Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Před hodinou, Igicz napsal:

Do Liptovskeho se mi jelo dobre, ale Demanovska, devka:), ta me skoro dorazila:))) Nez nohy, mam ted v jednom ohni ruceemoji38.pngRano ve 13 stupnich me nejak nenapadlo se namazatemoji2359.png Clovek se furt uci.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Jsi dobrej borec :notworthy: Já si vždycky vzpomenu na Görana Kroppa, když někdo takhle blbne :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do výběru nového kola mi celkem rázně vstoupil korona vir, ale nechci si v této fázi odpustit alespoň to teoretizování okolo tématiky.

Chtěl jsem si udělat radost a odměnit se za letošní nadprůměrný nájezd. Doposud mám GT Zaskar tuším z roku 2004, který je komplet v XT, žádné mixy

a byl jsem s ním celou dobu spokojenej. Chtěl bych přejít na 29 kola, 1x12 z 3x9 a karbon z hliníku. Cenu jsem uvažoval tak do 70k a hardtail.

Asi bych si zvykl na fulla, ale to bych musel udělat kompromisy zase s komponenty, tak nevím.

Původně jsem měl v plánu někdy v tom březnu osedlat Canyona Exceed CF SL 6.0 na For Bikes, ale nekonal se, Canyon posunul dramaticky dodání a všechno šlo nějak do pr....

Pak mi přišel fajn CUBE Reaction C:62 SL 29 2020, ale není a asi ani nebude.

Koukal jsem teď i na spešlíka, ale nevím jestli není za 70k škoda tam mít Sram NX. Já se obecně přechodu na Sram bojím. Je to těžko porovnávat 16 let starý XT a nový NX, ale bude to velký rozdíl? Řazení brzdama mi vyloženě vyhovovalo, ale přechod na páčky přežiju, grip shift nechci. Dobrý bylo na vrcholu kopce přeřadit o dva stupně a frčet.

https://www.kola-radotin.cz/horske-kolo-specialized-epic-ht-comp-carbon-gloss-dove-grey-blue-ghost-pearlpro-blue

Přehlédl jsem něco zásadního, nejlépe asi v XT (možná brzdy SLX)?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tu Orbeu v carbonu tu nekdo nedavno kupoval ne? A mel sem pocit, ze byl velice spokojen.

Jeste me napada novej Ghost Lector.

Jinak ja byl o vikendu osedlat na testovacce Mojekolo par celoper a (bohuzel) jsem si potvrdil, ze solidni stroj co by mi vyhovoval osazenim se pohybuje kolem stovky. Coz shruba odpoví na tvoji otazku, jestli se divat na fully - pokud bys hledal zase cca XT/GX tak pod sto litru se shani velice tezko. Spis budes na dvojnasobku toho co mas budget na HT.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tady je prca, Roman kouka na pevne XC rakety a dostane tip na vysokozdvihove fs enduro, pod 100k se nesezene dobre vybavenej full, jak to neni xt/gx tak to asi nejede... :)

Romane, prechod na sram je v klidu, cca 4roky zpet sem sel z xt/xtr na gx a rsc guidy a uplne super. Nove kolo mozna zase hodim na Shimano, protoze se me libi. S fci nebyl probem u zadneho, jen ty sram brzdy me lepe vyhovujou...

A NX se neboj, ja vozil hazku nxkovou kvuli cene, jen minulej mesic 3ks, ale vse znicene po rane, predtim slapala jak vino. Funkcne nepoznas rozdil. V cene jo. Je to spotrebak a proste se to meni. Ted nebyla skladem, mam zase GX a je to stejny.

Vubec bych se nebal kola na kompletu SLX,chodi to super. A usetrene prachy radsi vrazil do slusnejch rafku, kde rozdily poznas okamzite. A nesetril bych na sedle, tam to taky poznas :)

A material ? Ja mam pevnaka v oceli a dalsi bude zase, pac steel is real :) A full v uhli jen proto, ze se z jineho materialu nedela. Vubec bych se nebal hliniku. A radsi hlinikovej ram a karbon kola poradny, nez karbon ram a nejaky tezky kola aby se udrzel budget.

Btw, za sedm petek uz jsou pekny dela, staveny na vykon, tzn dve hodky v sedle a konec... Honis vteriny, zavodis? Nebyl by lepsi nejakej pevnak s trailovejsi geo, na kterym si muzes zachrtit, ale v pohode vyrazis na 3dny do hor a das si 6-8hod/den v sedle?A nebudes na tom natazenej jak na staflich ? 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...