Jump to content

Co mě právě naštvalo

Recommended Posts

Tak tak, na hodinu vypadne chronomag a Bert je zahlcen zprávama 😋

Na nějaké plastové kartičky sere Bílý Tesák 😁

Edited by bohus76

Když už nic, tak si tou plastovou kartičkou můžeš oškrábat přední okno. I když chápu, že v dnešní době, kdy je polovina lidí levá jak šavle, tak ani tohle neumí a radši čumí do telefonu. A má radši vše tam.

Na to zamrzlý okno byla užitečná CD krabička. A bez ele ti už dnes ani nedokážou prodat šišku chleba, co leží metr vedle v regálu. Ani nenatankuješ... Je s podivem, na jak směšné iluze jsou schopni lidé bezvýhradně vsadit svou existenci. Na ničím nepodloženou víru, že co fungovalo včera, musí fungovat i zítra.

Tím "bez ele" myslíš bez elektriky? Veřejnou pumpu kde se tankovalo ručně jsem viděl někdy před 40 lety na Ukrajině - a za nemožnost maloobchodního prodeje bez požití elektroniky (byť za fyzické peníze) můžeme poděkovat vynálezcům EET. Každopádně možnost mít doklady legálně i v mobilu je to poslední co by mě uráželo, dokud to zas nějaký chuj posedlý mikromanagementem nepřeklopí na povinnost.

Já vím, že škrábance dodávají hodinkám příběh, ale stejně jsem naštvanej. Abych si s měsíc starými Tudory rozbil hubu na ledu a vyryl o zámkovku příkop do náramku, to není příběh, kterým bych se chtěl nějak moc chlubit. Dobře - mohlo to skončit zlomenou rukou, takže to dopadlo vlastně dobře, ale říkám si, že bych raději natlučenou zadnici a modřinu na ruce. #FirstWorldProblem.

20240121_194819-01.thumb.jpeg.ecee6b79a7d97711bf215e32bc594203.jpeg

před 25 minutami, Radek124 napsal:

Každopádně možnost mít doklady legálně i v mobilu je to poslední co by mě uráželo, dokud to zas nějaký chuj posedlý mikromanagementem nepřeklopí na povinnost.

Souhlasím. Dokud je to alternativa k analogu s možností volby.

Co je nějaká plastová kartička v peněžence proti povinnosti vozit s sebou "Lékařský posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorových vozidel". Formát A4, musí se vozit originál. Scan v mobilu ani fotokopie nestačí, jak jsem se přesvědčil a tohle poučení mě stálo 500 Kč. 

Edited by Klokan

před 49 minutami, Americkej napsal:

Souhlasím. Dokud je to alternativa k analogu s možností volby.

S tímhle též souhlasím a mám to i u možnosti platby v hotovosti. Chci mít tu možnost volby a ne abych byl neustále tlačen do něčeho co nechci ( a nejen já ). Bohužel je to jako ve všem, mlčící většina je postupně zatlačena do kouta kdejakým křiklounem, který přece ví, co je jediné správné.

Kuncaku, tady bych řekl, že ta hlasitá menšina jsou právě hotovostáři. Hlavne to nikdo nikomu nezakazuje platit cash, tady myslím, že to je takový iracionální šprajc, minimálně zatím. Naopak jsou hotovostaři doposud privilegovaní, protože hotovost obchodník přijmout na rozdil od karet musí. Za mě by tady bylo rozhodně namístě zrovnopravneni bezhotovostní plateb.

Pak uz je jenom filozoficka otázka, jestli je rovnost povinnost akceptovat oba způsoby platby (a tedy postavit na roveň možnost zaplatit oběma způsoby), nebo je rovnost moznost svobodného rozhodnutí obchodníka (tedy možnost akceptovat pouze jednu zvolenou variantu a druhou ne). Obě cesty jsou za mě krokem vpřed, byť s rozdílnými výsledky.

Ono hlavně policisté si Vás dle jména a buď bydliště nebo RČ najdou už roky. Několikrát ověřeno, když jsem zjistil, že nemám peněženku při silniční kontrole. Mají to online hned. Poprvé ověřeno 2020.... žádný telefon ani nic. Vidí tam Vaší fotku a vše co potřebují. Kartička zdr.pojišťovny je totální zbytečnost, protože č.pojištěnce= Rč. Já peněženku v ČR nenosím skoro nikdy, protože se snažím limitovat věci po kapsách. V obalu telefonu mám narván cash a kartu do práce. 

