Jump to content

Co mě právě naštvalo

Recommended Posts

před 4 minutami, Radek124 napsal:

No nevím Vlasto, Moribundus bývá zásadně "s kratkym měkkym", aby to nebylo něco závažnějšího... :skull:

moribundus.jpg

Ne ne, on to vypráví jako morytát😀

před 19 hodinami, Radek124 napsal:

No nevím Vlasto, Moribundus bývá zásadně "s kratkym měkkym", aby to nebylo něco závažnějšího... :skull:

moribundus.jpg

Beru v potaz, každopádně nějaká svině skákavá to byla 🥵 Hodinová horečka že sem se dokulhal sotva do sklepa pro slivovici.... šajze,  hm a dnes už s holkou na kole, takže gůd. Mě jen tak nedostanou :punk: a hned to musim zaťukat, aby mě to do večera neseklo po kebuli, takhle se rouhat 😂

Opět mě naštvala moje "krizová" křižovatka, kterou projíždím rovně a je tam přednost zprava. Opět tam vpravo stála dodávka, blokující výhled do křižovatky napravo. Opět jsem musel zpomalit a pomalu si do křižovatky najíždět, abych viděl, zdali z pravé strany něco nejede. A opět jsem musel řešit řidiče za mnou. Motorkářovi se nelíbilo moje zpomalení tak mě předjel. Zprava, prosvištěl si to kolem dodávky a krásně odignoroval přednost z pravé strany... kdyby z té strany jelo auto, tak ho sejme.. to by mi nevadilo. Více by mi vadilo, že by mi odhozený motorkář a jeho skůtr poškrábal předek auta.

To se všichni motorkáři, cyklisté a koloběžkaři musí v Praze chovat jako absolutní hovada, pro které neplatí žádná pravidla?  

Edited by safi

před 27 minutami, montemar napsal:

mluvíš mi z duše. nejezdím sice v praze, ale ono je to všude stejný. hodně se mi líbí “to by mi nevadilo”, s čímž souhlasím, ale neměl bych koule to říct takhle nahlas 

To nahlas ... to beru jako svoje chvilkové selhání 🙂 Já chápu, že se stane chyba při řízení a já je občas také udělám. Ale co nechápu, je konstantní ignorace svátosti života. 

jediné, co mě napadá, je že motorkář o té křižovatce za dodávkou neměl žádné tušení. A správně by tam ta dodávka neměla stát. 

Na druhou stranu... několikrát jsem byl svědkem toho, jak se příkladný řidič auta, po přesednutí na kolo mění na někoho, kdo pravidla nerespektuje a jednou jsem byl součástí výletu, kde se takhle jelo, protože to byla nejrychlejší cesta k cyklostezce na kraj Prahy. Ale pak jsem se zařekl, že v protisměru fakt nechci jezdit radši si jedu vlastní cestou... 

před 6 minutami, montemar napsal:

nesnáším, když je bota každá jiná.. bohužel je to skoro u každýho páru.. já nevim, je to tim, že jednu vždy vyzkouší někdo, komu sou malý asi

Když je malá jenom jedna tak je to ještě celkem v klidu. Já to občas koupim tak, že sou malý obě dvě. :D

před 11 minutami, montemar napsal:

nesnáším, když je bota každá jiná.. bohužel je to skoro u každýho páru.. já nevim, je to tim, že jednu vždy vyzkouší někdo, komu sou malý asi

F1C6C805-E6F8-4D42-A161-29F6411F9071.jpeg

Když si vycpeš spodky dvěma ponožkama jako v Červeném trpaslíkovi, tak ti nikdo na boty koukat nebude 🙂  

před 3 hodinami, safi napsal:

Opět mě naštvala moje "krizová" křižovatka, kterou projíždím rovně a je tam přednost zprava. Opět tam vpravo stála dodávka, blokující výhled do křižovatky napravo. Opět jsem musel zpomalit a pomalu si do křižovatky najíždět, abych viděl, zdali z pravé strany něco nejede. A opět jsem musel řešit řidiče za mnou. Motorkářovi se nelíbilo moje zpomalení tak mě předjel. Zprava, prosvištěl si to kolem dodávky a krásně odignoroval přednost z pravé strany... kdyby z té strany jelo auto, tak ho sejme.. to by mi nevadilo. Více by mi vadilo, že by mi odhozený motorkář a jeho skůtr poškrábal předek auta.

