Přejít na obsah

Longines HydroConquest Chronograph 43mm ceramic


Doporučené příspěvky

Zdravím všechny kolegyně a kolegy na fóru,

asi před 14-ti dny jsem navštívil konečně otevřený butik pana Bechyněho v Českých Budějovicích. Co jsem se dozvěděl, tak několikráte posunuté otevření způsobily požadavky památkářů, jelikož obchod sídlí v historické budově, tak do toho prý dost mluvili. Jinak pár postřehů k tomuto obchodu - na jihu Čech je obchodů s hodinkami s mechanickými strojky jako šafránu, takže tohle přínos opravdu je. Okukoval jsem u vchodu asi 30 minut před ofiko otvíračkou, což jsem zjistil posléze na dveřích, tak jsem se dal na odchod, ale vyšel za mnou mladík ve věku asi 22 let a pozval mě dál, že jim to nevadí. Tak jsem šel. Obsluha byli dva kluci (20-25 let) a dívka ve stejném věku. Mě se ujal mladík  a musím říct, že na mne zanechal velmi dobrý dojem, co se ochoty, vystupování a chování týče. No, na nějakých věcech jako jsou rozměry hodinek, podrobnosti ke kalibrům (sdělení těchto základních informací  tzv. "z hlavy"), atd., by zapracovat mohl, ale jinak OK. Ukázal mi vše, o co jsem ho požádal a pořád u toho byl v naprosté pohodě, žádné známky "kyselosti", že musí lítat od vitríny k vitríně, apod. . Dokonce semnou vyšel ven před obchod na denní světlo, kde jsem chtěl zkouknout - Longines HydroConquest chronograph ceramic v modré barvě na ocelovém tahu. A tady to začalo...

Již delší dobu pokukuju po nějakých automatických diverskách v chronografu a tyhle Longines mě fakt hooodně zaujaly! Ta modrá, to je skvělý odstín - vidím prostě moře, pláž a slunce. Keramická luneta jim dala šmrnc a ty subciferníky (bílé kruhy) s červenými rafičkami se mi taky moc líbily. Komplexně to na mě nechalo velmi dobrý dojem. Kalibr mají L688 (myslím upravená ETA 7750), rezerva nátahu 54 hodin, WR 300m, rozměry: 41mm x 16mm (ty jsem si prohlížel) nebo 43mm x 16mm a 225 gramů (ty bych chtěl - mám obvod zápěstí 19 cm). Retail je cca 63k, ale 5% dolů by prý šlo určitě dát. Nejsem žádný odborník, ale ta cena mi přijde k těmto hodinkám úměrná a férová. Jen tu sponu bych raději viděl bez toho pojistného překlápěcího "plíšku". Na chrona jsou úžasně přehledné a v té modré jsou parádní!

Mám nyní Oris Aquis Date 43,5mm (vysněné hodinky na denní nošení - super), pak Omegy PO 43,5mm (splněný sen, který se na ruku dostane zcela výjimečně - můj chrono poklad, výše určitě nepůjdu) a teď, zdá se, jsem našel i favority s chronografem za cenu, která by mi nezpůsobila blok, co se běžného nošení týče.

Tak Vás prosím o sdělení Vašich názorů, dojmů a zkušeností s těmito konkrétními hodinkami, popř. kalibrem, atd..

Děkuji! Radek

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 3 minutami, palom napsal:

Máš peknú zbierku ...

Díky za reakci, Palome,

výš právě už nechci a ani nemůžu. Tahle chrona by byl finanční strop. Nechci hromadit hodinky do krabičky, ale chci je nosit. Omegy jsem pořizoval s tím, že to je na mé možnosti TOPka, ale že na ně budu hodně opatrný :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 14 minutami, Radek Cigi napsal:

Díky za reakci, Palome,

výš právě už nechci a ani nemůžu. Tahle chrona by byl finanční strop. Nechci hromadit hodinky do krabičky, ale chci je nosit. Omegy jsem pořizoval s tím, že to je na mé možnosti TOPka, ale že na ně budu hodně opatrný :rolleyes:

Tak potom ako tooly su to pekna volba!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak Longines je prostě tradiční značka. Osobně k ní mám velice kladný vztah. Cena mi přijde přijatelná. Jiní výrobci dovedou nabídnout hodinky podobných parametrů za mnohem vyšší obnos :D Konkrétně tyhle HC chrono se mi líbí moc. Pro sebe bych volil 41 mm variantu. Moc pěkná jsou tlačítka chronografu navazující na ochranu korunky. No... Dal bych si říct.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,  tradiční značka, ta modrá je pro mě nejhezčí varianta LHC, slušná rezerva. Na druhou stranu předpokládám stejně tragicky tah a pak mě osobně začala vadit ta ochrana korunky. Oris mi přijde osobně daleko kvalitnější, ale asi druhy Aquis nechceš hádám..;-)  

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Subjektivně se mi tyhle chrona prostě líbí. Strojek bude určitě dobře vyladěnej a šlapat spolehlivě dlouhý roky. Mám starší tříručky, kde je myslím ještě horší spona, a přiznám se, že to příliš neřeším. Hodinky nasadím a jdu. Takový Breitling je schopný dát stejnou sponu na i na výrazně dražší kousky.

Model jako takovej bude mít určitě slušnej "machrindex" a nepochybně budou přitahovat pohledy i nezasvěcený části populace. Na slunci nebo pod umělým osvětlením bude keramika a sunburst zářit. A pokud pořídíš ještě parádní origo gumu, tak máš skvělou letní variantu.

Co se týče konkurence, zvážil bych možná ještě starší Brajtle nebo nový Aikony. V chrono verzi stojí na obchodě jen o málo víc a mají taky WR 100.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Děkuju Vám všem za dosavadní názory a rady ohledně Longines HC chrono. Jelikož zatím jen "monitoruji" mechanické chronografy, které bych si chtěl v budoucnu koupit, tak jsem narazil i na tohle:

- WEMPE Glashutte Iron Walker chronograph 42 mm x 14 mm, WR 100 (ETA 7753 Valjoux, rezerva 54 hodin) - cca 3.700,- Euro

Co říkáte obecně na tuhle značku - logem na cifru až tak zapůsobit nemusím, spíš mi jde o zpracování a poměr cena/výkon, subjektivní pocity, atd..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Wempe budou dobrý. Pokud se líbí... Mě osobně na nich ruší font na ciferníku.

Big Eye jsou hezký, ale od zadání už mají docela daleko.

Jako čím víc se na ty Hydroconquesty dívám, tím míň na nich nacházím nějaký chyby. Snad jen absence šroubovacích tlačítek, ale díky tomu mají elegantnější vzhled.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za další reakce. Ty Wempe jsem zatím na ruce neměl a ani jsem je neviděl naživo - u nich se mi líbí ta černobílá varianta a u LHC chrono zase ta modrá - ty jsou naživo fakt parádní. Tak kdyby vás ještě napadla nějaké chrona 42-44 mm, WR 100+ , cena od 50k do 100k a ideálně na tahu (není ale podmínkou), tak mi dejte info :rolleyes:. Jen připomínám, že hledám chrona v automatu, která si chci pořídit v budoucnu, nejde tedy o nic aktuálního, ale "mapuji" si terén.

Kluk jak buk již nadhodil ML Aikon chrono a ty mě již zaujaly před pár měsíci - hlavně ty "pandy".

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...