Přejít na obsah

Co mě právě naštvalo

Doporučené příspěvky

Dopravakum by už teď mělo stačit nadiktovat RČ, ať si poradí. Pro mě ten včerejšek byl finální impuls, že definitivně přestávám nosit peněženku, řidičák už u sebe mít nemusím, fizlum by mělo stačit jakkoliv prokázat totožnost (tedy i jenom říct, kdo jsem a at si me najdou) a edoklady beru jako pojistku, kdybych přece jenom naaaahodou narazil na nekompetentniho idiota, co by se po mě chtěl vozit.

Upraveno uživatelem Maro
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak vidím, budu tu za zpatecnika, ale v klidu si budu nosit kartičky i peněženku vesele dal a budu spokojenější. Nemusím mít všechno v mobilu a pro mě byt jeho ještě větším otrokem.

Jinak, ja si vesele pokracuju ve stehovani , zbývá mi lednice, pračka a pohovka a musím říct, že toho mám plný brejle. Lednička ma ted odhadem 3 metry ( ve skutečnosti 180cm ), pračka vazi tunu ( je na 6 kg prádla, tudíž celkem mala )a pohovka je nedozírne velká ( cca 160 x 190 ). 

Upraveno uživatelem kuncák7
Odkaz ke komentáři

před 2 minutami, kuncák7 napsal:

Jak vidím, budu tu za zpatecnika, ale v klidu si budu nosit kartičky i peněženku vesele dal a budu spokojenější. Nemusím mít všechno v mobilu a pro mě byt jeho ještě větším otrokem.

Jsem na tom stejně...

Odkaz ke komentáři

Takovych nas bude vic, kluci. Mobil je dobry sluha, ale spatny pan. O nejakych "elektronickych" identitach ani nemluvim. Od papirovych dokladu k plastovym kartickam je vyrazny posun smerem kupredu, nemuzes je rozmocit, kdyz nekde padnes do reky, jsou skladnejsi a vyrazne odolnejsi. Navic jich mam vic, ktere v elektronicke podobe hned tak nebudou ( napr. karta do tachografu, prukaz ADR).  Dokud to pujde, budu se jich drzet. 

Odkaz ke komentáři

A jde do té aplikace vložit i řidičák a zbrojní průkaz? Pokud ne, tak je to pořád na nic. ZP je největší debilita, protože má stále velikost jako staré občanky, takže do malé pěněženky se nevejde. 

Kdyby do té aplikace ještě šel ŘP, ZP, průkaz zbraně a kartička pojišťovny, tak super. Ale současný stav nic nemění, stejně musím mít sebou peněženku s kartičkami. A jestli v ní budu mít 3, nebo 4 kartičky je jedno.

Odkaz ke komentáři

No, nemyslím, že dopravákům stačí nadiktovat RČ, jestli jsem dobře poslouchal, tak právě v autě občanku vozit musim a tu z eDokladů by měli policajti brát někdy od poloviny roku (?). No a přidávání ostatních dokladů by snad mělo přibývat časem. A stejně má přijít nějaké evropské unijní řešení (jestli se neohrabaná EU do té doby nerozpadne).

V jednom má ale Xenomorfus pravdu, mobil není tak odolnej, jako plastová kartička, která navíc nepotřebuje ke své čitelnosti baterku. Ten mobil je prostě šikovná alternativa ke kartičce, no. Já peněženku používal jen na doklady a platební karty, takže s tou je u mě definitivní konec. Kartička občanky se vejde do pouzdra u mobilu nebo koženého pouzdra do kapsy u kalhot 🙂

No a kdo nechce bejt otrokem mobilu, ať si vypne všechny notifikace a přestane lézt na socsítě. Otrok mobilu není jedinec tím přístrojem, ale tím, že s ním neumí zacházet 🙂 Tahle otročina začala už kdysi tím, že lidi zapomněli, že ten přístroj (kdysi tlačítkový) má vypínač :default_biggrin:

Odkaz ke komentáři

Tak,tak není potřeba být otrokem technologie . Vlastně se těším vždy, když můžu být mimo civilizaci a třeba jen tak čumět do praskajiciho krbu 
A mít sebou plastové kartičky když jdeš se psem? Za mě nadiktovat rč a ať si to státní správa zjisti sama.To je pořád jak za Rakouska uherska mít kartičku s fotkou a razítkem.

Odesláno z mého SM-A528B pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

před 6 minutami, Nick06 napsal:

A mít sebou plastové kartičky když jdeš se psem? Za mě nadiktovat rč a ať si to státní správa zjisti sama.To je pořád jak za Rakouska uherska mít kartičku s fotkou a razítkem.

Ano, v době kdy si úředník ( policajt) nedokáže nic zjistit a většina aplikací státní správy funguje jen občas , je to nutnost. 

OT : I ti staří horalové ví, že si na zimu musí připravit zásoby jídla, dřeva a vody, světla a mít zajištěno vytápění. A když náhodou vypadne elektřina,tak jsou soběstační a týden vydrží bez civilizace. Kdo z dnešní generace vydrží týden bez elektroniky !?

Odkaz ke komentáři

Ano, v době kdy si úředník ( policajt) nedokáže nic zjistit a většina aplikací státní správy funguje jen občas , je to nutnost. 
OT : I ti staří horalové ví, že si na zimu musí připravit zásoby jídla, dřeva a vody, světla a mít zajištěno vytápění. A když náhodou vypadne elektřina,tak jsou soběstační a týden vydrží bez civilizace. Kdo z dnešní generace vydrží týden bez elektroniky !?
Bohusu76- to rozhodně není namířeno proti tobě.
A proč mají ty plastové kartičky omezenou platnost?
Už stáří valaši věděli že když máš řidičák tak ti ho může vzít jen četník a né tetička v okénku když píše datum.

Odkaz ke komentáři

Stačí jeden pořádnej blackout a všechny  digitální technologie budou v řiti.

Upraveno uživatelem Conrad
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...