To se všichni motorkáři, cyklisté a koloběžkaři musí v Praze chovat jako absolutní hovada, pro které neplatí žádná pravidla?  

Já mam v takovejch situacích dycky strach, že toho borce opravdu trefí zprava a budu ho pak muset zachraňovat a volat mu rychlou.

před 10 minutami, geometr napsal:

Já mam v takovejch situacích dycky strach, že toho borce opravdu trefí zprava a budu ho pak muset zachraňovat a volat mu rychlou.

Nebylo by to poprvé v životě, kdy to dělám. Já bych měl blbý pocit z toho, že někdo lidskou nedokonalostí udělá řidičskou chybu a skončí to smrtí, nebo vážným zraněním. Nebo že si známá nevzala na alpský trek mačky a šli zmrzlým skoro svislým korytem potoka a ona se zřítila (bylo to i v novinách). Ale to není případ toho, že jako motorkář evidentně často objíždíš auta zprava. Pak si pro tu smrt nebo vážné zranění opravdu jdeš. A to je velký rozdíl. 

Edited by safi

před 10 minutami, safi napsal:

Ale to není případ toho, že jako motorkář evidentně často objíždíš auta zprava. Pak si pro tu smrt nebo vážné zranění opravdu jdeš. A to je velký rozdíl. 

Naprostej souhlas, U nás byl kdysi případ, kdy cyklistka začala zprava objíždět NA zlomenej před kruháčem .. a on odbočoval v pravo. Amputoval jí obě nohy.

před 22 minutami, safi napsal:

Nebylo by to poprvé v životě, kdy to dělám. Já bych měl blbý pocit z toho, že někdo lidskou nedokonalostí udělá řidičskou chybu a skončí to smrtí, nebo vážným zraněním. Nebo že si známá nevzala na alpský trek mačky a šli zmrzlým skoro svislým korytem potoka a ona se zřítila (bylo to i v novinách). Ale to není případ toho, že jako motorkář evidentně často objíždíš auta zprava. Pak si pro tu smrt nebo vážné zranění opravdu jdeš. A to je velký rozdíl. 

No, myslel jsem to tak, že i když dělá voloviny, když ho trefí, zachránit (zachraňovat) ho prostě musíš (a tím teď zrovna nemám na mysli zákon). I když bys mu v tu chvíli radši nafackoval.

před 8 minutami, geometr napsal:

No, myslel jsem to tak, že i když dělá voloviny, když ho trefí, zachránit (zachraňovat) ho prostě musíš (a tím teď zrovna nemám na mysli zákon). I když bys mu v tu chvíli radši nafackoval.

Samozřejmě, že bych volal 112 a pomáhal, ale neměl bych z toho takové výčitky, jako v jiných případech. 

Nevím, jeslti to hodit sem nebo sekce humor.. Dneska v rámci nouze jsme využili bufet v Ikei, personálu bylo více jak hostů, což není úplně obvyklý. Výběr bídný, volba padla na plátek lososa s mixem zeleniny a krup, černoch za 30 sekund vybavil dvě porce, velikostně bez přehánění pro dítě a cena lidových 190kč za jednu. O nějaké gastronomii nemůže být moc řeč.. 

I když vezmu tu naši 20% inflaci, tak chtít skoro 2 kila za šlichtu z bufetu, to je opravdu masakr... 👌

Edited by Axel

před 4 minutami, Axel napsal:

Nevím, jeslti to hodit sem nebo sekce humor.. Dneska v rámci nouze jsme využili bufet v Ikei, personálu bylo více jak hostů, což není úplně obvyklý. Výběr bídný, volba padla na plátek lososa s mixem zeleniny a krup, černoch za 30 sekund vybavil dvě porce, velikostně bez přehánění pro dítě a cena lidových 190kč za jednu. O nějaké gastronomii nemůže být moc řeč.. 

I když vezmu tu naši 20% inflaci, tak chtít skoro 2 kila za šlichtu z bufetu, to je opravdu masakr... 👌

Nedávno jsem tam byl a podobná zkušenost. Ale párek v rohlíku mají dobrý 🙂 

před 39 minutami, Axel napsal:

Tak přesně za tenhle, vskutku dětský kousek lososa s nějakým mixem fazolek a chemickou omáčkou chtějí kousek na západ 8 euro . . . 😵

Edited by Tom4