Přejít na obsah

Hodinky s funkcí plaveckých tréninků


Doporučené příspěvky

Ahoj. Potřeboval bych poradit a vámi doporučit sportovní hodinky s funkcí měření časů a naplavaných kilometrů jak v bazénu, tak na volné vodě, s měřením typové frekvence atd... - tzn. nějaký plavecký sportester. Moc nechci garminy. Máte nějaké tipy? Poradíte mi? Díky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Návštěvník Ondra

Nemam to zmereno presne, ale pouzivam je hlavne na hodinovy beh 2-3 tydne a odhadem je dobijim jednou za 3-4 tydny. Pricemz pri tom behu mam nastavene mereni gps polohy na kazdou vterinu. Vydrz baterky je jejich velkou prednosti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ondra - já měl Suunto Spartan Sport Wrist HR a při každodenním nošení vydržely cca 10 dnů, podobně jako Garminy. I výdrž s GPS byla podobná (od cca 10 hodin při maximální přesnosti až po několik desítek hodin), dost záleželo na nastavené přesnosti měření a dalších věcech. Na to, že má Suunta měla dotykový displej, vydržela dost dlouho, oni Finové si nebezpečí velkého dotykového displeje byli vědomi a systém úspory energie měli promakaný (uspání, zhaslý displej, probuzení při pohybu atd). Ale k otázce - předpokládám dobře, že Tebou uváděný interval nabíjení (3-4 týdny) platí v situaci, kdy hodinky používáš 3x týdně na hodinový běh, ale jinak je nenosíš a leží na poličce? To by korespondovalo se mnou, když už jsem je později nenosil, tak jsem je položil do vitríny a nabil je jednou za pár měsíců.  

Suunta mi výborně seděla na ruce, Garmiňáci sice nesouhlasí, ale skvěle mi vyhovoval dotykový displej, jednoduché prostředí, intuitivní ovládání, ty hodinky neměly chybu a ano, často jsem s nimi i plaval, byť aktivitu plavání jsem neměřil. Dal jsem je pryč jen proto, že neměly barometr (dnešní modely ho už mají) a protože jsem chtěl hodinky používat i při létání, vyměnil jsem je nakonec za speciální letecké Garmin D2 Charlie. No a když už jsem měl Garminy a mohl srovnávat (měl jsem delší dobu oboje, Suunta jsem stále používal na sport), v té době jsem zjistil, že Garmin  má o dost příjemnější konektivitu hodinek s mobilem, resp. příslušnou mobilní aplikaci (Garmin=Connect, Suunto=Movescount). U Garminu vlastně nepotřebuji počítač, v hodinkách lze nastavit vše a co ne, tak v Connectu. Suunto v tom bylo mnohem víc závislé na připojení k počítači. Ale je to už 2 roky zpátky a je možné, že v tom nastal pokrok. Nicméně když si na to člověk zvyknul (a zase tak často se připojovat k počítači nemuselo), přišly mi Suunta na sport (včetně plavání) lepší než Garminy. 

F5.jpg

R10-1.jpg

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
×
×
  • Vytvořit...