Jump to content

Co mě právě naštvalo

Recommended Posts

před 5 minutami, DavidLC napsal:

Kurva Covid,už jsem žil v domnění že to není... je mi blbě... 😕

Ale je a je ho hodně, jen se to moc neřeší a lidi tolik nekončí po nemocnicích. Ono chřipky mají dnes už kolikrát i mnohem horší průběh....tak se drž a přeji rychlé uzdravení :cheers:

před 1 minutou, African napsal:

Ale je a je ho hodně, jen se to moc neřeší a lidi tolik nekončí po nemocnicích. Ono chřipky mají dnes už kolikrát i mnohem horší průběh....tak se drž a přeji rychlé uzdravení :cheers:

Děkuji, děkuji... asi jo, ale to víš i rýma je pro silného chlapa tragédie 😀

před 2 hodinami, McStinger napsal:

Buď teda rád, že máš kovida a nie rýmu :)

Pane doktore, vy všechno zlehčujete. Já nejlíp vím, jak mi je. Já už tady dlouho nebudu. 😂

Když tu máme ty choroby

Ministr Válek

Není čas na mou rezignaci, ale na hledání řešení.🤧

Edited by Conrad

před 2 hodinami, kuncák7 napsal:

Ach jo, dnes by bylo mé sestře 48 let.

Chápu tě příteli, sám mám podobný smutný zážitek

Extremne me sere najemnice v byte. Sice plati, ale potreboval jsem byt nafotit (prodej) a mesic neni schopna si najit cas, dokonce realitakovi ve smluveny termin neotvirala a nebrala pak 3 dny jemu ani me telefon. Jako je hezky, ze ma ve smlouve, ze tam majitele musi pustit, ale komplikuje a blokuje situaci. Nema delsi dobu praci, nevim, jak se moc zivi.. trosku se toho scenare dal bojim. Nejradeji bych to rychle prodal i s ni :D

před 3 hodinami, kuncák7 napsal:

Ach jo, dnes by bylo mé sestře 48 let.

To je mi líto, je to strašné když mladí odchází 🥴 Já jdu právě na pohřeb a příští týden znovue. Během pár dní tragicky super kámoš 49 a kamarádka 37, strašný......

V 4. 5. 2023 v 22:45, P_P napsal:

Doklady jde opravdu objednat přes Portál občana, podmínkou je mít Bankovní identitu a Datová schránka, doklad stačí pak jen vyzvednout. A s tou fotkou je to následovně - musí ji úřady samozřejmě mít. Já si měnil ŘP po 5 letech, při žádosti mi portál nabídl foto z minulého dokladu a požádal o schválení k použití. Takže kdo už jednou byl na doklad focen, zvládne to on-line. 

Není tomu tak. Řidičák lze, OP nikoliv. Přestože mají fotku z minula, chtějí i otisky prstů, které údajně po 90 dnech skartují, takže ty z minula nemohou použít. Dneska ověřeno, osobně vyhozen, protože jsem přišel bez rodnýho listu. Aspoň jsem dneska zrušil ŽL, když už jsem tam byl a zbavím se tý druhý datovky. Suma sumárum jsem tam dnes nechal dvě hodiny života a nevyřídil krom toho ŽL nic z těch ztracených dokladů (OP+ŘP+ORV). Proč mám nosit velkej TP (kterej mají v systému) pro vydání malýho ORV mi uniká. A proč mě trestají finančně za každej ztracenej průkaz je mi také záhadou. Každopádně lhůty 15-30 dní na vydání jsou standart. Takže doba digitální vyniká více na poli buzerace, než pro usnadňování procesů. Jako že bych teď 30 dnů neměl řídit do vydání novejch dokladů je naprosto nereálný, někdo ten státní moloch živit musí... 

Není tomu tak. Řidičák lze, OP nikoliv. Přestože mají fotku z minula, chtějí i otisky prstů, které údajně po 90 dnech skartují, takže ty z minula nemohou použít. Dneska ověřeno, osobně vyhozen, protože jsem přišel bez rodnýho listu. Aspoň jsem dneska zrušil ŽL, když už jsem tam byl a zbavím se tý druhý datovky. Suma sumárum jsem tam dnes nechal dvě hodiny života a nevyřídil krom toho ŽL nic z těch ztracených dokladů (OP+ŘP+ORV). Proč mám nosit velkej TP (kterej mají v systému) pro vydání malýho ORV mi uniká. A proč mě trestají finančně za každej ztracenej průkaz je mi také záhadou. Každopádně lhůty 15-30 dní na vydání jsou standart. Takže doba digitální vyniká více na poli buzerace, než pro usnadňování procesů. Jako že bych teď 30 dnů neměl řídit do vydání novejch dokladů je naprosto nereálný, někdo ten státní moloch živit musí... 
No joo úřad je úřad .Mě třeba vadí přesvědčení že ty plastové kartičky mají omezenou platnost.

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Jelikož mi ŘP bude končit, zkusil jsem si požádat o nový přes portál a nejdýl trvalo se tam jako vždy přihlásit. Vybrat výměnu, zkontrolovat údaje a odeslat trvalo max dvacet sekund. 

před 10 minutami, Shane001 napsal:

Protože ti do něj zapíšou, že bylo vydáno nové ORV.

Což si do toho v jejich systému doplnit nemůžou. Zato bez tohoto zcela nezbytnýho zápisu se papírovej TP v mým šuplíku neobejde. No ovšem, díky za objasnění.

E: Podobně jako když mne zastaví fízlové. Ještě než vylezou z auta, mají mne i moje auto vylustrovaný. Přesto zahájí větou: "Vaše doklady a doklady od vozidla"... To ztotožnění chápu, povinnosti mít u sebe ORV už nerozumím.

Edited by Americkej