Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

před 59 minutami, kuncák7 napsal:

Kurwa, tak za tohle se ti omlouvám ( já to fakt přehlídl). Já bych ti ten úřad vrátil 🤣🤣, argument bych měl, ale byl by to faul a nefér k tobě, tak to hrdě spolknu 🤣🤣.Ano, jsem argumentačne v koutě a tak se snažím působit citove. Prostě mám to tak, že vidím, jak holkám ta výchova od matky chyběla ( to nenahradím) a tak společně s tím, že mi dochází argumentace, sklouzávám k citovému směru. 

Jsem upozorňoval pro přesnost :)

K věci: Tak jistěže má na dítě většinou dopad, pokud je z jeho života vyloučena výchovně matka, to stejné by platilo i ve vztahu k otci... O tom ale přece tato diskuze vůbec není, odchod z rodičovské do práce snad neznamená, že by se matka o potomka beztak většinu dne nestarala či ji dítě dokonce ztrácelo. Maro (i já) jsme se vymezovali proti názoru, že dítě má být do tří (čtyř) let 100% doma s matkou, jinak je z něj (asi) duševně strádající mrzák.

Jak již naznačoval Vojta, základním problémem našeho systému je to, že stát má rodičovskou jako jediný nástroj "prorodinné" politiky a v podstatě předpokládá, že si na ní matky tři roky pobudou. Když si matka dovolí využít zrychleného čerpání rodičovské (k vašemu dilematu: maximální rychlost čerpání těch 300 tisíc odvisí od matčina mzdového základu) a chce nastoupit do práce, tak prostě dítě nemá (kromě soukromých zařízení dostupných jen ve velkých městech za šílené částky) kam odložit. Výsledek: matka ztrácí pracovní návyky, matka (rodina) díky nízké rodičovské (pokud rozprostřené na 3-4 roky) tře bídu z nouzí, stát ztrácí příjmy na daních z příjmu a odvodech. Nevyhrává nikdo, protože ve třetím roce s dítětem doma se už matka i dítě vzájemně nesnášejí a to poslední, co by matka chtěla, je opakování "zážitku" (pokud tedy nepřešla do fáze "už budu jenom rodit a práce není pro mě").

Úspěšnost prorodinné politiky nejlépe vyjadřuje porodnost, statistiky zde: https://euroskop.cz/2018/03/29/eurostat-nejvyssi-mira-porodnosti-je-ve-francii-cr-je-11/

Zkuste si najít, jak stát přistupuje k péči o malé děti ve Francii, Švédsku, Irsku, Dánsku, UK (tj. ve všech státech na čele) a popřemýšlejte, jestli na mých (a Vojtových) slovech něco není. Samozřejmě je možné zastávat teorii, že ženy v těchto zemích rodí více dětí právě proto, že se z nich v těch jeslích stávají zrůdičky a tak je nutné si jich pořídit více, aby se aspoň nějaké povedlo :)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@Bobisek, vidím to stejně... A upřímně jsem žasnul, jakej kartáč tu @vojta1na začátku dostával za slušnou argumentaci a za kladení rozumných otázek. Narozdíl od něj nejsem v Praze, ani v korporátu, ani bezdětnej, tak si snad nevyslechnu stejný "protiargumenty" 🙂 Jinak u nás byl postup následující: aby se žena doma s prckama nezbláznila (a nezdechnula jí živnost), nejdřív jsem si já snížil úvazek a jeden den s nima byl doma (celej den, aby mohla po práci i za sportem a na pivo), pak jsme je zkusmo a postupně dali do menší školky... tam se ukázalo, že to maximálně vyhovuje všem, hlavně dětem - jsou tam spokojený, v některých oblastech se skokově posunuli díky kolektivu, atd... 3-4 roky jenom doma s mámou?? ... neumím si představit, že by to pro ně bylo lepší (o nás nemluvě a to si troufnu s čistým svědomím říct, že se jim věnujeme maximálně a dáváme jim absolutní materiální i citový zázemí, jakkoliv pateticky to zní).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vždycky když si myslím, že jsem už slyšel či četl všechno, tak něco vyskočí a dokáže uzemnit. Tohle přece nejde vymyslet natož udělat.

Panika na letišti v Izraeli: rodina vezla nevybuchlou munici, prý jako suvenýr - iDNES.cz

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Začínáme poprvé v zivote pokládat plovoucí podlahu v obýváku. Výsledek k dnešnímu dni- včera jsem se já ztrapnoval v OBI při nákupu a dnes máme "hotové" viz foto a kamarád právě jede do Roudnice do nemocnice na siti prstu ( fikl se kobercovým nožem). A to má být dnes hotovo. 

Pat a Mat v akci :-((.

IMG_20220430_120224.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, Prochy68 napsal:

Nic to neni, zaklad je rovna podlaha

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk
 

Ta rovná fakt není. Je to ke vzteku, právě končíme.

 

před 10 hodinami, bohus76 napsal:

Ale řekl bych, že základ je, neřezat si při tom prsty😋 Promiň Martine

Prsty máme všechny, jen kolega přijel se šesti stehama navíc ( to jsem nefotil, aby se náhodou neurazil a já to nedělal sám). 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 31 minutami, Prochy68 napsal:

Turisti jsou, ale v normalnu, zradla mraky, rano musim behat, pak gym a plavani, jinak mi nevezmou do letadla nazpatek. emoji28.png

Odesláno z mého SM-T505 pomocí Tapatalk
 

tak ja by som do vlákna čo ma naštvalo dal toto a nie nejake lietanie :D 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...