Přejít na obsah

Tissot PRS 516 aut. chrono? Kvalita? (a srovnání s Steinhart a Tag Heuer)


Doporučené příspěvky

Ahoj, již delší dobu koukám po racing chronografech. Už jsem skoro objednával TH Carrera Cal. 16, ale proste se neumím sžít s myšlenkou že budu na ruce nosit 80 tisíc, kterými můžu kdykoliv praštit o futra;-) Také jsem přemýšlel o Steinhart Le Mans GT Chrono. Nakonec jsem se uspokojil cca na rok Straton VDC MK II. Nicméně teď mi přelétla přes cestu minulá generace Tissot PRS 516 automatic chronograph, na které jsem už koukal asi před 8 lety.. A opět je tu rozhodování;-) Ideálně bych chtěl redukovat počet hodinek co mám, takže bych chtěl od racing chronografů co největší univerzálnost.


Hlavní pochybnost a otázka na kterou se chci zeptat je - jaká je kvalita Tissot a jak vnímáte image této značky?
Co mne tedy také překavpuje, je kolik je na netu padělků zrovna tohohle modelu co chci:-(

Při průzkumu jsem narazil na zmínky o tom, ze Tissot dává do strojků levnější plastové díly, které jsou po pár letech KO, což potvrzuje pář majitelů na netu. Dále že červená barva na cifru vybledne apod.
U hodinek za cenu skoro 40 tisíc a swis made bych tohle nečekal. Rozhodně moje Fortisky vypadají a jdou i po pár letech perfektně.

Druhá věc je, že jsem zde na fóru nabyl dojmu že Tissot zde není příliš v kurzu. Čím to je? Je to švýcarská značka s tradicí, mají v historii řadu inovací, jsou oficiální time keeper v řadě sportů atd.

Proč je zde tedy pod úrovní Seiko? (Nic proti Seiku, několikrát jsem měl Monstra;-)

Co se týče toho proč mne ty hodinky lákají, líbí se mi že mají osvědčený strojek s chronografem, dobré zpracování, průhled na strojek a jsou univerzální, dají se vzít s výměnou řemenu od formálnějších událostí přes košili do práce i na výlet. A jedná se i o (doufám) renomovanou značku.

Ještě rychle k dalším alternativám.
Steinhart Lemans Chrono

Mám Steinhart hrozně rád, protože je to ne-mainstreamová značka, kterou nemá/nezná každý a myslím že opravdu mají výborný poměr cena výkon. Více resp. spíš méně stejný strojek jako Tissot A Tag Heuer, přičemž stojí 3x méně net TH a o půlu méně než Tissot.
Bohužel ten vzhled je už dost sportovní, takže k formálnějším příležitostem to nepůjde, ani do práce to není úplně ideál.

Tag Heuer Carrera Cal. 16 má rozhodně jméno, ale zas jsou dost profláklé a na mně i trochu menší (43 mm vs. 45 pro Tissot a Stein). Velký problém je pro mně přenést se přes tu cenu, měl bych asi strach je nosit.
Navíc jsem také slyšel o pár prípadech kdy se v záruce měnily díly, protože strojek přestal fungovat. Celkově jsou pro mne asi nejméně preferovaná varianta.

Předem díky za postřehy ke kvalitě všech uvedených a k tomu co si myslíte o těchto značkách a modelech po objektivní stránce.
Prosím o vynechání komentářů, že se vám hodinky nelíbí a že jsou moc velké, to je čistě subjektivní;-)


 

 

tissot_2_front_back.jpg

steinhart_front_back.jpg

carrera.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

jestli mohu, tak za mě Steinhart.

TH Carrera moc profláklé a okoukané a za ty prachy zrovna u tohohle modelu, až tolik nepředvádí.

TISSOT značka parazitující na dobré pověsti swiss produkce hodinek za účelem maximalizace zisku a przniči strojků.....

