Frostie Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 @martar Martine, vysvetlili jsme si věci s Bertem včera po sz a telefonátem. Našli jsme konsensus, potud ok.Z vlastních návštěv Izraele vím, že se používají buď zvlášť nebo souběžně letopočty oba. Příklad: 20/12/2020 - 5781/12/20 nebo tomu odpovídající hebrejský slovní popis (židovské názvy měsíců z hlavy neznám ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
decebal Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 před 15 hodinami, M109 napsal: A ne? Ne. před 15 hodinami, petr_cha napsal: před 15 hodinami, decebal napsal: Konvertitu? Odpadlíka? Cože? Prvni musel byt odpadlik... od viry svych otcu.. První co? Link to comment Share on other sites More sharing options...
wawrik Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 před 9 minutami, Frostie napsal: Z vlastních návštěv Izraele vím, že se používají buď zvlášť nebo souběžně letopočty oba. Příklad: 20/12/2020 - 5781/12/20 nebo tomu odpovídající hebrejský slovní popis Keď som si v Nepále kúpil tyčinky s rokom výroby 2075, dosť som sa na tom bavil. Až kým mi niekto vysvetlil, že nepálsky letopočet je oproti nášmu dopredu... Tiež používajú oba kalendáre súbežne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 (edited) Před hodinou, Frostie napsal: @martar Martine, vysvetlili jsme si věci s Bertem včera po sz a telefonátem. Našli jsme konsensus, potud ok. Z vlastních návštěv Izraele vím, že se používají buď zvlášť nebo souběžně letopočty oba. Příklad: 20/12/2020 - 5781/12/20 nebo tomu odpovídající hebrejský slovní popis (židovské názvy měsíců z hlavy neznám ) Aha, moc děkuju, to jsem vážně neznal. Edit: Do Izraele bych se se svým pasem nedostal, resp.bych pak měl zbytečné potíže. Za to mi asi ta relativně chudá původní ichtyofauna (která navíc dostává dost na p.del intenzivním hospodařením s vodou v krajině) nestojí. Jinak bych se tam samozřejmě ale podíval rád... Edited December 20, 2020 by martar Link to comment Share on other sites More sharing options...
petr_cha Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 To asi nikto. A. D. sa v modernej češtine aj slovenčine prekladá ako n. l. - nášho letopočtu. Učí sa to aj na jazykových školách.Nepreklada.. :-)...AD cili Anno Domini znamená v latine leta pane, zkracene l.p.... to je proste preklad.. kdybys rekl pouziva soubezne nebo tak neco.. Jsme si proste az moc zvykli, ze Evropa byla pupkem sveta... ono to ale nebude navzdy... Link to comment Share on other sites More sharing options...
martar Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Ono "to není" už teď, nějaký ten pátek. Ale v případě ČR a SR to "našeho letopočtu" snad stále platí, dokud to tu nepřeválcuje nějaké naboženství nebo ideologie v progresivní fázi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
guzmic Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 tak já příště na nějaký lejstro zkusím napsat datum narození 12.7.5745 Link to comment Share on other sites More sharing options...
McStinger Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Ak Ťa za to nedojebká Bert, tak v tom nebude problém. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavelpu27 Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Teda vy máte starosti, jestli je našeho letopočtu správně, nebo ne...To je jako diskuse, jestli se pivo točí, nebo jen čepuje Link to comment Share on other sites More sharing options...
honza71 Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Tak pivo se toci, jinak by se z neho preci nemohla tocit hlava ! Vzdycky jsem chodil na toceny. Ale pac uz to priblizne od 1994 nedelam, tak mi mozna neco uniklo Link to comment Share on other sites More sharing options...
liskus Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Toci se zmrzlina a pivo se cepujeSent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
liskus Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 A jeden chytak nealko pivo se toci nebo cepuje?Sent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pepino777 Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 to tady dlouho nebylo Link to comment Share on other sites More sharing options...
honza71 Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 (edited) před 5 minutami, liskus napsal: Toci se zmrzlina a pivo se cepuje Sent from my iPhone using Tapatalk No mozny to je, jak rikam, vic jak dvacet let do hospody nechodim, takze nevim, co presne tam ten pan hospodsky s tim pivem dela. Kdyz si jdu tak 5x za leto pro 4 kousky do dzbanku, tak mi je natoci, ne nacepuje Ale urcite nechci jitrit "souboj" zastancu te ci one spravne terminologie. Edited December 20, 2020 by honza71 Link to comment Share on other sites More sharing options...
liskus Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Ale je to uplne jedno hlavne ze je dobrySent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
liskus Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 No mozny to je, jak rikam, vic jak dvacet let do hospody nechodim, takze nevim, co presne tam ten pan hospodsky s tim pivem dela. Kdyz si jdu tak 5x za leto pro 4 kousky do dzbanku, tak mi je natoci, ne nacepuje Ale urcite nechci jitrit "souboj" zastancu te ci one spravne terminologie.Ne ja si delam srandu cepovani se ted hodne propaguje a ja nejsem zastancem slovickarenidulezity je, aby chutnalo a je jedno jestli cepovany nebo tocenySent from my iPhone using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Tak u džbánku si to přineseš domů a máš stejně rozlévané. Link to comment Share on other sites More sharing options...
honza71 Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Jak psano vyse, hlavni vec je, aby bylo dobry. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Geodet Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 Ze džbánku to moc dobrý není. Už je to poloviční větrák. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geometr Posted December 20, 2020 Report Share Posted December 20, 2020 (edited) Když to točí přímo do džbánu, tak se to dá. Já si chodím s tulákem, sem tam se stane, že dvakrát. Edited December 20, 2020 by geometr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts