Frantik Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Přesně tak. Pivo bylo, je a bude vždycky toceny. Čepy ať si strčí někam Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Micey Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 (upraveno) Jo, todle me taky vzdycky pobavi.. blbost je asi oboje, ale proste “cepovany” je vic hipster a znalec a na toceny chodej jen hloupy vesnicani:) Upraveno 5. prosince 2020 uživatelem Micey Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bandicoot Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Jojo, kdyby to “čepovaný” oproti točenýmu aspoň sedělo. Dneska to tlačej vzduchem na igeliťák v tanku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavelpu27 Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Nejvíc mi vadí, že s tím přišli u nás v pivovaru, kde jsem léta dělal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 (upraveno) Se mi snad nestalo, že by se mě hospodský zeptal, jestli chci načepovat pívo, takže mě to nechává chladným A teď beru bágl, a hurá polem, nepolem, lesem, nelesem ať si ho pěkně zasloužím Upraveno 5. prosince 2020 uživatelem African Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 9 hodinami, Foundryman napsal: Ono je vůbec zajímavé, že nejpopulárnější v našem regionu (Rakousko, Maďarsko, Polsko, Slovensko, ČR) jsou vlády, které se dovedou EU vzepřít. Protože už se na ty jejich debilní výmysly Evropský komise nedá koukat a nedá se v tom žít.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 kdyby byl svět v pořádku, mohl jsem teď být v Brnisku na Fénixconu. Touhle dobou bysme seděli s kamarádama scifistama u snídaně, cpali se dietníma laskominama jako třeba opečenýma klobásama, špekem a koláčema, protože jak říká slovenský kamarád Janko Žižka, který je eště tak o padesát kilo výraznější než já, "tělo je treba udržiavať", klábosili bysme o krásných nesmyslech a bylo by nám dobře. Tak snad vyjde náhradní termín v březnu. Fuj covide chcípni! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Foundryman Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 40 minutami, Micey napsal: Jo, todle me taky vzdycky pobavi.. blbost je asi oboje, ale proste “cepovany” je vic hipster a znalec a na toceny chodej jen hloupy vesnicani:) Pivo se od čepu dostává do sklenice natočením Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 44 minutami, Pavelpu27 napsal: Když už jsme u toho čepu, hrozně mi leze na nervy, jak všichni najednou nafrněně trvají na tom, že pivo se čepuje a bojují proti slovesu točit. Přitom obojí má nějaký historický původ a ani jedno v dnešní době nepopisuje techniku, co se s pivem děje. Nechte mi sakra točený pivo! Vždyť je to tak krásný si zajít na dobrý točený. Ja mam dojem, ze cas od casu se tyhle aktivity vynori a pak zas po pravu odumrou. Jak uz bylo receno, oba terminy jsou dnes ponekud mimo. Viz treba tady https://www.pivnici.cz/clanek/pivo-se-toci-nebo-cepuje/ Jinak ja nejspis nerikam nic (teda tam, kde bezne chodim). Proste si sednu a mam ho pred sebou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
filo-boxer Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Jo, todle me taky vzdycky pobavi.. blbost je asi oboje, ale proste “cepovany” je vic hipster a znalec a na toceny chodej jen hloupy vesnicani:)Co já pamatuju se pivo čepuje a po placu běhá paní/pan výčepní. A tak to bylo i v dobách, kdy slovo hipster ještě neexistovalo. Točená je akorát zmrzlina. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Včera jsem po pádu psa na trojku konečně směl do hospody. Zklamání hned na začátku- polévka dne - fazolová. Nemám rád fazole, nejim to, ale v tom prvotním nadšení , že sedím u stolu v restauraci s kamarádem a můžem kecat, jíst a dát si pivo , prostě žít a dýchat, jsem tomu dal šanci. Do té hospůdky chodíváme pravidelně, nenabízí dvěstě jídel, ale co dělají, to je vždycky silně mňamózní za ceny, které Tě nedoženou do chřtánu lichvářům, prostě férová dobrá hospůdka. Takže jsem zvyklý, že tam fakt vaří dobře až skvěle. To, co ale přineslo to milá děvče jako fazolovou polévku, to byla prostě božská mana. Nechápu jak to ten kuchař dokázal. Nedá se to popsat. Sedět tam Pohlreich, roztrhal by svůj výuční list, nebo co kuchaři mají, a šel by domů brečet do polštáře. Tak dobrou polívku jsem neměl dlouho, nepočítaje samozřejmě dýňovou fantazii, co vaří manželka, protože to je ňamka už z principu, jinak bych mňál peklo, a kromě toho je fakt moc