Snad jsem ti pomohl. 😊

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Samozřejmě o tom se já nebavím, jde mi o princip a 7750 je OK. Ale značka, která dokáže degradovat desetiletí vývoje a tímto způsobem przní strojky, mi nestojí za to, aby jsem se vůbec zaobíral koupí  i nějakého jiného výrobku i když je v lepší kvalitě. Buď jsem Swiss made a produkuji to co se má pod tímto označením skrývat a nebo dělám habaďuru na široký portfolio neznalých zákazníků a za zástěrkou kvalitní produkce jim prodávám šmejdy. Produkty od takovýchto podvodníků mi jsou proti vůli a hodinky této značky bych si osobně nikdy nekoupil. 

Schválně! Viděl jste někdy někdo reklamu od TISSOT ve smyslu toho jak nám krásně vyzdobili Eta stroj plastovým krokovým kolem a plastovou kotvou? Tím se asi moc nechlubí co!

A hlavně si dejte pozor, aby něco podobného neprovedli i u hodinek kde se tohoto prozatím zdrželi. To by se Vám taky mohlo stát, že si v přesvědčení prozatím kvalitního výrobku, půjdete něco tokového koupit a ono ejhle!!!!! Multilevlový downgrade v  podobě hromady plastu!!!!!! Fakt ne!

Závěrem, pro mě je to již dávno uzavřená záležitost před několika roky, když se mi do ruky začali dostávat první výrobky tohoto typu. Jestli, ale někdo chce podporovat tyto praktiky takovéhoto výrobce, ať si TISSOT kupuje klidně desetkrát do roka! Já mám v tom naprosto jasno!

Ještě dodatečné info. Zmiňované vylepšení se netýká pouze automatu ( TISSOT Powermatic),  ale i stroje výše zmíněného PRIMFANATICEM. Jenom k historii jak se TISSOT k němu dostal. Původně je to stroj OMEGA cal. 1045 z roku 1975, tedy 45 let starý stroj. TISSOT vylepšení se týká plastového krokového kola, plastové kotvy, jiného sekundového kola a ještě je tam jiné jedno kolo, ale to už si nevzpomínám jaké. Stroj jsme se snažili z důvodu prochození plastového kroku asi před dvěma lety překopat na původní verzi cal. 1045. Vše by se dalo předělat, ale problém vznikl s tím složeným kolem. To bylo tak šíleně drahé, že při součtu všech dílů a práce je překopání stroje holý nesmysl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Poslyš, to jsi mi zasadil ránu - já jsem byl ten hejl, co by ho ani nenapadlo, že něco takového pod hlavičkou SWISS MADE provedou. A co hůř, s plným vědomim správců této kolektivní značky, takže nejen TISSOT má máslo na hlavě... Svět sa v prdel obracá…

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 9 hodinami, ONYX servis hodinek napsal:

jestli mohu, tak za mě Steinhart.

TH Carrera moc profláklé a okoukané a za ty prachy zrovna u tohohle modelu, až tolik nepředvádí.

TISSOT značka parazitující na dobré pověsti swiss produkce hodinek za účelem maximalizace zisku a przniči strojků.....

S těmi značkami plně souhlasím;-) Být ten Steinhart trosku konzervativnejší se zhledem tak je to jasná volba. A k tomu je nejlevnější;-)

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Měl jsem všechny a za sebe mohu říct, že až na to, že Tissot tu není moc v kurzu, tak to není pravda - strojek je naprosto OK a nic rozhodně nebledne ( pokud je nevytopíš ). Za mě povedené hodinky.

