Jump to content

Recommended Posts

Posted
Před hodinou, VS napsal:

Jednoduchý a rychlý návod z té doby.

Ja vím, znám ho ( mam to doma u kostky ). Neměl jsem tu trpělivost i si to přečíst ( to mi zůstalo, návody nečtu) a pak mě to přestalo i bavit ( ségra mi kostku neustále brala a ja nesměl zalovat- byl jsem starší). To už ani není pravda :-). 

Posted
před 3 hodinami, bluman napsal:

jj, taka dietka len prospeje 😉. Je to v poho, ja som po 2 tyzdnoch hladovky zvladol aj basket. OK, nebolo to pri prvej hladovke a bol som trochu spomalenejsi, to zas treba priznat 😄 Ale paradne to precisti telo a aj hlavu.

Len opatrne pri navrate na stravu, tam je riziko, ze sa mozes energeticky rozhadzat aj na dlhsiu dobu.

Děkuji za upozornění 👍 Mám hlad že jakmile to poleví, jsem schopen sežrat mrtvému oko 😅

Posted
před 4 hodinami, Klotzman napsal:

Jojo, od Mrázkové i Cesty československé fotografie. Mně se teda hodně líbila, byť je ve slovenštině, i Dejiny fotografie od Hlaváče:

https://www.databazeknih.cz/knihy/dejiny-fotografie-59169

Já nejsem moc velký čtenář a kdysi jsem zkoušel slovenskou knihu. Se slovákem se úplně normálně domluvím a nepřijde mi to nějaké divné. Ale jak jsem to četl, tak jsem byl úplně v prd.... jako rozumněl jsem samozřejmě, ale prostě bylo to nějaké náročné.

Posted

Tak mě potěšilo, že jsem vzal Rubikovu kostku do ruky a i po těch cca 45 letech jsem ji složil B)

• Upvote 1
Posted

Dnešní nález ve zrušenym provozu😁, jen mám trochu obavy že až to zprovoznim a pověsim do kuchyně, tak manželka mé potěšení úplně sdílet nebude🤣.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

• Like 1
  • Upvote 3
Posted

Za mlada jsem na PC a v BIOSu byla jako doma. Kdo chtěl něco vůbec rozjet, tak musel do BIOSu. Pak se to všechno nějak zlepšovalo a dneska už člověk nic moc nemusí - ono se to samo. Nicméně počítač mě pomalu a jistě přemlouvá k aktualizaci na Win 11, ale měl jsem vypnutý čip TPM. A povolit se musí kde jinde než v BIOUsu. Respektice dneska se tomu myslím říká rozhraní něco jak nějaký ten fotbalový turnaj - pohár či co to je (do fotbalu nedělám). Je to celé takové jiné, žádná modrá obrazovka a dokonce tam funguje myš. ALE JÁ TO DOKÁZAL!!!  Jo a taky jsem na celém baráku umyl okna:D To je vlastně taky taková aktualizace Windows.

Posted
V 21. 3. 2025 v 11:41, Lacifer napsal:

Dnešní nález ve zrušenym provozu😁, jen mám trochu obavy že až to zprovoznim a pověsim do kuchyně, tak manželka mé potěšení úplně sdílet nebude🤣.

Images are visible only to registered users. Please register or sign in to enable full experience.

Copak tyhle, to je brnkačka, počkej, až se Ti podaří potkat ty dlouhé, s datem, označením dne a měsíce s napájením ze smyčky a ještě z 220V. A mateční máš?

Posted
před 9 hodinami, Irwinek napsal:

Copak tyhle, to je brnkačka, počkej, až se Ti podaří potkat ty dlouhé, s datem, označením dne a měsíce s napájením ze smyčky a ještě z 220V. A mateční máš?

Myslíš tyto? Mám je asi dva roky a chtěl jsem je dát do zasedačky, ale ještě jsem se k tomu nedokopal. Zatím jsem nehledal ani ty hlavní (Matiční/mateční) hodiny. Teď je mám nezapojené v kanclu a asi se tomu trochu pověnuji, kdybyste mě mohli nasměrovat kde ty hlavní hodiny (nejlépe dálkově řízené) sehnat, budu rád. Díky

Posted
před 2 hodinami, Tobi napsal:

To jo, ale na to focení by si měla sundat brejle.

Možná to má ve smlouvě,čert ví :D.

Posted
před 9 hodinami, Irwinek napsal:

Ty dlouhé jsou super, to už by doma vůbec neprošlo😄, mateční nemám, ale už jsem brousil na googlu a našel generátor minutových impulsů, dokonce je tam několik verzí, včetně bateriové 👍

Posted
Před hodinou, Já ml. napsal:

Myslíš tyto? Mám je asi dva roky a chtěl jsem je dát do zasedačky, ale ještě jsem se k tomu nedokopal. Zatím jsem nehledal ani ty hlavní (Matiční/mateční) hodiny. Teď je mám nezapojené v kanclu a asi se tomu trochu pověnuji, kdybyste mě mohli nasměrovat kde ty hlavní hodiny (nejlépe dálkově řízené) sehnat, budu rád. Díky

Najdi si Elektročas v areálu Podkovářská v Praze a na originální mateční se vykašli, zkus EH 81 nebo novější,  délka impulsů bude vyhovovat. Jinak vím, že se dělá nějaký bazmek, který bere signál po datech z netu a převádí ho, takže nemusíš těžko hledat místo, kde ještě chytneš Frankfurt ( hlavně v centrech je to kvůli zástavbě problém )

Posted
před 2 hodinami, Já ml. napsal:

https://zajic.cz/podruzsmd/podruzsmd.html

Posted

Díky podívám se, popravdě úplně nepotřebuji dálkové řízení pro přesnost, ale aby se ,,sám,, vyřešil hodinový posun, najetí po výpadku proudu a změna data u přestupných let. Prostě to chci zapnout do zásuvky a už na to nešahat. EH81, se už nedělají, ale mají náhradu EH82 a ta by měla splňovat vše co potřebuji. Příští týden tam zavolám a uvidím, zejména jsem zvědavý na cenu.

Ad. zajíc.cz, vypadá jako zajímává alternativa a ceny velmi příjemné. Tak ještě uvidím, také to provolám.

Děkuji

Potom podám report.