Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

V nedeli dopoledne jsme si s prckem poklidili novou lajnu, odpoledne ji zkusili a dodelali a dneska rano sem to tam poradne ,,nasral´´ . Pecka, sem strasne stastnej, ze bydlime skoro na samote mezi dvema kopcema :) Odpo az skonci vyuka jdem jezdit.

 

20210228_115950.jpg

2021_0228_12143700-01.jpeg

R0031995-01.jpeg

R0032020-01.jpeg

2021_0302_09271300-01.jpeg

2021_0302_09271700-01.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 20 minutami, Moty napsal:

Kdy není potřeba mít respirátor

odst. 3 bod x) - sportovce nebo cvičící osoby:

  • v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod. ve venkovních prostorec

Častý argument, ale to platí jen pro profi sportovce. Běžní hobby musí mít respirátor, nebo asi i roušku.

Hlavně myslím, že ve většině případů na tohle budou kašlat a je to jen ojedinělý případ.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 16 minutami, Marfael napsal:

Častý argument, ale to platí jen pro profi sportovce. Běžní hobby musí mít respirátor, nebo asi i roušku.

Hlavně myslím, že ve většině případů na tohle budou kašlat a je to jen ojedinělý případ.

Nemyslim si, že by "cvičící osoba" automaticky znamenala, že musíš mít profi licenci..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti rozumím, ale předpis ne. Prostě se to nevztahuje na sportovce, co se chystají na závody nebo jsou registrováni = profi. Vono taky kdo ví, co ně borec vrčel. Já pořád žiju v přesvědčení, že slušně se dá vždy domluvit, pokud jsem někoho nerozpáral ve stovce na přechodu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechtěně ověřeno i jiným uživatelem, takže bych tomu i věřil. Ale to není podstatné.

Z logiky, kdo nechce mít problémy, když pojedu náhodou přes město, mám nákrčník, případně nasadím. Kde budou lidi dál než pár metrů, jedu bez i kdyby to bylo proti regulím.

Někdo tvrdí tak, někdo tak. Já s rouškou maximálně po náměstí, jinak bez.

 

https://covid.gov.cz/situace/volny-cas/cyklistika?fbclid=IwAR1-Uy_6p3CPJdTiLDFb4UanN1-mALvgHbexdkZYk_W-PUfWbbRWGSd6F8E

Upraveno uživatelem Marfael
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten odkaz je rok starý. Taky cyklista automaticky neznamená sportovec při tréninku. Podle textu aktuálního nařízení, jsi-li sportovec na tréninku, ochranu mít nemusíš. Co přesně znamená sportovec a trénink může být předmětem debaty. To nevím, zda je někde v zákoně ukotveno.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Moty napsal:

ale tam není profi, je tam napsáno cvičící osoba v době tréninku, což přeci na kole budu, ne?

Tady je to v oduvodneni dole. 00206BE9F2ED210226210837 (mzcr.cz) Strana 11. Ale je to uz napsane tak nejak ne uplne jasne jako primo v tom bodu 3x

A jak jsem četl na jiném fóru, tak kdyby došlo na lámání chleba, tak tam prý nikde není napsáno, že tu ochranou pomůcku máš mít na obličeji nasazenou. :) Doslova je tam na začátku napsáno "...zakazuje pohyb a pobyt bez ochranných prostředků dýchacích cest (nos, ústa), kterým je respirátor nebo obdobný prostředek..." :) 

Jasně, už je to zase hledání kliček. Každému je přeci jasné, že ji má mít na obličeji. To jen tak na okraj.

Upraveno uživatelem Beet
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vcera se resila podobna diskuze na Čemba FB strance. A co tam litaly ty paragrafy, tak sem z toho pochopil, ze pokud jsi rekreacni sportovec, musis mit ochranu dychacich cest v !! zastavene !! oblasti, tj v mistech, kde je huste obydli a velka koncentrace lidi. Mimo tyto oblasti nemusis.