Máš to hodně pomýlený. Od nikoho, kdo stále preferuje hotovost, jsem neslyšel volání po zrušení karet či převodů. Já bych si rád uchoval obě možnosti. A jaký způsob platby preferuje ten který prodejce by mělo být zcela na jeho uvážení. Buď to respektuji, nebo jdu jinam.

E: Reakce ob jeden 

Edited by Americkej

12 minutes ago, Maro said:

Kuncaku, tady bych řekl, že ta hlasitá menšina jsou právě hotovostáři. Hlavne to nikdo nikomu nezakazuje platit cash, tady myslím, že to je takový iracionální šprajc, minimálně zatím. Naopak jsou hotovostaři doposud privilegovaní, protože hotovost obchodník přijmout na rozdil od karet musí. Za mě by tady bylo rozhodně namístě zrovnopravneni bezhotovostní plateb.

Pak uz je jenom filozoficka otázka, jestli je rovnost povinnost akceptovat oba způsoby platby (a tedy postavit na roveň možnost zaplatit oběma způsoby), nebo je rovnost moznost svobodného rozhodnutí obchodníka (tedy možnost akceptovat pouze jednu zvolenou variantu a druhou ne). Obě cesty jsou za mě krokem vpřed, byť s rozdílnými výsledky.

Já silně preferuju karty, ale myslím, že stát by taky nemusel do všeho kecat. A tohle je problém no.1054 tady. Teď je svobodná volba někoho si to tak nastavit a zákazníka tam chodit/nechodit. Navíc i v místě kde nemají terminál (například můj holič, restaurace, bary) většinou nebyl problém poslat to revolutkou nebo přes QR. Ta technologie se prosadí sama a stát je spíš na překážku než ku prospěchu. Navíc už teď to komunikují jajko velké vítězství, ale tu technologii např.policie má roky.... a většinou na to padne nesmysl peněz a úřednické "práce"...

Jasně, proto jsem tam dal tu filozofickou otázku, co je teda zrovnopravneni. Protože dneska prostě nemůžeš neprijimat hotovost. Takže jo, optikou "nemá do toho co kecat", je třeba si uvědomit, že aktuálně to tak není - stát ti do toho kecá a přikazuje ti akceptovat hotovost. Takže aby to bylo naplněno, je třeba rozvolnit.

4 minutes ago, Maro said:

Jasně, proto jsem tam dal tu filozofickou otázku, co je teda zrovnopravneni. Protože dneska prostě nemůžeš neprijimat hotovost. Takže jo, optikou "nemá do toho co kecat", je třeba si uvědomit, že aktuálně to tak není - stát ti do toho kecá a přikazuje ti akceptovat hotovost. Takže aby to bylo naplněno, je třeba rozvolnit.

Jo a jak se to vymáhá? Já znám několik míst kde v cashi prostě nezaplatíš... takže stejně jako anglické právo Ti dává možnost nosit kord, tak to reálně nikdo nedělá. Já mám pocit, že se tady poslední dobou překlápí ta mentalita lidí do toho, že stát má cokoliv zařizovat, což mě děsí. A je to ve všem, nejhorčí je to o bydlení atd... já bych doporučil všem se podívat na tu vychvalovanou Vídeň a reálný stav věcí. Nehledě na to, že mi příjde naprosto úchylné aby "chudý" venkov dotoval bydlení "bohatým" lidem v městě. Stejně tak mi příjde kravina aby stát chtěl po paní co prodává na vesnici okurky terminál. Reálně tam žadný únik není, nikdy se nic navíc nevybere a jen se prudí lidi a tvoří náklady systému. Ta doba si s tím sama poradí, stát v lepším případě jen reaguje. A vůbec by neměl mít ambici tyhle kraviny řešit. Až se naučí spravovat aspoň svůj majetek a dojde jim, že zdravotnictví a důchody jsou v háji, tak prosím bavme se o platebních metodách, do té doby mi to příjde jako kravina.