Přejít na obsah

Servis IWC


Lupima

Doporučené příspěvky

V 17. 6. 2020 v 10:35, Lupima napsal:

Ahoj,

poradíte kam na servis s IWC Portuguesse Automatic? Po deseti letech... Chci, aby to udělal někdo fakt pečlivě, plus je potřeba opravit automatický nátah. Nechci aby to dělal nějaký "patlal..."

Díky

Marek

Dobrý den,

 

jestli se mohu odvážit a dovolit, nabídl bych Vám servis hodinek u nás. Zrovna IWC nám projde několik do měsíce servisem a  je to asi čtvrtá nejčastější značka ze segmentu luxusních hodinek co děláme. IWC mají svoje specifické neduhy a my víme přesně co s nimi dělat. Co je ale největší předností našeho servisu je to, že náš vedoucí servisu a mistr hodinář má jako jediný v ČR absolvovaný všechny školení od IWC včetně jejich in-house chronografu. Taky dokážeme perfektně odstranit Achylovu patu centrálního, stopovacího sekundového kola, kde je slabí čep a v důsledku konstrukční vady výrobce často praská. Sám výrobce toto nepřiznává a v případě opravy této závady účtuje desítky tisíc korun.

Na opravu hodinek Vám dáme 24 měsíců záruku a s cenou budete určitě spokojen. 

Mohu Vám nabídnout i osobní převzetí a předání v Praze a okolí.

Pokud budete mít zájem napište mi do SZ a zbytek domluvíme.

 

Děkuji RK.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Za mě taky doporučuji Onyx  v Jihlavě. Bylo to jediné místo kde si poradili s nekonečným kalendářem od IWC (Da vinci), ktery by i v Carollinu posilali do švýcarska ... samozřejmě za 3x tolik a 4x déle :)

P3260121.JPG

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Po roku...
  • Po roku...

Prosím znalce sedmidenních IWC, zda je v pořádku to, jak se chová vteřinovka při seřizování času. Hodinky jsou od syna a jsou čerstvě po servisu. Syn je přesvědčen, že před servisem se to nedělo. Než to začne řešit, chceme mít jistotu, že to není v pořádku. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím,

u tohoto kalibru se jedná o nepřímo hnané vteřinové kolo. Je tu hned několik možností proč se toto děje. 

1. Hodinky jsou málo nataženy, při větším nebo plným nátahu se to pravděpodobně nebude dít. Síla od pérovníku je malá a přítlačná vzpruha vteřinového pastorku neudrží silnější tlak od ručkového soukolí při pohybu zpět. To svědčí jen o špatném nastavení buď třecí spojky a nebo přítlačné vzpruhy vteřinového pastorku a nebo obou současně.

2. Může být hodně utužená a nebo nenamazaná, přidřená čtvrťová trubka - třecí spojka. 

3. Špatně nastavená přítlačná vzpruha vteřinového pastorku. Správné nastavení je důležité, pokud se provede velké, sníží to celkovou amplitudu stroje a pokud malé děje se pak to co jsme viděli na videu. Správné nastavení je 0,40mm proti horizontální ose.

Takže bych začal kontrolou tahu čtvrťové trubky - třecí spojky. Pokud pocitově otáčení korunkou v pozici nařizování ruček klade přílišný odpor, zaměřil bych se na uvolnění této spojky. Spojka však nesmí být volná příliš, pak by docházelo k samovolnému posunu ruček během chodu. 

U tohoto kalibru je spojka složená ze dvou trubek, neobvykle složitá a musí být i velmi dobře namazaná, jinak dojde k přidření, jak jsem popisoval výše. 

V případě, že je třecí spojka v pořádku, tak nezbývá než kontrola a nastavení přítlačné vzpruhy vteřinového pastorku. To ovšem znamená demontáž téměř celého stroje. 

Takže doufám že jsem pomohl s objasněním problematiky této závady.

Ruda ONYX - servis značkových hodinek.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Musím se zde omluvit za můj předchozí příspěvek.

Nechal jsem přezkoušet úplně nové hodinky od IWC a při úplném vyjití se ručka posunuje směrem zpět i na funglofkách. Je to pro mě poněkud zvláštní ale pro konstruktéry v IWC asi normální.

Závěr z toho je, že se u těchto hodinek nejedná o závadu a Vy všichni co jste si tohoto jevu všimli můžete být v klidu, jelikož se jedná o normální vlastnost tohoto stroje.

Ruda. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...