Přejít na obsah

Rolex - pokles hodnoty


Robert

Doporučené příspěvky

Jak tu někdo psal, kašli na Rolex, já mám Omegu a jsem velmi spokojený, po designové stránce se mi prostě Omega líbí víc...Rolex je podle mě nejprovařenější značka co znám, kromě re-sale lepší hodnoty ti podle mě nic víc nenabídnou a je to hlavně o pocitu, co se ti hlavně líbí...a pokud chceš investovat jsou na to opravdu jiné věci... :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 177
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Nebo Tudor. Taky dobrá alternativa.

Black Bay, Pelagos nebo North Flag. A mraky dalších.

Skvělý hodinky v kategorii value-for-money.

 

Sám jsem měl několikero Rolexek. Bohužel (nebo bohudík?) je todle pro mě téměř jistě game over. Min. nové od AD.

Nejsem ochoten čistě racionálně si ospravedlnit a akceptovat uměle vyhypovanou cenu.

 

Můj (dosažitelný) top byly a jsou keramické GMT (LN nebo BLNR). V lednu 2017 jsem je nové sehnal (přes místního borce) za 180k od Bechyněho — tehdy ještě byly za větší objem nákupu dokonce slevy!

Dnes chodí jeté (a někdy hodně jeté) bězně 240k+ za LN, BLNR ani nemluvě.

A to už si vnitřně prostě neobhájím, nechci, byť by se mi líbily sebevíc a splňovaly většinu mých tužeb.

 

Teď mam mimo jiné např. BB58 a pokud bych mohl srovnat se Subama, pak si směle mohou koukat z očí do očí, a to za cenu méně než poloviční.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Což to je víceméně jasný.

Ale nastalo to z pera Rolexu, protože (hádám) výrobu omezil nebo záměrně nenavýšil pro uspokojení poptávky.

Místo toho z exponovaných modelů doslova během roka/dvou “vytvořil” nedostupné (a timpádem) vysoce exkluzivní zboží.

 

Očividně vydělát víc nepotřebujou/nechtěj, protože prodat za normání AD-ceny by toho mohli o vagóny víc.

Exkluzivita je pro značku, aspoň pro tuto chvíli, důležitější.

 

Nejvtipnější pak je, že se toho samozřejmě ve vleku chytli spekulanti a nudící se “chrono-fandové”, a třeba starý plechový suby vyhajpovali na ceny někdy až naprosto směšný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Před hodinou, Maxel napsal:

Nebo Tudor. Taky dobrá alternativa.

Black Bay, Pelagos nebo North Flag. A mraky dalších.

Skvělý hodinky v kategorii value-for-money.

Tudory jsou fajn (za mě teda ty nové s in-house strojky), ale i) ty jejich GMT se jim nepovedly, a co sleduji diskuse, tak se ta vada projevuje i po výměně strojku - což ve mě vyvolává takový divný pocit, a ii) na některé jejich modely taky musíš čekat (např. BB58). 

Omegy moc nesleduju, ale některé ty jejich kalibry jsou modifikované ETA (Omega 2500 - ETA 2892 ???), a ty s in-house strojky stojí skoro co RLX, takže se mi osobně zdají docela předražené. Ale líbí se mi :)

Já ještě hodně uvažuju o Grand Seiko Divers (se Spring Drive); ale trochu mám obavy se servisem...

Upraveno uživatelem MMCorsair
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, máš pravdu; špatně jsem se vyjádřil, resp. jsem to chybně zobecnil. Díval jsem se nedávno na Omega Seamaster Diver (210.92.44.20.01.001) a tam ta cena u AD byla něco kolem 7.500eur (už nevím přesně) (a to nemá ani kovový tah), tak jsem to jen srovnal s RLX 116610LN, které vyjdou na 8.500eur

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cca týden teď také uvažuju nad subama, já tedy konkrétně bez data. Tak jsem shodou okolností včera také napsal do sheronu a odpověď stejná - orientační čas neznáme, na čekačku zapsat neumíme a pokud se někdy naaaahodou u nás objeví, budeme vás kontaktovat.

Až se otevřou hranice zkusím osobně navštívit nějakého AD v ČR a zkusit se zapsat.

Jinak v sheroně sem to měl uplně stejně s BB36 asi před měsícem, kdy mi řekli že čekačka je v nedohlednu a snad by do konce léta mohli přijít, tak sem je objednal v ČR u AD, kde je také na skladě neměli a objednávali je u dodavatele a já je měl za týden na Slovensku.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobré ráno.

Ešte som to úplne nevzdal, takže nasleduje posledný pokus. Cez známeho v Bratislave som oslovil jedného zlatníka - klenotníka na voľnej nohe z Brna, o ktorom viem, že pomohol zohnať problematicky dostupné hodinky dvom mojim známym.