Steinhart je též OK, ale tuhle značku tu lidi nezkousnou ještě více. TH je klasika, ovšem- připlatíš si proti dvěma výše uvedeným kouskům.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup si jeté Carrery tady v inzerci a budeš spokojenej :) Z toho, co píšeš se zdá, že je problém u TH "jen" cena a za nějakých 40-50 by neměl být problém sehnat Carrery tady, navíc když budou nošené už nebudeš muset řešit škrábance a taky se nebudeš dívat na zápěstí na Tissoty nebo Steinharty a říkat si: "jooo, to jsem mohl mít Carrery, ale tyhle byly levnější" :)

Jinak ty Steinharty jsou za mě taková patlanice a i když mám rád vintage Tissot, tak ty nové jsou za mě takové nijaké. Plus bych asi nechtěl dát 40k za hodinky a mít na cifru napsáno PRS, PRC a podobně. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Datel napsal:

Poslyš, to jsi mi zasadil ránu - já jsem byl ten hejl, co by ho ani nenapadlo, že něco takového pod hlavičkou SWISS MADE provedou. A co hůř, s plným vědomim správců této kolektivní značky, takže nejen TISSOT má máslo na hlavě... Svět sa v prdel obracá…

Ahoj,

tak to promiň, já Tissot právě kvůli tomuto nemám opravdu rád. Jinak Swiss hodinky jsou Swiss hodinky, o tom žádná.....je spousty Swiss značek, který zaslouženě zaujímají místo v mém srdci.

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Staly se horší věci. Jen se postupně boří mýty, svět na tom naštěstí nestojí... Tissotky byly první hodinky hodné toho jména, které jsem koupil manželce, ale to je dávno a jsou to kvarcky. Tam se s plastem počítá ;o)

Upraveno uživatelem Datel
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

K blednuti:
Mam jen svou vlastni zkusenost, mel jsem PRS200 quartz a tam mi naopak zhnedly (na stribrnem ciferniku) subdialy. Kdyz jsem to pak zkoumal, tak mi prislo, ze to byly zrejme nalepene male kruhove folie, ktere asi vekem, pripadne svetlem zdegradovaly.
Takze jsem s cifernikem spokojen nebyl. Ale nezevseobecnoval bych, .. problem jednech hodinek.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky všem za postřehy;-) Je to fajn si uvědomit co je větší priorita a jaké jsou varianty, bohužel není jednoznačný vítěz, jinak už bych hodinky měl;-)

Onyx - ano to je smutné, že takhle kazí image kterou víc než 100 let budovali:-(

Kuncák7 - díky, info od člověka, který je měl se počítá nejvíc;-) O tom blednutí jsem četl zde na fóru od dvou lidí ale u nižších modelů Mne se ty Tissoty opravdu líbí, jen mne odrauje ta jejich image. U Tagů mi kromě ceny vadí i to že je nosí hodně lidí, kteří k hodinkám nemají vztah. Když to řeknu ošklivě, tak prostě jen uměli vzít 100k a dojít k Dušákovi si je koupit, protože to viděli ve filmu nebo že jim dělá reklamu Lewis Hamilton. V tom mají výhodu Steiny, nikdo je nezná a to se mi líbí;-)

VojtaB a palom - cena je problém z toho pohledu, že nechci myslet na to, že když je ztratím / zničím apod tak jsou to desítky tisíc. A omlácené hodinky bych nechtěl nosit:-D Druhý problém je to co píšu Kuncákovi a co zmiňoval Onyx  - TH jsou bohužel dost profláknuté:-/ A určitě bych měl rád i Steiny a Tissoty, oboje jsou pro mne svým způsobem atraktivnější nez TH a rozodně si myslím že bych nelitoval. Výhoda TH zas je, že pokud koupím použitý, můžu je poslat zde na fóru dál, když mi to nebude vyhovovat. V tom je tvá úvaha o použitých dobrá, díky za to;-)

Aetas - díky, viz odpověď Kuncákovi, O tom blednutí jsem četl zde na fóru od dvou lidí ale u nižších modelů.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
V 12. 10. 2021 v 21:54, PetrH napsal:

narazil jsem na toto vlákno, tak jen update - koupil jsem Tissot PRS 516 a TH Carrera 1887 😄

Skvělá volba, místo 1 vzít 2, když se nemůžeš rozhodout 😀. Osobně bych také první vyblokoval Steinhart. Nechápu, jak někdo může hanět Tissot v porovnání se Steinhart... Ale co už, naštěstí výběr máme a každý ať si volí dle svých preferencí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...