Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

Cestování vlakem, jestli mám takový pech vždycky jen já... Minulý týden z Ol do Phy místo pendolina nasadili cosi jako tramvaj, rezervace neexistovaly, zpoždění 40 minut. Včera v Bohumíně, to je tragédie, pokud přišel někdo o život. Takže dnes pochopitelně místo pendolina normální kupé, jenže cestou za Ústím se poškodil jiný vlak a zase... bez legrace popojíždíme po metrech a už máme zpoždění hodinu a to nejsme ani v půlce cesty.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 11 hodinami, Micey napsal:

Nojo, a co bys delal jinyho, jakoze radsi cash a resit pojistky a povinny na vlastni triko? Mam to taky tak, prisel mi tudle email, ze jednostranna zmena smlouvy, rikam si nojo, prijit to asi muselo. A prc ho, zlevnili mi asi dve kila kvuli silnicni nebo jaky dani:))

Já jsem chtěl akorát pevnou úrokovou sazbu a myslel jsem, že ji mám. Jinak chápu, že pokud se zvýší pojistka nebo cokoliv jiného, tak se mi to promítne do plateb. Ale ten úrok jsem chtěl mít fixní po celou dobu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 10 minutami, Gustaf napsal:

vlákno Humor, prodej Chronomagu....a tak nějak se to tady rozjíždí....

To bylo přece jasné. Bert se nikde na fóru netají svým blízkým vztahem k Izraeli a Judaismu. Vysvětlí, proč mu vtipy vadí a vede to k soutěži, kdo Berta nasere více.

A všichni víme, že u Berta trvá dlouho, než se nasere, ale pak to stojí za to…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ve zkratce: politika se tu nesmí už dlouho. Mimochodem, v minulosti jsem to byl já, kdo navrhoval existenci vlákna POLITIKA. Tou dobou jsem Chronomag nevlastnil, a tudíž to neprošlo. Pokud bys pořádně četl, tak humor se tu fakt může. Tak nepiš píčoviny. K tomu krátkému listu: mýlíš se. Jo, a za schvalování vtipu "concentrated juice" jdi do prdele. Možná Tě budoucí majitel omilostní.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Milí přátelé, chronomilové, 

jelikož jsem ve vzniklé situaci na Chronomagu sehrál ne nepodstatnou roli, cítím za svou povinnost se k celé věci vyjádřit a vysvětlit ji. 

Z mé strany vše spustil vtip ve vlákně HUMOR týkající se klientů pražského Jedličkova ústavu, kde už skoro 30 let pracuji jako učitel. Takže jsem se jím cítil být osloven. Snad je to profesionální deformace nebo potřeba otce (byť nevlastního) těžce postižené dcery na vozíku snažit se uvádět na pravou míru často mylné představy zdravé populace o postižených. 

Smyslem mé první reakce na uvedený vtip byla úvaha, zdali ti, kdo rádi o postižených vtipkují, by jim při reálném kontaktu dokázali podat sklenici vody, obléknout je či se na ně byť jen krátce zpříma podívat. Dále jsem ve své úvaze vyslovil myšlenku, že pokud toho člověk schopen není, měl by si svou slabost uvědomit, nemachrovat a od takových vtipů raději upustit. Na svou otázku jsem samozřejmě odpověď od nikoho nedostal. Namísto toho se zvedla vlna pohoršení z toho, že by se tu snad měly cenzurovat i vtipy a že je přece totální pitomost, aby každý směl vyprávět jenom vtipy, které jsou mu profesně nebo životně blízké. To je samozřejmě pitomost a já jsem nic takového nenapsal - takovou zkratku z toho udělali diskutující.

