Přejít na obsah

Sporttester na běh


Doporučené příspěvky

Moje geneze sporttesteru byla:

Polar S625X - první opravdový sportester, po předchozích digitálkách, tepovka i měření vzdálenosti ze senzoru na botě, bylo super.

Garmin 310XT - bylo potřeba povýšit na něco s GPS

Suunto Ambit 3 Run - uz jsem nechtěl cihlu na ruce. Ale přechod z Garminu na Suunto byl tragický. Všechno špatně. Se suuntem jsme si prostě nesedli a  po 2-3 měsících šly z domu.

Garmin 920XT - kupovany tady na foru jako nahrada za Suunto. Všechno super s jedinou vadou. Nelze změnit souřadnice bodu uloženého v hodinkách pro navigaci. Pro mě zásadní chyba, protože používám sport tester při běhání taky pro geocaching. Takže celkem rychlý přechod k

Farmin Fenix 3 - chtěl jsem je už jako náhradu za 310XT, ale zdály se mi moc drahé. No a když si spočtu kolik jsem tratil při prodeji Suunto a 920XT, tak jsem měl koupit hned. :) Mám je dodnes a umí vše co potřebuji.

Kdybych teď musel koupit nový sportester, tak jdu určitě do Garminu a s velkou provděpodobností opět do Fenixu v jakékoliv verzi asi podle ceny. Výškoměr by mi chyběl hodně, to je pro mě základ, stejně tak možnost geocachingu. A když už nové hodinky, tak z nových funkcí bych upotřebil placení (neuvěřitelně rychle jsem si zvykl na placení mobilem a tuto funkci v hodinkach bych určitě upotřebil). A mít hudbu přímo v hodinkách by se taky hodilo. Toť můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Ahoj, chtěl jsem tomu dát trochu času, pořádně je otestovat a myslím že od 22.5., kdy jsem s nimi mohl poprvé vyběhnout a měl je na ruce nepřetržitě 2 týdny, už dokážu zhodnotit.

Vybral jsem nakonec Garmin Forerunner 245 Music. Co mě samozřejmě překvapilo byla váha a pohodlnost. Opravdu nemám pocit, že bych na ruce něco měl. Spolu s nimi jsem objednal i doporučovaný hrudní pás HRM Run 2 - opět velmi pohodlný a až mě zaskočilo, co vše dokáže změřit.

Při 4h aktivity týdně (připojení hrudního pásu a GPS) baterie vydržela 2 týdny. Ovládání hodinek také bez problému, vše je čitelné, alarm tepu také super (jen ještě musím najít, jak vypnout zvuk a ponechat vibrace), stahování seznamů skladeb ze spotify moc fajn a spárování se bluetooth sluchátky (Jabra elite 65t Active) také na jedničku - i když jsem to využil jednou, jak jsem psal, nosím u sebe vždy mobil.

Jedinou vadou na kráse jsou občasné propady při měření tepu. Baterii v pásu jsem vyměnil a jsou tam stále. Přitom vlhčím kůži i kontakty na pásu.

I když si je nemůžu vynachválit, po dvou týdnech jsem je sundal a nosím je už jen na aktivitu...chyběly mi zkrátka klasické.

 

garmin HR.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...