Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Hoši,ale potřeboval bych poradit. Mám poslední dobou nějaký splín (válka,rodina atd.) a to se nejlíp rozhání koupí něčeho nového:-)

Říkal jsem si, že když už mám na silničce to Di2, že bych k tomu pořídil počítač. Buď Garmin nebo Wahoo. Všichni kolem vozí nějakou verzi Garmin hodinek,ale to určitě nechci. Hodinky mi na kole vadí a na řidítka je taky dávat nechci. 

Tak nějak pocitově mě to táhne k Wahoo, už jen proto nebýt jako ostatní z party:-), ale nějaký racionální důvod nemám. Samozřejmě recenze mám načtený. 

Líbí se mi u toho hlavně možnost navigace. Na nějaké sledování wattů mě moc neužije. Jenže když z mého ročního cca 10k km nájezdu, jezdím tak 80% cestou do práce nebo tam,kde to znám, není to prostě jen rozmařilost? Přinese mi to reálně něco víc?

Já vím, to sou problémy,co? 🤦

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

@kral083Davide, já loni kupoval Garmin 530 s čidlama a hlavně jsem si k tomu koupil i radar a to vnímám jako největší nárůst bezpečnosti na silnici. Co se týká navigace, tak když jsme jeli v partě do Středohoří nebo Kokořínsko tak to fungovalo skvěle. JInak radar má nastevení do grupeta, že svítí nejvíc ten poslední

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Radar rozhodně, k tomu něco na řidítka dle libosti. S radarem funguje jak wahoo, tak garmin. Jako dlouholetej uživatel garminu (turistickýho i cyklo) jsem pro garmin. Je pro to spousta map v různým designu, vybereš si co se bude líbit. Vzal bych 830.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja jsem zrovna chtel napsat, ze pri tvem najezdu bych si udelal rados radarem, ale jeste k tomu potrebujes ten pocitac, no :) respektive muzes pouzit mobil pokud ho vozis na riditkach...ale... 

ted jsem zrovna mluvil se znamym co jezdi 15k rocne, radar nechtel, nakonec ho dostal od manzelky, po asi 2 mesicich konecne nahodil a nakonec rikal ze super a uz by nemenil. 

taky zrovna o radaru uvazuju... az dneska jsem zjistil, ze garmin dela i levnejsi verzi be svetla, coz mi vyhovuje, protoze svetla mam super a bylo by mi lito je vyhodit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já mám taky nájezd kolem 10 a taky většinou po známých cestách a už rok mám senzory a radar od garminu  ,a k tomu počítač wahoo,tak nějak jsem k němu tíhnul,páč je tak nějak jak se dnes říká ,,sexy,,🤭 ,a rozmařilost to asi nakonec je ,ale už bych bez toho všeho jezdit nechtěl. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Možná bych pár dnů počkal. Čím dál víc prosakuje info, že bude uvedenej Edge 540 a 840. Tím pádem ještě padne cena 530, kterej je naprosto dostačující a nebo Garmin překvapí nějakýma super fičurama u novinky.
Každopádně radar je best of the best od Garminu. Ten si kup určitě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ještě k variantám 530/830 hodně jsem to řešil a nakonec jsem šel do tlačítkové verze, protože jsem se obával ovládání v dešti a našel jsem právě několik diskuzí, který mojí obavu potvrdili, na druhou stranu v dešti zásadní kvanta km nenajezdím

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, v dešti dělá 830 neplechu, musí se zamknout displej, pak je to v pohodě. Měl jsem předtím 520plus, chtěl jsem 530 (kvůli ceně), nakonec jsem se rozšoupnul a mám 830. Nějak si nedokážu představit řešit to množství funkcí jen pomocí tlačítek (už jen takovej zoom mapy byl na 520 vopruz).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 25 minutami, Moty napsal:

jestliže máš dobrý světla tak by to bylo zbytečný, ale líbí se mi, jak to mění intenzitu když se přibližuje auto

Dáva to aj nejako užívateľovi najavo, ako ďaleko to auto je? Najlepšie nejakými vibráciami na hodinkách, lebo čumieť na displej, keď ma obieha auto, mi nepríde úplne bezpečné.

@kral083 Musí to byť navigácia? Ja som si k Di2 kúpil cyklokomp, čisto aby som videl, čo mám zaradené. Meria aj prevýšenie, výkon, HR, teplotu atď., navyše stál tuším nejakých 35 €. Len nenaviguje a okrem prevodov zobrazuje len dva údaje, to môže niekomu vadiť. No baterka by mala vydržať pol roka (neoverené, mám ho zatiaľ len 3 mesiace).

20220323_083634.thumb.jpg.2edc66c5b3735461ef301f4e80128a34.jpg

Upraveno uživatelem wawrik
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, wawrik napsal:

Dáva to aj nejako užívateľovi najavo, ako ďaleko to auto je? Najlepšie nejakými vibráciami na hodinky, lebo čumieť na displej, keď ma obieha auto, mi nepríde úplne bezpečné.

Jo, jak je vidět na tom videu, tak Tě to upozorní když je auto blíž jak cca 140m, pípne, zčervenají okraje a tečka se začne přibližovat, těch 140m je tak akorát, nicméně když to bude kretén, co pojede přes kilo, tak je to už málo, ale to se mi nestává často, když je za Tebou klid, tak to zase pípne a na Garminu na chvilku zezelenajjí okraje 

popis here:

https://www.kola-radotin.cz/nakupni-radce/test-cyklistickeho-radaru-garmin-varia-rtl-515?gclid=CjwKCAjwiuuRBhBvEiwAFXKaNDxyz2PDqgf0LTyzJDqNn1PmUeDRTv-N1MHaxPVEZc5PXhpYLhRpvBoCyMYQAvD_BwE

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Počkat, počkat. Čtu jen mezi řádky nebo se mi fakt snažíte naznačit, že mám dát přednost Garminu 🙂

@Pawdíky moc za info, že Radar jde spárovat i s Wahoo. To jsem nevěděl. Radar bych určitě taky chtěl.

@roura74díky za info ohledně novinek u Garminu. Dohledal jsem si, kdy spouštěli jednotlivé řady a opravdu to matematicky vychází, že do léta by měli spustit nové modely. Nojo, jenže vydržím já čekat? Navíc se mi blíží můj každoroční cyklovýlet a tam by se mi to tuze hodilo. 

@wawrik dík za tip,ale touhle cestou se dát nechci. Líbilo by se mi, když už tedy jedu jednou za čas tam, kde to neznám, tak mít před sebou navigaci. Jasně, s mobilem to taky nějak jde. Z běžných cyklokomp fičuryn, mě na silničce zajímá občas aktuální rychlost a hlavně čas. Abych nepřijel domů pozdě a nedostal hned mezi dveřma válečkem. Naproti tomu se mi líbí ta možnost notifikace zpráv a volání z mobilu, včetně whattsup. Často totiž telefon přeslechnu a pak se za pár hodin nestačím divit, co se všechno doma děje.

Hoši, vůbec ste mi nepomohli. Čekal jsem, že mě podpoříte, ať si koupím ten Wahoo a vy takhle. Kde je @Jarett, který ho tuším doporučoval pár zpět nazpět.

né, vážně. Díky za postřehy. Asi se v tom budu ještě chvilku hrabat a pak to nějak rozseknu. Nebo to udělá rusák za mě.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...