Jump to content

Co mě právě naštvalo

Recommended Posts

Tuhle jsem v Kralupech taky projel "průjezd zakázán". Nebyl tam dřív, jel jsem "ze zvyku", v tý ulici jsou nějaký školy/školky je tam i 30, tou jsem se snažil teda dycky jet. No ale zákazu průjezdu jsem si všimnul až pod značkou a nechtěl tam už zmatkovat. Stane se, no, kdybych vyfás pokutu, nemůžu říct ani popel. A určitě tam občas stojej a chytaj ty, co byli zvyklí, jako já.

před 2 hodinami, kuncák7 napsal:

Za sebe položím kacířskou otazku- jsou ta místa vyznačena pro obytná vozidla? Podle fotky to má rozměr pro osobaky. Z fotky to úplně nevidím, zkresluje to, ale předek je venku o metr a do stran je to taky víc než 5 cm.

Jako ze by se smelo s obytkou parkovat jen na mistech specialne vyhrazenych pro obytnaky? A od kdy je znacka parkoviste (bez jakehokoliv) dodatku vyhrazena jen pro auta do urcite velikosti a kde je urceno pro jaka? Co to je za hovadinu? A vjet se pak taky smi jen tam kde je specialni znacka vjezd obytnym autum povolen (a jak by takova znacka vypada), nebo muzu jet normalne po silnici?

před 18 minutami, phweb napsal:

Jako ze by se smelo s obytkou parkovat jen na mistech specialne vyhrazenych pro obytnaky? A od kdy je znacka parkoviste (bez jakehokoliv) dodatku vyhrazena jen pro auta do urcite velikosti a kde je urceno pro jaka? Co to je za hovadinu? A vjet se pak taky smi jen tam kde je specialni znacka vjezd obytnym autum povolen (a jak by takova znacka vypada), nebo muzu jet normalne po silnici?

Máš normové velikosti stání, jasně dané. Může to být upraveno značením v cele oblasti, ne jen přímo zde. Dle vyznačení míst usuzuju z toho. Neznám místo, proto se ptám. A hovadina- dodatkové podtabulky s textem ti snad něco rikaji, když už teď vlastnis řidičák. Ptám se slušně, tak bych očekával, že se budeš chovat obdobně. 

Jen dodám, naše P+R parkoviště ( na naší MC)jsou vyznačena pouze pro osobní auta a to pouze svislou dopravní značkou  IP a vodorovným značením pro osobaky.

Edited by kuncák7

před 7 minutami, kuncák7 napsal:

Máš normové velikosti stání, jasně dané. Může to být upraveno značením v cele oblasti, ne jen přímo zde. Dle vyznačení míst usuzuju z toho. Neznám místo, proto se ptám. A hovadina- dodatkové podtabulky s textem ti snad něco rikaji, když už teď vlastnis řidičák. Ptám se slušně, tak bych očekával, že se budeš chovat obdobně. 

Jen dodám, naše P+R parkoviště ( na naší MC)jsou vyznačena pouze pro osobní auta a to pouze svislou dopravní značkou  IP a vodorovným značením pro osobaky.

neptal jsi se, jestli tam bylo zakazane parkovat s jinym nez osobnim autem, byt tenhle obytnak je taky kat M1, takze ta definice je ponekud nestastna (ale jo, v technicaku to ma vozidlo spec. urceni - za to jsem dostal pokutu 15e dva tydny predtim v Berline a beru to) . Ptal jsi se, jestli bylo vyznacene parkoviste specialne pro obytnaky. Mozna jsi to myslel jinak, ale v techto dvou otazkach je velky rozdil a ja reagoval na tu druhou. Stejne jako neexistujici znacka povolujici jizdu jen urcitym vozidlum. Znacka parkoviste s povolenim stani pro urcita vozidla samozrejme existuje, ale vjezd muze byt, pokud vim jen zakazany s vyjimkou, ne opacne.

před 3 minutami, phweb napsal:

neptal jsi se, jestli tam bylo zakazane parkovat s jinym nez osobnim autem, byt tenhle obytnak je taky kat M1, takze ta definice je ponekud nestastna (ale jo, v technicaku to ma vozidlo spec. urceni - za to jsem dostal pokutu 15e dva tydny predtim v Berline a beru to) . Ptal jsi se, jestli bylo vyznacene parkoviste specialne pro obytnaky. Mozna jsi to myslel jinak, ale v techto dvou otazkach je velky rozdil a ja reagoval na tu druhou. Stejne jako neexistujici znacka povolujici jizdu jen urcitym vozidlum. Znacka parkoviste s povolenim stani pro urcita vozidla samozrejme existuje, ale vjezd muze byt, pokud vim jen zakazany s vyjimkou, ne opacne.

Blbě položená otázka. Ještě se optam- to vedle u té zelené popelnice? Je nějaké obratiště??

před 16 minutami, kuncák7 napsal:

Blbě položená otázka. Ještě se optam- to vedle u té zelené popelnice? Je nějaké obratiště??

V poho, hlavne ze jsme si to vysvetlili 😉

To vedle parkovaciho automatu je (asi) odpadovy kontejner, ktery ma kolem sebe zlutou caru. I kdyby ho chtel nekdo takhle vecer vyvazet, tak by k nemu v pohode najel a odvezl.

Edited by phweb

Dcera s rodinou u nás byla minulý víkend a v úterý volali, že marodí, udělali si test a mají covid. Ve čtvrtek večer mě začalo škrábat v krku, včera se to rozjelo a dneska už jen ležím. Testy neřeším, stejně je to jedno.

(No nic, tak jsem si postěžoval a jdu zase chcípnout.)

Edited by Muffik

V 25. 11. 2023 v 16:00, Muffik napsal:

Dcera s rodinou u nás byla minulý víkend a v úterý volali, že marodí, udělali si test a mají covid. Ve čtvrtek večer mě začalo škrábat v krku, včera se to rozjelo a dneska už jen ležím. Testy neřeším, stejně je to jedno.

(No nic, tak jsem si postěžoval a jdu zase chcípnout.)

Člověk si vždycky uvědomí, že zdraví je až na tom opravdu prvním místě 🙏 Mě dnes na prstech u nohou přibylo několik stehů, bolí to jak sviňa....ale aspoň že na zimu do lyžáků už budu ready, člověk musí hledat pozitiva. Přeji rychlé uzdravení 👍

před 24 minutami, Harwey napsal:

Vlasto co si zase robil?

Ale, minulý rok na kopci mě začali bolet dva prsty na levé noze, objevili tam nějaké cisty okolo šlachy a od té doby chvíli dobrý, chvíli blbý. Včera jsem si udělal výšlap s klukem a málem jsem nedošel domů, tak jsem si řekl že je čas to řešit... pět stehů a fertig 😅 

před 32 minutami, African napsal:

Jo, jo, piškoty musí chvíli na hřebík 😆

Zatím můžeš promyslet choreografii 😅.

Přeju brzký uzdravení.👍 

Edited by Prochy68

@African Přeji brzké uzdravení ! O to více možností plánovat na nadcházející sezónu! 🤙

Afri -upřímně rychlé uzdraveni i když mi nedá abych nedodal, že být ředitelem tvé ZP při vyslovení tvého jména bych se opotil.🤣