Přejít na obsah

Samovolná oprava hodinek


Petrt

Doporučené příspěvky

Zdravím, stalo se už někomu, že se mu rozbité hodinky opravili  samy od sebe případně jaký máte názor na můj případ?

Koncem prosince jsem zjistil, že přestal fungovat u mých Fortisek (Flieger 595.11.46) ruční nátah. Korunka se prostě volně protáčela a nekladla žádný odpor. Sice mě to štvalo, ale vzhledem k tomu, že automatický nátah fungoval jsem servis odkládal. No asi před 10 dny jsem si všiml, že při otáčení korunkou se něco změnilo (bylo slyšet lehké chroupání a neznatelný odpor). Ve středu jsem je odnesl ze zvědavosti na tlakovou zkoušku  která proběhla úspěšně (korunka se se stále volně protáčí s občasným chroupáním) a následně ve čtvrtek jsem zjistil, že korunka klade velký odpor  jako dřív a ruční nátah funguje. Co myslíte, že se stalo? Vím, že je to blbost, ale mohla to způsobit tlaková zkouška? Pak mě ještě napadá, že hodinky zjistily, že jsem měl v plánu koupit místo nich Longinesky a  dostaly strach :D. Jinak korunka není původní šroubovací, ale byla měněna při pravidelném servisu v Carollinu za zacvakávací.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V 22. 5. 2020 v 7:59, Petrt napsal:

No asi před 10 dny jsem si všiml, že při otáčení korunkou se něco změnilo (bylo slyšet lehké chroupání a neznatelný odpor).

Nemohlo se třeba stát, že jsi tu korunku špatně vytáhl? Vypadá to, jako kdybys byl v pozici někde mezi nátahem a seřizováním času...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...