi s rouškou přes půl ksichtu v uzavřeným prostoru mě taky serou, lidi bez ani nekomentuju, skupina antivaxeru patří na idnes, ne sem. Bejt nasranej že nedostanu službu kterou jsem si zaplatil taky není nic špatnýho.

Tohle vyrypování je mimochodem jedna z věcí co mě tady docela mrzí, stejně jako občasná arogance (viz vlákno rolex a kecy o sedlácích) homáže a bordel v prodejní sekci (hodinky s 50 upama ještě jakž takž, ale nošený kecky, domácí bordel a obcházení pravidel fakt ne).

Tohle fórum bude vždycky takový jak se na něm budeme chovat a já bych ho tady chtěl mít fajn, gentlemanský jaký vždycky bylo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle se tu asi nevyřeší. Každý má právo na názor, každý to vnímá jinak a každý si taky může dovolit různou míru rizika (třeba já si nemůžu dovolit nejen onemocnět, ale obrovskou komplikací by pro mne byla i blbá karanténa...). Asi nemá smysl to hrotit a hádat se kvůli tomu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...