Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo


Doporučené příspěvky

před 2 hodinami, martar napsal:

Čím dál víc mě štve moje současná profese, resp. směr, kterým se vyvíjí. Asi počtvrté v životě totálné změním obor, i když - začínat po padesátce od nuly už je docela výzva... Bože bože. A to mám v podstatě rád klid a stereotyp.

Taky bych rád změnil obor. Problém je, že nic jinýho neumím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 15 minutami, pebe napsal:

Já to udělal před 4 rokama, po 20 letech v telekomunikacích, a je to super. Letos jsem si ještě dodělal Kominíka 😀

To je dobry, to muzes objizdet na kole ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já jsem v životě změnil obor asi čtyřikrát. Druhá změna znamenala dodělat si maturu, čtvrtá vysokou. Ale byl jsem mlád a nadšen, takže no problem. Dneska, ve 45, trochu bilancuju. Na jednu stranu je práce fajn, na druhou to mám ze zdravotních důvodů dost možná “za pár”, na třetí to dělám dýl než cokoliv předtím. Vím co jinýho bych asi dělal rád, ale znamenalo by to minimálně další dva roky školy…a to se mi moc nechce. Tak nevím. Každopádně komukoliv nad 35, s rodinou, ale možná i bez ní, kdo se k takovému kroku rozhodne, držím palce a vlastně ho obdivuju. Já na to zatím koule nemám a kdyby jo, tak to bude spíš vynucený okolnostma. A docela se toho bojím, přestože jsem si vlastně skoro jistej, že bych uspěl. Jak říká klasik, zvyk je železná košile. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Se taky hlásím do geogrupy:) Něco vydělat jde, ale ne jako řadový zaměstnanec. Teda v ČR. Trosku závidíme kamarádům projektantům/architektům, kteří s nepoměrně nižšími vstupy generují větší zisky😬 Ale co už, je to moc krásný obor, ikdyz to je někdy dřina. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na praktický geodézii je pěkný, že furt nedřepíš na jednom místě někde v kanclu. A ani venku nejsi na jednom místě. Necivíš jen do compu. Jsi částečně venku. Hejbeš se. Někdy to chce i trochu víc fyzičku. A co se týká nejrůznějších technologií pro sběr, vyhodnocování a prezentaci dat, jakož i třeba technologií pro realizaci staveb (od přípravy / zpracpvání na PC až po práci v terénu), krom toho, že je to jedna obrovská IT, jsou toho v našem oboru dneska mraky. Nemusíš ani změnit obor a mužeš najednou začít dělat něco jinýho za použití jiných technologií při znalosti platných principů a svém vzdělání v oboru. Jeden už zdaleka neni schopnej dělat všechno, co ten obor obsahuje (to nebyl nikdy, ale třeba před dvaceti, třiceti lety to nedosahovalo zdaleka takových technologických rozměrů). Záběr je třeba od řízení kosmickejch těles, přes kosmické nebo letecké snímkování a skenování, klasické terestrické měření (které je přes všechny ty moderní technologie někde pořád nenahraditelné) až třeba po ražení tunelů nebo třeba průzkum oceánů. Jako geodet (a kartograf) mužeš několikrát za život začít dělat "něco jinýho" a pořád jseš geodet (a kartograf) 🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...