Přejít na obsah

Jaké Fortisy máte dnes na ruce?


Ivan Lelák

Doporučené příspěvky

Pokud mi prominete, dopustím se také off-topicu a doplním Radka124 ohledně Fortisů v kosmu. Že tam oficiálně létaly nepochybuji, nicméně nebylo dogma, že by ruští kosmonauté používali jen tyto hodinky. Schválně jsem si stáhnul oficiální fotografie posádek ISS za několik desítek let a kupodivu jsem na Fortisy narazil jen v málo případech (píšu ale  o pozemních pózovacích fotkách, kde někteří členové hodinky neměli nebo nebyly pod rukávy vidět). Posádky byly mezinárodní a kosmonauté měli na ruce všehochuť - Ital měl Breitling, Japonci ve dvou případech Casio, mnohé hodinky neumím určit ale jako červená nit se misemi vinuly Omegy X-33, o kterých píše Radek. Ty se objevovaly nejčastěji a měli je Američané, Rusové, Kanaďan i jiní. Ale to v mých očích fandy Fortisu pochopitelně  nesnižuje účast téhle značky ve vesmíru, zdaleka ale nebyly tak rozšířené jako třeba Omegy:-). 

Já dnes na ruce Fortisy výjimečně nemám, tak tématickou fotkou nemohu přispět..:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • Odpovědi 304
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Zajímavé informace. Jak jsem již psal Fortis co mám jsem koupil kvůli pouzdru, které je velikostně velmi podobné Heuer Monaco, které chci koupit. Původně jsem je chtěl jen vyzkoušet a poslat dal, ale musím uznat, že i když mám vícero různých hodinek jen u 2 mě baví měnit řemeny a to u Panerai a právě těchto Fortis. A jen 1 z těchto 2 jsou na ruce pohodlné🙂

AC62D454-420D-420D-83AA-7BE250F063F7.jpeg

C7EAEA01-78E8-4B93-BAB1-012468F9F112.jpeg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po 2 týdnech...
  • po měsíci...

Svítí indexy, číslice, hodinová a minutová ručička. Vteřinová nesvítí. Mám je asi 13-14 let. Stále svítí jasněji něž cokoliv jiného se Superluminovou. Hlavně Tritium svítí celou noc, takže jsou krásně čitelné i ráno ve tmě. Ručičky mají fajn tvar. Je zde velký rozdíl v jejich délce. Takže se mě jiště nestalo, že bych si v noci spletl hodinovou ručičku s minutovou. Což se mě třeba u Stowa fliegrů občas stává.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Můj zatím poslední přírůstek do rodiny Fortis - Fortis Sky Watch. 🤩 Na svůj věk jsou skutečně zachovalé a byly včetně nepoužitého originálního extra dlouhého strapu (který jsem uložil zase zpátky do boxu 😉). 

20210406_102309.jpg

20210406_102413.jpg

Upraveno uživatelem Dirk
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...
před 4 hodinami, Radek124 napsal:

Brrr, u germána mi to připadlo drahé za 4 i s poštovným - s takovou po dezintegraci gumy radši nasadím tu "complimentary" round-cut kožku... :thumbsdown_anim:

Hmm, ta cordura je skvělá a už už jsem ji chtěl také objednat. A pak jsem narazil na cenu...:-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

O bíle prošitou round-cut kožku jsem vloni hezky poprosil a hodná paní v NESTu mi ji k (už tak hodně slevněným) Nocturnal nechala zadarmo :speak_cool:

Na druhou stranu, podle toho co za hnoje bylo k vidění ve zdejší  inzerci si nedělám iluze o životnosti (zlatá nesmrtelná Breitlingovic kráva) - nicméně použité řešení je tvarově super a říkám si že aspoň na povrchu by ta "kordura" mohla vydržet o trochu dýl než klasická imitace hověziny... <_<

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

×
×
  • Vytvořit...