Přejít na obsah

Výběr prvních lepších hodinek


Doporučené příspěvky

Ahoj, dlouhou dobu jsem zvažoval, zda tohle vlákno vůbec založit tak snad nedostanu moc vynadáno že jako nováček otravuju :D

Týdny vybírám hodinky, pročítám zdejší inzerci, chrono24,... a dospěl jsem k názoru že už mě nebaví nosit jen AW, případně quartzové hodinky značek o kterých tu všichni neradi slyšíte a být jako každý druhý. Líbí se mi krása přesné hodinařiny, pracuji ve strojírenské firmě a tak bych si rád nějaké automaty pořídil.

Možná je to jen zbožné přání ale chci mít jen jedny hodinky. Chtěl bych potápky, ale ne příliš výrazné, rozhodně ne na gumě.

Líbí se mi Oris Divers sixty five případně nějaké modré nebo černé aquisy. Tohle je volba rozumu, líbí se mi image značky, i to že oris není tolik známý a asi si hodinek každý nevšimne. Poslední dobou ale stále přemýšlím nad Seamastery které jsou určitě jedním z cílů a buď teď nebo později si je určitě koupím. A moje otázka zní: koupit nové orisky nebo starší omegy?

Je to hodně blbý nápad koupit do začátku “jeté” hodinky? Rozpočet mám cca 50k, v případě “neodolatelné nabídky” jsem schopen něco přidat ale v současné době bych spíše raději něco ušetřil.

Plus mají seamastery i za to že při případném prodeji bych na nich asi méně tratil.

Jak byste se zachovali na mém místě? 
Díky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kup si Omegy ,udělaj ti dobrou službu je to v té kategorii velmi dobrá volba jen si je prověř u hodináře následný servis u Omegy by mohl překvapit i když já s nimi neměl žádný problém obletěli se mnou svět 8let, xxx km rád na ně vzpomínám a i dobře jsem je následně prodal...ale měl jsem seamastery vlnky v chronu...jediný důvod prodeje byli na mě už moc těžký a studený...ale každej to má jinak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já teda nikde nic pěkného za 50k od Omegy nevidím... takže se zeptám. Co koupíš/se dá koupit za těch 50k za Omegy? 25 let staré, min. 2x přelízlé vraždy s ohnípanou lunetou které budou zralé na komplet servis nebo něco zánovního a vcelku zachovalého? 

Na druhou stranu Orisky koupíš za 30k funglovky....

Závěr : Doporučuji Omegy, ale mám pocit že za 50k se pěkné koupit nedají, takže buď dvacku došetřit a nebo vzít nové Orisky. 

 

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Plně souhlasím s Bembegem, za 50k slušné Omegy nepořídíš.

Za mě bych došetřil třeba alespoň 20k a pak bych koupil nějaké slušné Omegy, které ti budou dělat radost, a hlavně to opravdu můžou být jediné "definitivky", které můžeš nosit skoro všude.

Pokud ale nechceš dát do hodinek tolik peněz, tak ani Orisama chybu neuděláš, ale samozřejmě level hodinek bude o něco málo níž než u Omegy. Konkrétně Oris sixty five mají např. plechovou lunetu ne keramickou, mají Sellitu (což může být pro někoho mínusem) s rezervou chodu tuším cca jen 38 hod atd. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak pokud jsi viděl něco za 30k tak to byly buďto quartzky a baterkáče předpokládám nechceš, nebo něco v posledním tažení, možná i kombinace obojího :D

Za mě klidně použité bondovky, ale ve slušném stavu tě vyjdou určitě tak na 70 tisíc (když koupíš něco za 50 co je v posledním tažení, tak s tím pak budeš mít víc starostí než radosti)

Pokud se ti nebude chtít investovat tolik ,tak klidně i nové Orisy, jsou fajn, ale budou mít určité nedostatky oproti Omegám, což může ale nemusí vadit.

Pokud vysloveně nehledáš vintage styl, tak bych skoro doporučil Oris Aquis, cenově stejně jako Oris sixty five, dělají ve více velikostech, různých barvách a obecně jsou často považovány jako "nejlepší divery v téhle cenové kategorii" 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dobrá, asi tedy ještě přihodím na hromádku. Btw když bych hodinky bral z chrono24, jak bych rozpoznal hodinky za 50 a za 80? Není pak lepší koupit levnější kousek a zbytek vrazit do servisu? To jen pro info, nejradši bych je koupil tady na fóru. Díky všem

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

V tom je právě ten vtip...pokud "nerozumíš" hodinkám a nebo nekupuješ od opravdu prověřeného obchodníka, tak to nemusíš vůbec poznat, takže bych hodinky v tvém případě kdyžtak koupil spíše tady na foru od nějakého člena, který je z ČR/SR.

Co se týče zaplatit málo za hodinky a zbytek vrazit do servisu, tak za mě je to úplná blbost asi tak z milionu důvodů. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...