Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

před 33 minutami, dtx napsal:

https://prehrada.hrach.eu/

Představení projektu

Přehradíme-li Labe v místě odtoku z České republiky a napustíme Čechy po kótu 490 m.n.m, vznikne impozantní vodní dílo, rozkládající se od budoucího Plzeňského zálivu na západě po přístav Česká Třebová na východě; od ostrovů Českého středohoří na severu po Budějovický záliv na jihu.

Přehrada může být opatřena několika přečerpávacími elektrárnami, celkově o obdivuhodném výkonu až 300 GW, tedy zhruba tolik, jako všechny evropské uhelné a jaderné elektrárny dohromady. Přečerpávací elektrárny budou napojeny soustavou tunelů a Oderským kanálem na Severní a Baltské moře. Předpokládá se, že v létě bude probíhat akumulace energie díky vysokému výkonu solárních elektráren v celé Evropě; v zimním období bude naopak elektřina generována a tím budou solární elektrárny kryty.

Vytvoření přehrady je ultimátní způsob zadržování vody v krajině a tedy boje se suchem.

Stavba zjednoduší realizaci kanálu Labe-Odra-Dunaj. Kanál bude moci být mnohem kratší.

V neposlední řadě nebyl prokázán přenos koronaviru pod vodou.

 

490 m.n.m je imho moc, to by přetékalo na několika dalších místech viz simulace níže. Ale někde kolem 370 m.n.m by to už šlo.

image.png

Upraveno uživatelem Waya03
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 7 hodinami, johny357 napsal:

Změnil králíkovi identitu

Policisté začali po „uneseném“ pátrat. Situaci jim pachatel komplikoval tím, že Bubuna mezitím přejmenoval na Karla.Změněná identita králíka mu ale nepomohla. Policisté pachatele krádeže i „pohřešovaného“ vypátrali na jedné z boskovických ubytoven.

„Muž se přiznal. Policistům vysvětlil, že toho večera požil víc alkoholu a sám nevěděl, proč sebral právě králíka. Následně se o něj ale poctivě staral, takže Bubun byl v pořádku,“ ujistila mluvčí policie.

Pomoooooc :-)))))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Přijede Babiš se svým obytňákem do vesničky a hned říká tamním obyvatelům, co všechno zařídil, jak za něj bylo líp a jestli je něco tíží, ať řeknou a on jim pomůže.

Přihlásí se starší pán: "Víte, první obchod s potravinami je 25 kilometrů daleko. Hodila by se pojízdná prodejna."

Andrej vytáhne z kapsy telefon, chvilku do něj mluví, pokývá hlavou, schová ho zpět do kapsy a říká: "Tak zariadené. Od příštího měsíce vám sem každý pondelok a štvrtok přídě autobus."

Nato se přihlásí o něco mladší pán a říká: "Prosím vás, taky tady nemáme vůbec žádnej mobilní signál."

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...