Tak uvidím. Veľkú šancu tomu samozrejme nedávam, ale do konca týždňa prisľúbil odpoveď, tak počkám....Čo sa týka iného modelu,Rolexiek, skôr nie, páčia sa mi potápačské hodinky, hodia sa viac k môjmu štýlu, charakteru práce a tráveniu voľného času. Chodím aj športovejšie oblečený a teda oblekovky alebo podobný model u mňa neprichádzajú do úvahy. Dostupnosť v tomto segmente Rolexiek bude predpokladám rovnaká alebo veľmi podobná. Naozaj vážne sa ale vďaka Vašim radám začínam zaoberať favoritom číslo dva v mojom rebríčku a to Omega Seamaster P.O......Určite tomu chcem dať nejaký čas, aby som potom niečo neoľutoval, ale som zvedavý, ako to všetko nakoniec dopadne......:o))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tohle bývají altruisti z podstaty věci, uvidíš, kolik bude cena nad retail... ;)
už ti to napsali kluci, řešení jsou:

- Pořadník a čekat. A možná se nedočkat!
- Zaplatit balík a mít je hned
- Vykálet se na LV a vzít něco jiného hned. Tolik krásných hodinek je na světě! Já vím, je to těžký, když ti hlavou jedou právě ty žabáky...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

.Omega Seamaster jsou určitě velmi dobrá volba. Jinak pokud bys chtěl něco trochu vyjímečnějšího tak se podívej na Blancpain Fifty Fathoms bathyscaphe. Obě barevné varianty modrá i šedá jsou velice zajímavé. Pro malou ruku dělají i 38 mm verzi. Přeju, ať se Ti podaří pořídit Tvoje snové hodinky, ze kterých budeš mít jen radost :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrý večer.

Ďakujem za typ, o tejto značke som vôbec nemal tušenia. Sú to nádherné kúsky, ale obávam sa, že trošku nad môj rozpočet. Môj pôvodný plán bolo kúpiť Rolexi za cenu na predajni, to som samozrejme ešte netušil, v čom je háčik....Pokiaľ neuspejem u známeho o ktorom som sa už zmienil a tým mám na mysli nielen reálnu časovú dostupnosť ale aj cenu podobnú tej odporúčanej na predajni /čo už teraz vidím že bude tiež utópia/ tak sa obávam, že najreálnejšia možnosť pre mňa bude Omega. Rozpočet mám stanovený do 10 000 Euro, ideál by bol nikde medzi 7 - 9 000, cez desať, aj keď by to samozrejme bolo možné, by som išiel naozaj iba vo výnimočnom prípade. Tým pádom sú tie Blancpain -ny nad môr rozpočet. A to ešte riešim ďalšiu dilemu....zhodou okolností sa mi asi pred pol rokom pokazili moje záložné hodinky na outdoorové aktivity a šport/Casio G-Shock/. Dúfal som, že ich už nebudem riešiť a zaobídem sa bez nich /doteraz sa mi to aj celkom darilo/ ale začal som poškuľovať po CASIO GMW-B5000GD-1ER G-Shock a to je ďaľších cca 500 Euro+........

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vykašli se Rolex, kup si nové keramické Seamastery a buď vysmátý jak lečo + za zbytek si zajeď na super dovolenou. Rolex jsou fajn, ale musíš zkousnout, že z tebe AD dělají kkta a jen čekáš, jestli se smilují a uráčí vzít si od tebe takové prachy. Nebo si za ty prachy kup Seamastery + Moony a uvidíš jak budeš nadšený a můžeš střídat. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já ti nevím chlape. Ty tady na jednu stranu chceš Rolex, pak se obáváš, že se budeš muset spokojit s Omegou a řešíš nějakých 500€ za géčka. Podle mě v tom pěkně lítáš :D (nic ve zlým). Doporučuju schladit hlavu a trošku se dovzdělat ať víš, co si kupuješ a proč si to kupuješ. Dobrá rozvaha může ušetřit dost peněz...věř mi, vím vo čem mluvím :axehead:.

Než si to přebereš, pořiď si Géčka za pár šupů, který udělaj stejnou práci...na nějaký Blůtůty se vykašli. Ono ti to časem samo vykrystalizuje...taky nasbíráš víc informací o trhu a budeš vědět, co je možný kdy a za kolik.

Jo a možná by to nějakej MOD mohl přesunout do poradního vlákna.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj.

Ja teda vychádzam hlavne zo svojich finančných možností. Rolex bola prvá voľba, nebyť tej problematickej dostupnosti o ktorej som nevedel, do môjho rozpočtu by som sa bez problémov zmestil aj s rezervou. Ako som už písal, čakám ešte na jedno vyjadrenie, ale preplácať z druhej ruky ich určite nebudem, takže predpokladám že toto bude na konci týždňa uzavretá kapitola.....Čo sa Omegy týka, som presvedčený že by som bol spokojný, od začiatku to bola moja top druhá voľba, takže skončím pravdepodobne pri nej, ale nechcem to uponáhľať takže tomu dávam ešte čas. Čo sa G-čiek týka, tam riešim iba jedinú vec a to, či ich vlastne naozaj potrebujem. Nie som ten "zberateľský typ" hodiniek, do teraz som mal vždy jedny, maximálne dvoje, a odkedy staré G-čka nepoužívam, zistil som, že my v podstate ani veľmi nechýbajú a áno, vzhľadom na sumy o ktorých sa tu bavíme nie je 500 Eur veľa, ale napriek tomu sú to peniaze ktoré som musel niekde zarobiť, vážim si ich a myslím si, že sa dajú utratiť aj rozumnejšie ako za niečo, čo nutne nebudem potrebovať/používať:o))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...