Jump to content

Co mě právě naštvalo

Recommended Posts

před 15 hodinami, Maro napsal:

Teď mě napadlo, že mi vlastně měla přijít edenred karta, kterou mi taky poslali někdy minulý týden... tak se dívám a taky je od 27. V Malešicich... pošta jede 😀 tak snad přijde včas, abych ty body stihl do konce roku spotřebovat...

Mohl sis to vyzvednout osobně ( rodnej list myslim ), objednávka online a dojet tam je otázka pár minut. 

Ale ověřil bych si, zda fungujou- osobní zkušenost z dneska- včera jsem měl dovcu, v praci vypadl proud a tak se končilo v 13 hod, dnes jsem dorazil do prace a ejhle, urad uzavřen až do 8.12., ale že by se to někdo uracil říct aspon pracovníkům, to ne. Takže jsem si dal zbytecne cestu 65 km tam a totez zpět, v raní špičce. Aspoň že se upozornění objevilo v 8.30 na netu. 

Řešila to porodnice, takže variantu, že si tam zajedu jsem ani nezvažoval, prostě jim to poslali s tím,  že to dorazí domů = o starost míň..

Teda do doby, než z toho je o starost víc 

Edit teda ještě mě zaujala jedna věc - člověk má povinnost nahlásit dítě na pojišťovnu do 8 dní od narození. Na to potřebuje rodné číslo, které dostane až s rodným listem. No a na vystavení rodneho listů má úřad 30 dní 😀 tady ale úřad zafungoval relativně dobře, rodný list poslal už po 10 dnech, tak se tu lhůtu asi rozhodla čerpat pošta. 

Edited by Maro

Stejně bych ještě počítal s tím, že to bude doporucene- takže adresát nezastizen, i kdyby byl někdo doma neustále. Takže stejně na poštu, vystát frontu- vse osobne. Řekl bych, že jsi zvolil nejblbejsi variantu.

A, ja ti vlastně nechci kazit radost- tož dodatečně vše nej k přírůstku ( samozřejmě že přání směřuje i k manželce) a ať to vyridis co nejrychleji.

Edited by kuncák7

Před hodinou, Maro napsal:

Řešila to porodnice, takže variantu, že si tam zajedu jsem ani nezvažoval, prostě jim to poslali s tím,  že to dorazí domů = o starost míň..

Teda do doby, než z toho je o starost víc 

Edit teda ještě mě zaujala jedna věc - člověk má povinnost nahlásit dítě na pojišťovnu do 8 dní od narození. Na to potřebuje rodné číslo, které dostane až s rodným listem. No a na vystavení rodneho listů má úřad 30 dní 😀 tady ale úřad zafungoval relativně dobře, rodný list poslal už po 10 dnech, tak se tu lhůtu asi rozhodla čerpat pošta. 

Mas pravdu. Jen pro doplneni - dite je automaticky pojistencem ZP stejne jako ma matka ode dne narozeni.  Detska lekarka je maximalne ohrozena neproplacenim kapitacni platby za ten mesic, kdy z absence RC nemuze dite registrovat,  ale i to lze zpetne vyresit se ZP.  Provedene vykony v klidu vykazat dalsi mesic…

• Thanks 1

před 7 hodinami, Tondaa73 napsal:

Už teda abych objednal vajíčka na Velikonoce...

Mysleli jsme to dobře ,dopadlo to jako vždycky. Budu celý den doma a večer najdu v kastlíku oznámení

Nepodařilo se mi vás zastihnout ,vaše buřty si můžete vyzvednout na poště Karlovo náměstí🤣

Edited by Conrad

před 35 minutami, Maro napsal:

Oznámení? To je nějaký mýtický předmět z pohádky? 😀

Tuším že se to jmenuje oznámení o uložení zásilky i když se mohu mýlit

Já se snažil mít pro Českou poštu vždycky pochopení, dyť za ty prachy by to většina z nás asi nedělala. Takže mě ani nerozhodí, když jsem včera dostal do schránky oznámení o nedoručitelné zásilce z 25.11.!

U nás na Zbraslavi ovšem teď pobočka zavedla vyvolávací systém na lístečky. Pánové a to je naprostý peklo! To opravdu nemohli měsíc počkat, až opadne to vánoční šílenství? 

před 1 hodinou, Maro napsal:

Tak to k nám do schránky ještě nikdy nedoputovalo 😀 zásilku uloží, to jo, ale nechávají si to pro sebe

To je divný, to se totiž nosí klasicky místo zásilky ( tedy alespoň u nás). Několikrát jsem chytl postacku osobne s tímhle oznámením, jak to hromadne všem lidem dává do kastliku. Na můj dotaz -proc- je toho moc, je to těžký,...... mohl jsem se vzteknout, ale to je tak všechno.

@kuncák7 nene u nás si to musíš hlídat sám a jakmile naskočí v trackingu adresat nezastižen, tak se druhý den vydat na poštu. Ten den ti to nedají, protoze to je "v doručovacím voze" a jeste jim to řidič nepřivezl zpatky, ale zároveň teda ti řeknou, ze nezavážeji, protoze na to pry nejsou lidi. Je to takový schrodingeruv balíček, který v den doručení existuje a zároveň neexistuje a oznámení je takový bájný jednorožec - prý to existuje, ale nikdo ho nikdy neviděl 😀

• Like 2
  • Haha 1

Po včerejších 500km za volantem po ČR můžu úplně na klid opět potvrdit tvrzení profesionálních řidičů, co točí kolečkem každým dnem po celé EU, že stále patříme mezi největší silniční dobytky 😖 Co já všechno včera na těch silnících zase viděl a těch havárek, Praze jsem se na doporučení vyhnul a udělal jsem asi tu nejlepší věc když to tak dnes čtu....

Maro- to s tím nedostatkem lidi jsem zapomel, to je taky časté. Lístek bys mel dostat i přes tracking ( u nás s denním zpožděním). A fakt mě zrovna u tebe překvapuje, zes nevyužil tu datovku 🤣🤣. CP bych to nevěřil ani omylem ( I když, ted v novém domově, jsem s nima spokojenej- jedna sousedka je dorucovatelka, druhá dělá na úřadě, třetí v jediném obchodě tady a všechny se znají s manželkou 🤣🤣). Každopádně držím palce, ať ti do Vánoc dojde.

Jsem myslel, že potrebuju fyzický papír, ale hlavně si už třetí den v řadě říkám, že to přece nemůže trvat tak dlouho, že i když mají zpoždění, tak zítra už to přece musí přijít, to nemá smysl otravovat úřad datovkou 😀 ale začínám být skeptický 😀

před 1 hodinou, KFL napsal:

Ja včera "jen" 400, z toho 60 po Praze a úplná pohoda. Se*ou mě jenom lidi v prostředním pruhu na dálnici a lidi čumějící do mobilu ve městě, který zdržujou a zmatkujou. Ale jinak dobrý :).

Zajímavé, já jel na Prahu kolem jedné od Liberce a půl hodiny spojovák na centrum bez hnutí na což mě zákazník volal že to všechno stojí i okolo něho, tak jsme jednání odložili a vypadnul jsem první možnou cestou zase směr kotěhůry. Pak další půl hodina kodrcání přes Černý most, kde taky totál zácpa. Mě štve ten spěch, každý musí vsadit život v sázku aby ušetřil několik minut 😆 Čekáme u havárky, policajti to pouští střídavě a nás stojící předíždí borec a rozhazuje rukama že ho nepustíš zařadit a hned na to druhej, třetí dement....no žasnul jsem upřímně.