Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Král: Omlouvám se. 

Nezdá se mi, že sem nějak extra tlustej, mám nějak nepřirozeně narostlý ramena a zvětšený prsa. Z plavání asi, moźná i z vesla a asi z kuřecího masa, který je napíchaný antb. a růstovejma hormonama. 

Mily teda žeru taky, mi ani nemluv.  😀

 

Trasa teda tady https://youtu.be/aHXiMYXju3Y , je to jen kousek, ale odpovídá to profilu, kde se budu pohybovat víceméně furt. Nikam daleko se mi nechce, jak sem vlakem furt někde v prdeli, bývám ve volnu moc rád u baráku.  🙂

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 45 minutami, hopa26 napsal:

Micey, ĵa dokonce vcera i kdyz sem byl mega unavenej vzal na sebe kameru a jel natocit, po cem budu 95 procemt casu drandit. Kdyz mi slibite, ze se mi nebude smat, tak bych to upnul. Kamera sice neukazuje buh vic spis pode mne nez dopredu, nemel sem cas ji koumat, byla skoro tma a musel sem pak s dcerku odvezt na Anj...  

Mam ho teda v kosiku a kdyz mi reknete, vem ho a nevahej beru, Duku to samy, reknes, ano? Diky

Já nejsem žádnej arbitr, na to jsou tady větší kapacity, notabene jsem pohodlnej dědek kterej si celopéro Scott Genius se zdvihy 130/140 bere i na cyklostezku... ale do hardtailu už nikdá nepůjdu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Duke650 napsal:

Canyon teda čumím, normálně mám cukáni vzít pro ženu Neuron 5 za 35,5 t i když může jezdit na mém starém Scottovi

Na 5 bych se vykasal, když 6 už je na slx a foxu, je to rozdíl 5 litrů ale bude to nebe a dudy

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, hopa26 napsal:

Trasa teda tady https://youtu.be/aHXiMYXju3Y ,

Tak to jsem teda zvědavej, co se tady strhne za diskuzi. Polovina diskutujících bude tvrdit, že tohle je na gravel, druhá polovina, že je to na hardtail a třetí bude doporučovat celopéro kvůli maximálnímu pohodlí. :)

IMHO by sis na to měl pořídit hardtail ... na gravelu bys na tom byl asi trochu víc vyklepanej než bys chtěl a místy by se asi muselo trochu zpomalit. Celopéro mně na takovýhle pěkný cesty přijde jako kanón na vrabce.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No já bych i souhlasil s Pawem, i bych řekl, že gravel stačí a hardtail ideal, ale přesně jak bylo řečeno několikrát - to pohodlí. To,  že můžeš šlapat na každém kořenu, aniž by sis urazil prdel... to vše hovoří pro fulla. Volil bych určitě ale nižší zdvihy než má ten neuron a to nevím jestli tě nedostane do pasti, protože se bojím, že tam u canyon nabídka moc není.

Takže vylučovací metodou i z popisu toho, co jsi psal dříve bych nakonec vybral asi spise HT, byť já osobně bych tě stejně přemlouvat, ať alespoň zvážíš nějaký xc full.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bez do HT. Na to co popisujes je full zbytecna vec. Zbytecne budes tahat,nevim kolik - 140mm zdvihu?,ktere nevyuzijes a budes servisovat tlumic,kterymu ani nedas ,,nazrat". A kdyz budes chtit do terenu,tak proc ne na HT? Naopak,uzijes daleko vice srandy a jeste se naucis jezdit. 
Ja resil gravela rok zpet a souhlasim s Kralem,ze se na tom da odjet v podstate vse. Ale protoze se me nelibi berany,mam postaveny ht do rychla na 120mm a nemuzu si to vynachvalit. Ocel je i velmi pohodlna a diky moderni geo neni problem ani tezkej teren. Tam uz me limituji pneu kdyz je mokro. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, kral083 napsal:

Já bych na tohle samozřejmě vytáhnul gravel a jak by sem si liboval. Ale to celopero je za super prachy,to snad ani ten gravel neseženeš. Tak si ho kup, přinejhorším ho příští sezónu prodáš za plus mínus stejně.

@hopa26 Pod túto kralovu radu sa do bodky podpíšem.

Ja osobne som kvôli podobným cestičkám odložil XC celoodpružený bajk a kúpil gravel, lebo na tom MTB ma to nevýslovne sralo. Full oproti gravelu proste nejede. A to som na rozdiel od teba kochač, ty dupeš. HT by IMHO bol taký slušný kompromis.

Ale áno, tá canyonácka cena je pádny argument... :D

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Si furt nějak hloupě myslím, že to celopéro i když je za málo peněz budu tahat o 5 kg navíc, které možná nepotřebuju. Jsem zvyklej dupat, co to jde. Baví mne že poznám, když se do toho opřu, že prostě jedu a možná i cítím ten povrch pod sebou.