dobrá. Ale tahle fazolovka mě fakt dostala. Následoval obvyklý tataráček s topinkama. Už nás tam znají, takže milé děvče s přivřeným očkem jen pro pořádek zamemorovalo ,,Pánově si dají tatarák s dvojitou porcí topinek, ingredience zvlášť, mícháte sami, že - nebo to snad tentokrát bude něco jiného?" Tataráček potvrzen, dodán Birell (bohužel, oba jsme přijeli autama) a pak tatarák, který opět potvrdil, že jsou v Praze ještě místa, kde se svět nezbláznil a vše funguje jak má. Ten byl tak dobrý jako vždycky, proto jsme tam cca před třema roky začali chodit. Navíc je to hospůdka, kde se opravdu v běžném provozu lidi točí, chodí tam i turisti, prostě frmol- nechápu jak si nás ty servírky mohou pamatovat. Jediný co mě napadá, je, že v té restauraci není jediný člověk, který by tu práci neměl rád. Jo, necháváme tam vždycky dýško o fous lepší než jinde. Ale jinak to prostě nejde. Když mi někdo řekne, že gastro jde do řiti, vždycky pomyslím na tuhle malou restauraci s milou obsluhou a kuchaři- virtuozy, a říkám si, pořád je dobře na světě... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 (upraveno) Asi zklamu oba tábory když napíšu že hospodskýmu je to šumák, toho zajimá kolik jich vypiješ, jestli máš na zaplacení a nepobliješ pisoáry, sere ho akorát že nesmí tlačit kompresorem ale nutí mu biogon. Na chujoviny typu Plzeňský stojánky poučující konzumenty že existuje mlíko, šnyt a hladinka zvysoka kašle, protože mlíko lemtají akorát dědci jedno za tři hodiny a šnyta si poručí pouze servírka po šichtě. Nic pro normální konzumenty. Stejně tak debata o točení nebo čepování, kdo se neumí za výčepem otáčet tam stejně nemá co dělat. Upraveno 5. prosince 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
African Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 2 minutami, Tom4 napsal: Asi zklamu oba tábory když napíšu že hospodskýmu je to šumák, toho zajimá kolik jich vypiješ, jestli máš na zaplacení a nepobliješ pisoáry, sere ho akorát že nesmí tlačit kompresorem ale nutí mu biogon. Na chujoviny typu Plzeňský stojánky poučující komzumenty že existuje mlíko, šnyt a hladinka zvysoka kašle, protože mlíko lemtají akorát dědci jedno za tři hodiny a šnyta si poručí pouze servírka po šichtě. Nic pro normální konzumenty. Stejně tak debata o točení nebo čepování, kdo se neumí za výčepem otáčet tam stejně nemá co dělat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 @Tom4 Jj, akorat s tim snytem bych nesouhlasil. Treba na zaver si ho davame bezne. Ja naposled vcera. Jinak jak pises. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Strocek Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 12 minutami, filo-boxer napsal: Před hodinou, Micey napsal: Jo, todle me taky vzdycky pobavi.. blbost je asi oboje, ale proste “cepovany” je vic hipster a znalec a na toceny chodej jen hloupy vesnicani:) Co já pamatuju se pivo čepuje a po placu běhá paní/pan výčepní. A tak to bylo i v dobách, kdy slovo hipster ještě neexistovalo. Točená je akorát zmrzlina. JJ to je jasný. Jinak ta točená zmrzlina se do toho kornoutku dostane stejným způsobem jako to "čepované" pivo do půllitru Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 (upraveno) Dobře, dá se vyměnit spojení "servirka po šichtě" za "štamgast na cestu" ale jenom že jsi to ty a taky proto, že vás nebudu zasvěcovat do toho co se děje v hospodě po zavíračce Upraveno 5. prosince 2020 uživatelem Tom4 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 3 minutami, Strocek napsal: JJ to je jasný. Jinak ta točená zmrzlina se do toho kornoutku dostane stejným způsobem jako to "čepované" pivo do půllitru ...takže mám správně říkat ,, čepovanou pistáciovou ? " Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dawe009 Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Na cestu se dává štamprle, ne šnyt.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Americkej Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 Přesně, jít z putyky bez panáka na cestu je hrozná amatérština. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
warann Odesláno 5. prosince 2020 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. prosince 2020 před 12 minutami, dawe009 napsal: Na cestu se dává štamprle, ne šnyt.. Panák byl v průběhu večera. A šnytem většinou kompenzujeme různě rozpitý piva, poněvadž ocházíme společně a přece tam nebudu sedět nasucho, když ostatní mají ještě půl piva. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se