Navíc do toho začali někteří z nich tahat i hyperkorektnost. Zkratkovité uvažování a manipulace podsouváním nevřčeného mě přiměla k další reakci. V ní jsem se pokusil vysvětlit, že krom práce v Jedli ještě spolu s manželkou vychováváme postiženou ceru vyžadující celodenní péči. Takže má životní realita a zkušenosti prostě vedou u takovýchto vtipů k odlišné než většinové reakci. A zase jsem se zeptal, jestli se opravdu nikdy nikdo z diskutujících u nějakého vtipu vzhledem ke svým zkušenostem spíše nenaštval. 

Zde se mi dostalo poučení, že humor údajně nemá hranice a největší sranda je, když si kdokoliv může dělat vtipy z kohooliv a z čehokoliv. Jinak je to jen hyperkorektnost (tou jsou tu někteří už léta doslova posedlí). 

A tady mě naštvaly už dvě věci: 
1.) Neshopnost odlišit zbytečnou hyperkorektnost od slušnosti a respektu ke druhým (resp. k tomu, co dělají nebo prožívají)
2.) Naprosté ignorování mých osobních důvodů (postižená dcera). Na vysvětlenou: Když tu třeba Kuncák napíše něco o tom, jak se s úspěchem stará o své netře, jichž se ujal, můžou se tu celé zástupy "ukloboučkovat". Martine, jistě chápeš, že to není nic proti tobě, ba naopak. Vadí mi ta falešnost a pokrytectví, když já si za péči o postižené díitě vysloužím jen nálepku hyperkorektního blba @Frantik a progresívního moralisty @Radek124. Vadí mi, když vidím, jak se ve vlákně RIP dokážou mnozí předhánět v sebedojímání nad smrtí člověka, kterého nikdy neviděli, a pak jdou machrovat do Humoru, jak jsou narozdíl od nás moralistů nad věcí.

No koho by tohle nenasralo? A tak jsem se dnes odpoledne rozhodl otestovat, jestli humor opravdu nemá hranice a jak vážně to zastánci "humoru bez hranic" se svým přesvědčením myslí. Vypsal jsem soutěž o nejčernější vtip na téma Židé - jejich utrpení a smrt v koncentračních táborech. 

Musím uznat, že jsem byl průběhem soutěže překvapen. Nejstatečněji se jako první do soutěže s vtipen na zadané téma zapojil již zmíněný @Frantik Frantíku, tobě patří přímo ode mě čestné uznání. Ty jsi měl tu odvahu a pomohl překonat strach dalším tvým následovníkům. S vámi - bojovníky za práva lidu - v čele se o osud demokracie v našich zemích fakt bát nemusíme :D

No, a dál už to znáte. Bertovi se vtipy moc nelíbily...

Shrnutí: Nikdy jsem netvrdil, že by se měl humor cenzurovat, natož pak tady. Tím vším jsem chtěl jenom říct, že když hodím do placu nějaký vtip, nemůžu očekávat, že se mu budou smát úplně všichni. Tak mi, prosím, nikdo nepodsouvejte, že chci něco cenzurovat nebo zakazovat a že usiluju o hyperkorektnost. Když vy se bijete za právo říct, co vám zrovna slina na jazyk přinese, proč bych tohoto práva nemohl využít i já a říct, že se mi něco nelíbí?

Soutěž netrvala dlouho, ale i tak odpověď vydala. Humor možná nemá hranice, ale rozhodně má svou cenu, a to i v demokratické společnosti se svobodou slova. No a tuto cenu teď možná zaplatíme všichni... 

Závěrem je mou povinností podotknout, že jsem se u řady členů setkal i s pochopením. A za to jim patří můj dík.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 5 minutami, petr_cha napsal:

Siwi: ta vyzva o nejblbejsi vtip se ti proste nepovedla.. to je proste fakt...

Doprcic, kdybychom se tu aspon chytli o neco poradneho, ale rozlozit se na vlaknu humor.. :-o)


 

A v čem se MNĚ nepovedla? Bylo přeci na každém, jak se s tím vypořádá. Nechceš mě snad obviňovat z nastalé situace, že ne? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...