Přejít na obsah

Švýcarské automatky cca do 40k - poraďte prosím


Doporučené příspěvky

Ahoj všem, hodlám si ještě tento rok koupit nějakě pěkné automatky, už nějakou dobu čtu tohle fórum, dokonce si kamarád před rokem tady díky mě koupil Omegy za skoro 1/2 tržní ceny a je s jimi koc spokojený.

Já sháním nějaké hodinky, které můžu josit do pràce k obleku, ale i normálně, když někde půjdu, jako pěknÿ doplněk, ideálně  ocelové pouzdro 40mm+, safírové sklíčko, klasicky vyhlížející ciferník s kalendářem. A teď co vybrat, budget mám max 40k. Koukal jsem třeba po Frederique Constant, Longinkách, Tag Heuerech(i Omegách, ale na ty už si s budgetem nesáhnu), atd. Pro ilustraci posílám Linginky. Pak bych prosil i poradit kde kouoit. Jestli v eshopu, a pak servisovat třeba u Dušáka nebo jak na to. 

Poslední dotaz je, jak jsou řazeny strojky od výrobce ETA a od jakého jsou už opravdu dobré a super spolehlivé, s dostatečnou rezervou chodu.

Pro ilustraci, tyhle se mi třeba celkem líbí(jsou i 40mm):

https://www.hodinky-koscom.cz/longines-presence-l4-921-4-11-6-k0007571

Uvážil bych i chronometry mimo budget, ale nevim jestli to stojí za to:

https://www.hodinarstvibechyne.cz/cs/hodinky-longines-record-l28214116/

Nepohrdnul bych ale ani něčemu pěknému a vlusnému tady odtud, alorát spíše upřednostňuji ocelový řemínek. Pro ilustraci: 

Díky moc!

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Na drzeni ceny se vykasli. To bys musel koupit hodinky z druhe ruky, ktere uz patricne klesly na svou trzni cenu a tu si budou jaks taks drzet. Cokoliv koupis noveho v tehle cenove kategorii, tak to samozrejme za stejne prachy neprodas.
Jinak Longines super, tech bych se drzel. Je to fajn znacka a trosku neco jineho, nez je bezne tady na foru. Pokud bys chtel neco vice do sportovna, mrkni na Longines Conquest Classic nebo Conquest.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 3 týdnech...

Do nových bych nešel, za tu cenu by bylo lepší koupit starší, zachovalé, lepší model. 

Takové pro mě top elegantní hodinky v této relaci jsou Maurice Lacroix Aikon, které se hodí ke všemu.

Jinak bych koukal po značkách Ball, Hamilton, Oris, Maurice Lacroix, Longines. Takhle to mám nastavené já. Vybrat konkrétní model už pak jen vypadne z toho, co je zrovna na bazaru k mání...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jak už tu padlo Longines Conquest jsou parádní univerzální hodinky, které můžeš nosit ke všemu. Navíc je to značka s hezkou historií a s tím spojené jméno, které bude znát více lidí, než třeba Hamilton či Frederique Constant. Dnes stejně hodinky nikdo neřeší a na plesech vidím samé Apple Watche, v lepším případě, v tom horším hodinky stylu Diesel apod.

Elegantní habaděj a ještě za dobré peníze v rámci tvého rozpočtu jsou třeba tyto FC v Chronoshopu

Frederique Constant FC-715 KOMISE 420200015 - komisní prodej

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

velmi podobnu specifikaciu som dostal vcelku nedavno od kolegu... skus pozriet Ball Fireman Glory. Tie hodinky vedia vsetko, 40mm, Eta2824, zafir, kovovy tah, elegantne (do koca ak do voza). A ked s nimi skocis na firemnej party do bazena... okrem publicity na socialnych sietach sa nic nestane.

Okrem toho, tie triciove trubice pestuju v noci pocit kryptonitu na ruke.

Daju sa zohnat do 800€

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • po 2 týdnech...

Díky moc všem za typy, zatím jsem si z toho odnesl, že ty Longinky nejsou špatná volba. Koukal jsem na vše další, co jste mi posílli a zatím u mě ty Longinly pořád vedou. Ale nebránil bych se i něčemu zajímavému typu těch Frederique Constant, které jsem sem dával. Btw přijde Vám ta cena moc? Trochu o jich přemýšlím, přestože jsou jen s koženým řemínkem. Akorát mi přijde divné, že je pořád ještě nikdo nekoupil.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tie Longines Record z prvého príspevku sa dajú dotiahnúť z vonku takmer v rámci tvojho limitu, ak s tým nemáš problém.
https://www.chrono24.cz/longines/record-collection--id15920237.htm

prípadne sa skús pozrieť na podobné Tudor 1926, o tých si dovolím povedať, že spĺňajú do istej miery aj požiadavku na dobrú likviditu
https://www.chrono24.cz/tudor/1926-91550-0005--id12790207.htm

Momentálne riešim podobný "problém" s rovnakým budgetom a tie Tudory mám vysoko v rebríčku, Longiny už mám :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Archivováno

Toto téma je nyní archivováno, a proto není možné odpovídat na toto téma.

×
×
  • Vytvořit...