Se ještě jednou teda zeptám asi hloupě-tohle páč se mi fakt líbí by bylo dobrý? https://www.canyon.com/cs-cz/horska-kola/cross-country-bikes/exceed/exceed-cf/exceed-cf-7/3128.html?dwvar_3128_pv_rahmenfarbe=SR%2FBK

Získám někde za podobné peníze lepší -levnější kolo ve smyslu, lehké, karbonové, bezproblémové a vhodné na moje cesty?  Asi jsem už rozhodnutý koupit nové, přeci jen budu ho mít na dlouho. 

Všem moc děkuju! 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hopo, ja tomu nerozumim, biker nejsem {i kdyz jsem v minulosti najezdil na kole i 7000km za sezonu, na galuskove favoritce z roku 1990, nalozene baglama jsem projel ceskoslovensko, Krokonose, Nizke Tatry, Karpaty, Jeseniky, atd...}, kolo beru jen jako dopravni prostredek. Ale co sem videl tu Tvou trasu, tak to jezdim na levnem trekovem elektrokole od Maxbikeu {vlozka pro zarputile cestinare} a nemam s tim nejaky problem. Trosku mi to pripomina takove ty diskuze na Motorkari cz, kdy dneska musi mit vsichni na motorkach  airbagove vesty, ABS, kontroly trakce, superhyper pneu renomovanych znacek, aby vubec mohli ujet 20km kolem chalupy. Rekl bych, ze jsi jednim z tech starych srdcaru a trosku se nechavas strhnout modnim trendem. Kdyz si koupis v podstate jakekoliv trosku rozumnejsi kolo, s trochu vhodnymi pneumatikami, tak Te Tvoje chut, laska a energie do pohybu prenese pres vsechny vymoly, kameny a koreny. Zkratka nekdy pojedes o malicko pomaleji nez na hyperceloodpruzenemmegahustemhlavnefkarbonupicobajku, ale ta radost z pohybu tam zustane....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Xeno, jasný rozumím jak to myslíš. Ale přiznám, že si chci prostě i udělat radost a těšit se až nasednu a vyrazím.  Nevěřil bych tomu, jak moc se prostě nemohu dočkat, když si reknu: "Dneska, nejdu do vody, dám si jen kolo a pak veslo".

Mám úplný mravenčení jak si sednu na ten fitness co mám na silnici.  Zalehnu, a dupu.  :)

(A to je třeba ve světle co se tu občas ukazuje pro někoho asi i směšný. )

 

O rychlost a ani nějakej obdiv, kterej bych jako zažil mi myslím nejde, neboť se s tím nemám kde a komu pochlubit. Dovyberu a zase se schovám do bezpečné ulity čtenáře.  Dyk viš, že nefotím ani ň. 

Sem i rád, jak psal Jarek to se servisem, by mne třebas nenapadlo. Proto jsem vděčnej, že kluci co o cyklistice ví mnohem víc než já proberou s nováčkem a umožní mu na dvou stranách možná trivialních dotazů dokreslit obraz toho,co by asi tak sám mohl chtít.

Jinak, koumu to tolik proto, že novej bicykl budu mít nadlouho, to kolo to se mnou už možná doklepe. 

A vím, že by mne časem časem určitě štvalo, že sem mohl mít něco co by mi udělalo daleko větší potěšení.

Jinak se fakt omlouvám, esli to nějak plevelím. 

Horší než spd šlapky to snad nebude. ..... 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A ještě k věcem oldscholovejm.  Swan skořápky jsem dostal od kamaráda, mistra republiky a mám je 18 let. Modrou destičku Arena, která už je poloviční protože se o vodu ošoupala a seschla mám 21  let. Černý packy co jsou pod piškotem popraskaly, musel jsem si je opravit plechem a jsou víc než 15 roku, střídám je s menšíma, když mne bolej ruce. 

Až tady teda za 20 let budu vybírat eletrickej bajk, páč už mne budou bolet nohy, težko se mi bude s kolem, které tady teď a tady vybírám loučit.

20230224_181155.jpg

received_734162517793497.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 58 minutami, hopa26 napsal:

Až tady teda za 20 let budu vybírat eletrickej bajk, páč už mne budou bolet nohy, težko se mi bude s kolem, které tady teď a tady vybírám loučit.

To poznám. Doteraz jazdím na SK na bajku, čo som kupoval v r. 1999...

Inak si myslím, že by bolo úplne najlepšie sa s niekým dohodnúť, cez víkend skočiť k nemu a vyskúšať si rôzne typy bajkov. Práve preto, že keď kúpiš kravinu, bude ti ľúto to predávať - veď bola predsa tak výhodná :D Niektoré veci pocítiš hneď aj na bajku, ktorý ti inak nesedí - napríklad mäkká odozva na šliapnutie pri fulle vs. vystrelenie vpred na graveli. A o to ti (podľa mňa) asi ide. O bezúdržbovosti ani nehovoriac.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...