Jak tohle budou vyhodnocovat...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty jo, to je dobrý, takže na vládním webu visí nařízení, na webu ministerstva k tomu visí výklad. No, ale podle toho popisu, kopíruju:

***

Výjimka podle písm. x) se vztahuje na „sportovce nebo cvičící osoby v době tréninku, cvičení, zápasu, soutěže apod. ve venkovních prostorech, a ve vnitřních i venkovních prostorech, jedná-li se o osoby v době sportovní činnosti a přípravy na ni konané v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy, pokud konají tyto sportovní činnosti v rámci výkonu zaměstnání, výkonu podnikatelské nebo jiné obdobné činnosti; toto obdobně platí pro osoby trenérů a rozhodčích účastnících se těchto činností, a ve vnitřních prostorech, jedná-li se
o osoby v době sportovní činnosti a přípravy na ni konané v rámci soutěží organizovaných sportovními svazy, která pro ně není výkonem zaměstnání či podnikatelské činnosti, pokud sportovec či sportovci v případě individuálních sportů, nebo všichni členové týmu v rámci kolektivních sportů, absolvovali s negativním výsledkem RT-PCR na přítomnost viru SARS- CoV-2 nebo antigenní test na přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2, který není starší 48 hodin, toto neplatí v případě, že se jedná o pravidelnou a dlouhodobě probíhající sportovní činnost či přípravu na ni v rozsahu alespoň dvakrát týdně, kdy je třeba absolvovat pravidelné vyšetření na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo jeho antigenu v intervalu nejdéle jednou za 5 dní; toto obdobně platí pro osoby trenérů a rozhodčích účastnících se těchto činností" vzhledem k tomu, že přítomnost ochranného prostředku na obličeji zásadně komplikuje tuto činnost s tím, že ve vnitřních prostorech, kde hrozí přenos nákazy významně více, se tato výjimka stanoví pouze pro profesionální sportovce, kteří prochází pravidelným testováním na přítomnost viru SARS-CoV-2, a amatérské sportovce za podmínky, že také prochází testováním na přítomnost viru SARS-CoV-2 nebo přítomnost antigenu viru SARS-CoV-2.

***

Je zcela zřejmé, že hobík jako já by měl mít při projížďce na kole v rámci katastru nasazený respirátor (nebo obdobný prostředek (vždy bez výdechového ventilu) naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek), včetně filtrační účinnosti alespoň 94 % dle příslušných norem (např. FFP2, KN 95), zdravotnická obličejová maska nebo obdobný prostředek naplňující minimálně všechny technické podmínky a požadavky (pro výrobek) normy ČSN EN 14683+AC, které brání šíření kapének).

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak jsem právě dojel. Jel jsem kolem cajtů 4x v obci bez rousky a nikdo si me ani jednou nevsiml. Rousku jsem mel v pohotovostni poloze pod bradou, kdyby me prece jen staveli. Je pravda, ze je to sice v obci v zastavěné oblasti, ale koncetntrace lidí na té křižovatce, kde stojí, není žádná.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud sportujete - běhání, cyklistika - tak to policie neřeší. Dneska jsem s nimi sloužil a neřeší to a k přejíždění z obce do obce jsme taky cyklisty neřešili. (Když už, tak stačí mít čestné prohlášení o ošetření blízké osoby, policie to nemá jak prokázat)
Buďte na policii milí, nevykládejte pohádky, mluvte napřímo a nebudete mít problémy s cyklistikou ani s během. 
Tož tak z praxe, no

Upraveno uživatelem moco
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já před chvilkou přijel. Je to jak píše Moco. Jsou úplně v klidu. Zatím fakt stojí v hroznejch prdelích, aspoň ti co jsem potkal, tak to vypadá, že nechtějí moc prudit ani řidiče. U Kněžpole jsem jich ptal jestli je zavřená cesta na Huzovou a dal jsem si jen nákrčník přes pusu, ale stál jsem od nich dál. Co mě sere, že od zítra chtějí ty prohlášení tisknout. Nevím kam je dám.

39ed830959051a2d3ba3ba64dc5cd8af.jpg


7c5bb51cd86fc01b97c3b93abadc1fd8.jpg
14293d35578d70d2fb3aeb6d26de4755.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...