Přejít na obsah

Rado Captain Cook vs. Oris Divers sixty five


Doporučené příspěvky

Já se ještě připojím s jednou svou zkušeností, kterou jsem si několikrát ověřil - vždycky, když jsem kupoval hodinky rozumově nebo podle papírových parametrů, tak jsem z nich nikdy neměl pořádnou radost. Oproti tomu i ty, které nebyly zrovna nejrozumnější koupě, ale když jsem je u AD viděl a zkusil, tak jsem věděl, že to je ono, tak dělaly naopak maximální radost.

Takže bych nad tím tolik nepřemýšlel, což platí i o barvě cifru, a vzal bych ty, u kterých tak nějak cítíš, že to je ono. Žádné hodinky nejsou dokonalé, takže tě na nich vždycky bude něco aspoň trochu štvát, ale mně se to takhle osvědčilo :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 76
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Tak to teda nakonec asi vážně vypadá na Rada. 

Úplně ze začátku jsem byl téměř 100% přesvědčenej o Oris, chtěl jsem něco s "klasickým tahem" a "tečkovýma indexama", ale po tom co jsem zkusil cpt.Cook na ruce, tak jsem na ně prostě nemohl přestat myslet, přitom "na papíře" pro moje požadavky jasně vedou Oris, ale realita je bohužel/bohudík úplně jiná. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ještě v rámci seriozní diskuze doplním informaci na kterou se mě kolega @villain83 ptal, a protože nejsem odborníkem přes hodinkové strojky po technické stránce oprav a nepřicházím s nimi denně do kontaktu, tak jsem oslovil mistra hodináře o jeho názor. Vzhledem k tomu, že má moji plnou důvěru, jako málokdo v této branži, nemám sebemenší pochybnost tomu nevěřit, do toho mé zkušenosti se Sellitou jsou pro mne jasné.

Čili jen výtah z naší komunikace:

SW200 - praskající zuby v nátahu, konkrténě na pérovníkovém kolem a vloženém kole v autonátahu, tyto mají uzší stavbu a jsou hlubší, díky tomu občas nevydrží tlak od nátahu hnací pružiny a prasknou. Je třeba tomu věnovat servis a především citlivý přístup, případně nepoužívat nadměrně ruční dotahování.

U SW500 se to týká praskání západek pérovníkového kola a také vadných měničů nátahu.

Ještě doplním aktuální informaci, že u Sellity se to nyní obrátilo a jsou na ni dostupnější díly, než na ETU. Ale ještě nedávno to bylo naopak.

Z mé strany téma strojky vyčerpáno a omlouvám se kolegovi za plevel kolem rozdílů strojků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuji moc, někomu to přijde moc přiteplený, ale já to neřeším, mě se to takto líbí a fakt jim to na opálené ruce sekne. Moje zkušenost s nimi je nejlepší, v tomto ohledu mě Rado hodně překvapilo, přitom to zpočátku byla spíš zkouška, líbily se mi a nakonec zůstaly "ve stáji".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oris jako značku mám velice rád, ale kdybych si od nich měl vybrat potápky, tak sáhnu po Aquisech, který ve svý kategorii těžko hledají konkurenci.

Z těhle dvou modelů bych tak bral Rado.

Jinak osobně trochu nechápu, odkud se bere ta myšlenka, že černý hodinky jsou univerzálnější než modrý. Já to mám právě naopak. Modrý se mi hodí k 90 % šatníku včetně obleků, navíc je ta barva pro mě živější a líp se na ní kouká. Z černou bych pároval outfit horko těžko. Každopádně je to ale určitě dost subjektivní věc.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejen vypadají, ale i jsou, nevím to teď přesně, ale L2L jestli si pamatuji přesně je 55mm, někde jsem to četl na zahraničním webu, když jsem je kupoval. A jen bych ještě doplnil, že hodinky mají výbornou lumi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Oris. Neokoukají se, jsou méně dominantní a to je dělá v delším časovém horizontu méně obtěžující. Navíc Oris vždycky fandil jazzu a mají dokonalé Oris Big Crown Propilot Calibre 111 a skvělé 40th Squadron a vubec. Treba čisté, základní ceramiky od Rada se mi taky líbí, ale Oris víc. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Byl jsem schválně v koscomu a na mojí ruce 18cm jsem vyzkoušel orisy a dobrý pak rada v titanu trochu na hraně ale šlo to moc nepomáhá ani ta výška no ale peknej cifr i tah váha dobrá a pak ty menší rada v oceli a sedí to celkem lip než titan to je pravda ta zelená je supr dost magická ale nelíbí se mi na nich dvě věci indexy bílá barva žádný aplikovaný jako na titanu a za druhé tah ne zpracování ale spíš styl takovej moc jak damskej a oblekovej .... 

 

20200519_165752.jpg

20200519_165734.jpg

20200519_165455.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.


×
×
  • Vytvořit...